Μαύρα μαντάτα…

on .

Δεν ξέρω αν οι μεγάλες ζέστες… επηρεάζουν και τις δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων στη χώρα μας! Μάλλον, δεν πρέπει να είναι εντελώς ασύνδετες, με τις υψηλές θερμοκρασίες, που επικρατούν τελευταία…
Πώς αλλιώς να δικαιολογήσουμε τις… πανηγυρικές δηλώσεις της Κυβέρνησης, εν μέσω θέρους, ότι μειώθηκε αισθητά η ανεργία στη χώρα μας και μάλιστα σε ποσοτό 5%.
Πώς να δικαιολογήσουμε το… πλατύ χαμόγελο κυβερνητικών στελεχών, που είναι έτοιμοι πάνω στο «βατήρα» εκκίνησης, για να τρέξουν προς τις «αγορές», αλλά ο… αφέτης, με το πιστόλι, καθυστερεί…
Πώς να δεχτούμε τις υπουργικές τοποθετήσεις, ότι και οι εγχώριες αγορές έχουν ανακάμψει, όταν αυτή η Κυβέρνηση, αλλά και οι προηγούμενες, με τις πολιτικές τους, αφάνισαν τη μικρομεσαία επιχείρηση στην Ελλάδα;
Και πώς να μην προβληματιστεί, ο σκεπτόμενος Έλληνας πολίτης, όταν είναι διαπιστωμένο, πως οι μισοί νέοι στη χώρα μας, στηρίζονται οικονομικά, στον… παππού και τη γιαγιά; (Οι ισχυροί δεσμοί της Ελληνικής οικογένειας, έσωσε πολλούς νέους… από την πείνα. Είναι όμως αυτή η λύση;).
Ας σταματήσουν λοιπόν, οι βαρύγδουπες δηλώσεις, κυρίως για τους άνεργους νέους και ας πέσει το κυβερνητικό βάρος, στην εξεύρεση σταθερής δουλειάς γι’ αυτούς! Διαφορετικά, τα μελλοντικά μαντάτα, θα είναι μαύρα…
Η υποαπασχόληση των νέων στην ενδοχώρα και ο ξενιτεμός τους, αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα, για τη δημιουργία νέων οικογενειών!
Χωρίς δουλειά οι νέοι και δικαιολογημένα, δύσκολα παντρεύονται, η υπογεννητικότητα στην Ελλάδα, είναι στο ζενίθ και το πρόβλημα της χώρας μεγενθύνεται!
Και μπορεί ο καθένας, να δικαιολογήσει, κάπως την Κυβέρνηση, για τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, για τη μεγάλη φορολογία (μιας και οι Ευρωπαίοι, για να μην μας βλέπουν εντελώς «ξυπόλητους», μας έβαλαν τα δύο πόδια σε… ένα παπούτσι!).
Τις συνέπειες αυτών των πολιτικών, θα τις υποστούν, οι μεγαλύτερες γενιές, που πέρασαν και χειρότερα…
Όταν όμως, εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης και της μεγάλης ανεργίας στους νέους, αυτοί δεν παντρεύονται και με την υπογεννητικότητα, τα πράγματα γίνονται επικίνδυνα!
Το δημογραφικό, λοιπόν, είναι το πρόβλημα, που «καίει» την πατρίδα μας!
Καθώς οι γεννήσεις στην Ελλάδα, βαίνουν συνεχώς μειούμενες, οι νέοι και οι νέες, χωρίς σταθερή δουλειά, δύκολα παντρεύονται και αν αυτό συμβεί, το κάνουν σε μεγάλη ηλικία και πολλές φορές καταλήγουν να έχουν ένα παιδί κι αυτό του «σωλήνα»!
Κίνητρα, λοιπόν, από την Πολιτεία, στη νέα γενιά! Γεννήσεις, γιατί χανόμαστε…

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγώγης.