Εθνικός… Εισαγγελέας κατά της ελληνικής νεολαίας!

on .

Κώστας Καζάκος «δίκην»... Εθνικού Εισαγγελέα άστραψε και βρόντησε κατά των Ελλήνων που φεύγουν απ' την Ελλάδα και ιδίως εναντίον των νέων. Με προπέτεια και ελαφρότητα διατύπωσε και απηύθυνε εναντίον της Ελληνικής απόδημης νεολαίας βαρύ, άδικο, δριμύ και ψευδέστατο κατηγορητήριο. Πυροβόλησε χωρίς πρώτα να στοχεύσει και γι' αυτό πυροβόλησε λάθος στόχο!
Ο Β. Ουγκώ είχε γράψει για τη Γαλλία της εποχής του «Πολλές οι λελούσσες γλώσσες, ολίγες οι σκεφτόμενες κεφαλές»! Το να μην ανήκεις στις «Σκεφτόμενες κεφαλές» είναι βέβαια βαρύ μειονέκτημα. Εάν όμως ανήκεις στα δημόσια πρόσωπα που χρειάζεται επάρκεια ηθικών και διανοητικών προσόντων για τη διαχείριση αξιωμάτων και εξουσίας το τι λες και το πώς το λες αποτελεί υπεύθυνη πράξη, που πρέπει να τη διακρίνει, εκτός από την ορθότητά της, η περίσκεψη και η αιδώ του Καβάφη!
Ο Κώστας Καζάκος αποκάλεσε προδοσία τη μετανάστευση των Νέων της χώρας προς εύρεση εργασίας και επαγγελματικής - επιστημονικής αποκαταστάσεως στην αλλοδαπή. Δεν υπήρξα ποτέ Εισαγγελέας κατά της νεότητος, πολλές φορές όμως έχω επικρίνει και καταδικάσει κάθε παρεκτροπή της. Κάθε νέα γενιά των Ελλήνων έχει δικαίωμα στην ελπίδα τουλάχιστον. Τούτη η γενιά με τη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι η πιο απροστάτευτη, η πιο εγκαταλειμμένη από όλες τις προηγούμενες γενιές των Ελλήνων. Δεν έχει γιατί δεν της έδωσαν μια πίστη να πιστέψει, ένα τραγούδι να τραγουδήσει, ψεύδος, απάτη ήταν όλα για τη νεολαία της χώρας μας. Έμποροι ελπίδας οι δημαγωγοί.
Σαν τον τραγικό ήρωα του Ίψεν, το Ρόμεσχολ, η γενιά αυτή κραυγάζει «Δανείστε μου ένα ζευγάρι μεταχειρισμένα... ιδανικά». Αλλά όχι μόνο αυτά. Ζητά και ψωμί. Όπως τότε στη Γαλλική Επανάσταση ο Γαλλικός Λαός, επαναστατημένος ζητούσε ψωμί και η Μαρία Αντουανέτα μέσα απ' τη χλιδή της αναρωτιόταν «Καλά, χάθηκε το παντεσπάνι;»
Στη χώρα μας, κύριε Εθνικέ Εισαγγελέα της Νεότητας, δεν υπάρχει το ψωμί! Η γενιά αυτή ζητάει ψωμί για να εξασφαλίσει την επιβίωσή της. Η αριστερά του τίποτα δεν μπορεί να τα εξασφαλίσει και μεταναστεύει, όπου γης, για να εξασφαλίσει την επιβίωση, την αξιοπρέπεια και την υπόληψή της. Η ανεργία καταρρακώνει, ευτελίζει τον άνθρωπο, κουρελιάζει την τιμή και την αξιοπρέπειά του. Η ανεργία είναι καρκίνωμα της κοινωνίας αλλά και του έθνους.
Το αστόχαστο εισαγγελικό κατηγορητήριο για προδοσία είναι βαρύτατη κουβέντα κατά των νέων. Ευθύνονται σήμερα οι Νέοι, που μεταναστεύουν για εύρεση εργασίας και επαγγελματικής - επιστημονικής αποκαταστάσεως; Τι να κάνουν; Να παραμείνουν στη χώρα άνεργοι, να παρασιτούν δίχως εργασία και να παίρνουν συσσίτιο απ' την Αγία Εκκλησία μας; Αυτά είναι τα «τιμημένα νιάτα» για τα οποία οι έμποροι ελπίδας καταδημαγώγησαν τις ελπίδες και τα όνειρά τους; Ποιοι είναι οι ηθικοί αυτουργοί αυτής της μαύρης μοίρας των σημερινών νέων της χώρας μας; Και γενικά κατά του συνόλου του λαού μας; Αναρωτήθηκε ο ηθοποιός;
Ηθοποιός «σημαίνει φως» αλλά όχι μόνο. Σημαίνει και ποιώ ήθος, διδάσκω ήθος και συστατικό του ήθους είναι η αλήθεια και η ειλικρίνεια. Και το κατηγορητήριό του δεν έχει ήθος, δηλαδή, ειλικρίνεια και αλήθεια. Είναι αλήθεια κάθε μάχη αναπτύξεως και προόδου μιας χώρας δίνεται με πρωτοπόρα τη νεολαία. Η μάχη όμως αυτή με πεινασμένους μαχητές ούτε μπορεί να δοθεί και πολύ περισσότερο δεν μπορεί να κερδηθεί! Το ψωμί της επιβίωσης, το ψωμί της ζωής δεν υπάρχει πλέον στη χώρα για πολλούς. Εν αρχή είναι ο άρτος ο επιούσιος και ο τίμιος. Και δίχως ψωμί ζωή δεν υπάρχει. Είναι νόμος της αυτοσυντήρησης άκαμπτος.
Και Πολιτεία -ιδίως εκείνη που ισχυρίζεται ότι έχει κοινωνικές ευαισθησίες και ηθικό πλεονέκτημα- που δεν εξασφαλίζει τον άρτο, ιδίως για τη νέα γενιά, την εξαπατά, τη καταδημαγωγεί, την ΠΡΟΔΙΔΕΙ! Γίνεται ηθικός αυτουργός της μετανάστευσής της. Λάθος στόχο στόχευσε ο ηθοποιός Καζάκος.
Κάποτε γελοιοποιηθήκατε, ως λαϊκός δικαστής στο Σύνταγμα. Τώρα αδικεί ως Εθνικός Εισαγγελέας. Καλόν είναι «Τα εαυτόν πράττειν και μη πολυπραγμονείν»!

Ο Γ. Σταραντζής είναι Δικηγόρος στον Α. Πάγο και στο ΣτΕ - πρ. Επιστημονικός Συνεργάτης «Αρχείου Νομολογίας»