Γιατί ο πρ. Πρόεδρος του ΕΕΣ δεν έκανε τις καταγγελίες πριν μπει στη φυλακή;

on .

Με τις καταγγελίες από τη φυλακή του κ. Μαρτίνη, πρώην προέδρου του ΕΕΣ, προκλήθηκε αναστάτωση στην Επιτροπή της Βουλής και ευρύτερα στον πολιτικό κόσμο και όχι μόνο! Γιατί μιλάει τώρα; Τι επιδιώκει ο κ. Μαρτίνης και καταγγέλλει τώρα αυτά που κρατούσε μυστικά τόσα χρόνια; Γιατί εγκαίρως δεν κατήγγειλε εκείνους που του ζητούσαν ρουσφέτια, που κατέληγαν σε βάρος των οικονομικών είτε του ΕΕΣ, είτε του Ερρίκος Ντυνάν; Αυτός ως εκλεγμένος πρόεδρος δεν όφειλε πρώτος απ’ όλους να προστατεύει τα οικονομικά των ιδρυμάτων, στα οποία προήδρευε και να μην ενδίδει σε πιέσεις που φόρτωναν έξοδα τα νοσοκομεία, στα οποία είχε τον πρώτο λόγο;
Αλλά η χάρη θέλει αντίχαρη!  Απ’ τους ευεργετούμενους ίσως ζητούσε και εκείνος διευκολύνσεις. Μπορεί, όμως, και να του άρεσε ο ρόλος του ισχυρού άνδρα που τον παρακαλούσαν να κάνει ρουσφέτια. Ακόμη και στο τοπικό μας τμήμα έκανε διορισμό, αυξάνοντας τα λειτουργικά έξοδα.  Αν έτσι προστάτευε τα οικονομικά του ΕΕΣ, τότε να μη διαμαρτύρεται για όσα του καταμαρτυρούν για τη διαχείριση του Ερρίκος Ντυνάν.
Αυτή η ιστορία έρχεται από πολύ παλιά. Δύο ήταν οι διεκδικητές της θέσης του προέδρου του ΕΕΣ. Αποστολάτος και Μαρτίνης! Και κάθε προεκλογική περίοδο ο ένας κατηγορούσε τον άλλο για οικονομικές ατασθαλίες. Ουδέποτε όμως αυτά επαληθεύθηκαν και ουδέποτε επενέβη η Πολιτεία ή η Δικαιοσύνη. Έτσι όλα έμεναν απλές διαμάχες ανάμεσα στους δύο υποψηφίους, που σταματούσαν όταν συγκροτείτο σε σώμα η νέα Διοίκηση για να ξανακούσουμε τα περί κακοδιαχείρισης στις επόμενες εκλογές, στις οποίες ψήφιζαν μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη και όχι όλοι οι εθελοντές των περιφερειακών τμημάτων! Έτσι ήταν ευκολότερος ο έλεγχος των ψήφων.
Ακούστηκαν κάποτε πολλά για το νοσηλευτικό ίδρυμα «Ερρίκος Ντυνάν»! Οι εφημερίδες έγραφαν ότι είχαν ανοίξει δίοδο ανάμεσα στο νοσοκομείο του Ερυθρού Σταυρού  και του Ερρίκος Ντυνάν και ότι έκαναν εισαγωγές από το πρώτο νοσοκομείο, χρεώνοντας στο κράτος τις νοσηλείες, ενώ οι ασθενείς απολάμβαναν τον ξενοδοχειακό εξοπλισμό του Ε.ΝΤ που ήταν πολυτελής. Κυκλοφόρησαν φήμες για τη νοσηλεία πολιτικών και άλλων προσώπων, που δεν πλήρωναν τα νοσήλιά τους. Ακόμη ακούγαμε ότι ο κ. Μαρτίνης είχε μετοχές στο Ε.ΝΤ, ενώ αυτό απαγορεύονταν για έναν εκλεγμένο πρόεδρο του ΕΕΣ. Τι απαγορευόταν, αλλά γίνονταν ας το αποφασίσει η Δικαιοσύνη.
Μετά το σκάνδαλο αυτό ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός είχε αποφασίσει να πάρει το σήμα από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, αλλά τελικά αυτό δεν έγινε! Διορίστηκε νέα Διοίκηση και ο κ. Μαρτίνης με τη σύζυγό του βρίσκονται στη φυλακή! Από εκεί αποφάσισε να αποκαλύψει πράγματα και θαύματα, προκειμένου να έχει καλύτερη μεταχείριση. Τώρα είναι αργά. Όφειλε να προστατεύσει τα ιδρύματα για τα οποία είχε την ευθύνη. Τα ρουσφέτια, οι προκλητικοί μισθοί του προσωπικού, τα δωρεάν νοσήλια όχι για αναξιοπαθούντες αλλά για έχοντες, έβλαψαν το «Ερρίκος Ντυνάν». Ο κ. Μαρτίνης αν παρασύρθηκε στην κακοδιαχείριση, αυτό δεν βοηθάει ούτε τον ΕΕΣ που δυσφημίστηκε, ούτε το Ε.ΝΤ που κόντεψε να κλείσει… Το ποιος ευθύνεται για την κακοδιαχείριση, ας το βρει η Δικαιοσύνη και ας αποδώσει τις ευθύνες σε όποιον κι αν ανήκουν….