Η Δημοκρατία απαιτεί εφαρμογή των νόμων…

on .

«…Η Δημοκρατία αυτοκαταστρέφεται, όταν οι Πολιτικές Εξουσίες καταχρώνται τα δικαιώματα της Ελευθερίας και της Ισότητας και εκπαιδεύουν τους πολίτες έτσι ώστε, να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αυθάδεια
του λόγου ως Ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία…» (Ισοκράτης: Αρεοπαγιτικός την εποχή του Σόλωνα και Κλεισθένη)
Η περίοδος από το 1974 μέχρι σήμερα, είναι η μεγαλύτερη περίοδος Δημοκρατίας την οποία έζησε η Πατρίδα μας.
Αυτή την Δημοκρατία την καταχραστήκαμε, όταν πρώτα οι κυβερνώντες παραβίαζαν κατά εξακολούθηση τους Νόμους αυτής, που είναι το θεμέλιο λειτουργίας της. Κατ’ αυτόν τον τρόπο και ο λαός παραδειγματισθείς από την Πολιτική του Ηγεσία, επαλήθευσε την ανωτέρω αναφερόμενη ρήση του Ισοκράτη. Και όπως ήταν επόμενο σε μια χώρα στην οποία η έννοια της Δημοκρατικής Παιδείας έλλειπε, έφθασε σήμερα σημαντική μερίδα της κοινωνίας να θεωρεί τα πάντα Δημοκρατικά κεκτημένα, ακόμη και την ανομία!
Έτσι, βλέπουμε μετά την μεταπολίτευση όλα πολύ περίεργα να αλλοιώνονται όπως:
1) Το δικαίωμα συνάθροισης κοινωνικής ομάδας, μεταμορφώθηκε σε δικαίωμα ταλαιπωρίας, απώλειας χιλιάδων εργατοωρών, εργασίας και οικονομικής καταστροφής Δημοσίων Οργανισμών και μεγάλης μερίδας άλλων συμπολιτών των.
Επίσης, η ουτοπία που ονομάζεται Πανεπιστημιακό άσυλο, έγινε ορμητήριο παραβατών και απαραβίαστο για άλλες ιδέες, νεοφιλελεύθερες ή αντικομουνιστικές. Εδώ βλέπουμε τα δεκάδες Πανεπιστήμια, που χωρίς λογική δημιουργήθηκαν… όμως δεν συμμαζεύονται σήμερα με τίποτε και το μόνο που συζητάμε είναι οι φανταστικοί και απίθανοι κίνδυνοι από την κατάργηση του Ακαδημαϊκού Ασύλου.
Μία αντίληψη που επιβάλλεται από έναν εκτός χρόνου συντηρητισμό, που εμπεδώθηκε και διατηρήθηκε στα Πανεπιστήμια, όταν σήμερα η ελευθερία λόγου υπάρχει σε όλες τις εκφάνσεις της Ελληνικής Κοινωνίας, ακόμη και στο καφενείο.
Για να ξεριζώσουμε τα παθογενικά αυτά στοιχεία της χώρας μας, μας δίδεται μία ευκαιρία με την οικονομική κρίση που διέρχεται η Ελλάδα. Ας μην την χάσουμε…
Πρέπει οι πολιτικές ηγεσίες να προβληματισθούν άμεσα, για την επικίνδυνη αυτή καθολική απόρριψη της πολιτικής, από όποια παράταξη και αν προέρχεται.
Είναι λάθος να λέγεται στην Δημοκρατία… «πάντα υπάρχουν λύσεις»! Μία και μοναδική λύση υπάρχει, η «εφαρμογή των Νόμων» με μπροστάρηδες πάντοτε τις πολιτικές ηγεσίες του Λαού, άλλως η διαρκής πολιτική απόρριψη είναι πολύ επικίνδυνη, με επόμενο στάδιο την οχλοκρατία και την αναρχία με τα μύρια επακόλουθα.
Υπεύθυνες βέβαια είναι οι Πολιτικές Ηγεσίες της χώρας που δεν έδωσαν σε τίποτε το παράδειγμα και δεν διδάχτηκαν τίποτε από την ιστορία. Τα κόμματα πρέπει επιτέλους ν’ αναγνωρίσουν την λάθος πορεία και συμπεριφορά τους μέχρι σήμερα, την οποία και να καταδικάσουν έμπρακτα.
Όλες μαζί οι Πολιτικές Δυνάμεις της χώρας μας, ξεπερνώντας τους εαυτούς των και τα επιζήμια κομματικά ταμπού που επικρατούν, δυστυχώς ακόμη και σήμερα, και αφού βρουν έστω, τα κοινά σημεία που τους ενώνουν για το καλό του Ελληνικού Λαού και της Πατρίδας, να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να βρουν λύσεις, τις ολιγότερο οδυνηρές για τον τόπο μας, χωρίς υστεροβουλία και προ παντός χωρίς Λαϊκισμούς.
Είναι ιερά υποχρέωση των πολιτικών να μην κοροϊδεύουν τον εαυτό τους και τον Ελληνικό λαό. Η λύση είναι μεταξύ τους. Έχουν ιερό καθήκον να διασώσουν την χώρα. Άλλη λύση δεν υπάρχει. Το ταχύτερον να έλθουν στην εξουσία άτομα που θα μπορούν να συνεργαστούν με φάρο την διάσωση της πατρίδας.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΗΤΤΑΡΗΣ