Νυν και αεί Μνημόνια!..

on .

Μνημόσυνο στη μνήμη των Μνημονίων ετοιμαζόταν να τελέσει ο ελληνικός λαός, μόλις κέρδισε το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές, για να γιορτάσει τη μεγάλη επανάσταση και να μπει στο δρόμο της προόδου. Και όταν ξαναψήφισε ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, τότε οι οπαδοί έστησαν χορούς στις πλατείες και πανηγύριζαν, ακούοντας τον Καμμένο να τραγουδάει: «χαίρε, τέρπου και αγάλλου, λαέ»!
Δυστυχώς για όλους, οι μεγάλοι θρίαμβοι και η περήφανη διαπραγμάτευση μετατράπηκαν σε μαύρο καπνό για να ναρκώσει τις επιθυμίες και να τυφλώσει τα μάτια του λαού. Ο Τσίπρας βάλθηκε να προσκυνήσει και να παραδώσει και τα κλειδιά της χώρας με μοναδικό αντάλλαγμα να παραμείνει μαζί με τους βουλευτές του λίγο ακόμα στην εξουσία. Εύστοχα ο Μίκης Θεοδωράκης δήλωσε: Η εξουσιομανία του Τσίπρα γκρεμίζει κάθε ηθικό φραγμό.
Τι κι αν ο φτωχός εξαθλιώνεται, τι κι αν ο νέος χάθηκε στις στράτες της ξενητιάς, τι κι αν ο συνταξιούχος στερείται και το γάλα ακόμα, τι κι αν ο επιχειρηματίας έκλεισε την επιχείρησή του. Και όμως οι 153 χειροκροτούν χωρίς ντροπή, όταν ο αρχηγός τους τους παραμυθιάζει ότι τάχα θα κυβερνήσουν άλλα έξι χρόνια! Τώρα είναι φανερό ότι οι κυβερνητικοί βουλευτές ζούνε σε άλλους κόσμους, ονειρεύονται παραδείσους, κι ας βυθίζονται στην κόλαση οι πολίτες.
Μένουμε άναυδοι, καθώς αντικρύζουμε τη μετάλλαξη και την κοινωνική αναλγησία της λεγόμενης Αριστεράς. Χαίρονται που οι φτωχοί τριπλασιάζονται και τρίβουν τα χέρια τους, γιατί έτσι υπάρχει πιθανότητα όλοι οι Έλληνες να γίνουμε συνδαιτημόνες σε συσσίτια. Και μ’ αυτόν τον τρόπο υλοποιείται και το «μαρξιστικό του όραμα» να είμαστε όλοι ίσοι στη φτώχεια, στην ανεργία, στη μιζέρια και στην εξαθλίωση.
Οπωσδήποτε κανείς λογικά σκεφτόμενος Έλληνας δεν πιστεύει ότι η Ελλάδα με τα δυσβάσταχτα χρέη μπορεί από τη μια μέρα στην άλλη να περάσει στην ανάπτυξη και την ευημερία. Εξίσου λογικό είναι και το ερώτημα για το πώς και άλλοι λαοί της Ευρώπης με μνημόνια πέρασαν σε κανονικές συνθήκες οικονομικής ανάπτυξης. Μήπως, λοιπόν, φταίει ο λαός που δεν αποδέχεται τα Μνημόνια; Ή μήπως συνεχίζει ο λαός να σπαταλά, όπως στο παρελθόν και δεν συμμορφώνεται με τις αναγκαιότητες; Μία είναι η απάντηση: Η Κυβέρνηση του Τσίπρα και του Καμμένου υπογράφει δεσμεύσεις και δεν ανταποκρίνεται. Συνηθίζουν οι Έλληνες να πιστεύουν ότι είναι πιο έξυπνοι από τους άλλους!
Αυτή η κατάσταση αποκαλύπτει την αριστερή ιδεοληψία, την ανεπάρκεια και τους ψευτοπαλλικαρισμούς της Κυβέρνησης. Αφού όραμά τους είναι το μεγάλο κράτος, όπου θα διορίζονται τα δικά τους παιδιά, θα τρώνε τον δημόσιο πλούτο και θα εμποδίζουν κάθε ιδιωτική πρωτοβουλία.
Και για να πετύχουν την επανάστασή τους εφαρμόζουν μια καθεστωτική πρακτική άλλης εποχής, χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι ματαιοπονούν. Έτσι εξηγείται η εμφάνιση του Σαββίδη με πακτωλό χρημάτων, ο οποίος, αφού του χάρισαν 38 εκ. από λαθρεμπόριο, απειλεί ότι θα αγοράσει μεγάλα κανάλια και εφημερίδες. Στηρίζει τόσο προκλητικά τον Τσίπρα που έφτασε να τον ταυτίσει με τον Πούτιν! Δηλαδή μας λέει ότι ο Πούτιν είναι το πρότυπο του σύγχρονου δημοκρατικού ηγέτη και μας καλοτυχίζει για την ηγεσία μας.
Στην ίδια καθεστωτική λογική και η αξιοποίηση με 8 δισ. του Ελληνικού. Η Υπουργός Πολιτισμού με άνωθεν εντολή ζήτησε να μην γκρεμιστούν τρία κτίρια ως διατηρητέα και ας μοιάζουν με παράγκες. Και αφού γελοιοποιήθηκε, ανακάλεσε σε λίγες ώρες την απόφασή της.
Το 4ο Μνημόνιο του Τσίπρα και του Καμμένου είναι η χαριστική βολή για ολόκληρο τον λαό και θα μας ταλαιπωρήσει για πολλά χρόνια οικονομικά, θεσμικά και εθνικά. Η εφαρμογή του μετατρέπει για χρόνια την πατρίδα μας σε ψωροκώσταινα της Ευρώπης. Γι’ αυτό και δεν έχουμε το ηθικό δικαίωμα να συνυπογράψουμε και να ανεχτούμε την εξαθλίωση των πολιτών και την ταπείνωση της χώρας, επειδή θέλουν να κυβερνάνε οι 153 βουλευτές.
Να γιατί τα άλλα κόμματα οφείλουν να καταγγείλουν το 4ο Μνημόνιο και να αποχωρήσουν τη μέρα της ψηφοφορίας από το Κοινοβούλιο. Και εμείς οι πολίτες επιτέλους ας βρούμε τρόπους να αντιδράσουμε δυναμικά στους εξουσιομανείς κυβερνήτες, προτού να είναι αργά.
Ο χρόνος της Κυβέρνησης πρέπει να τελειώσει, γιατί και οι αντοχές μας έχουν εξαντληθεί.

ΧΑΡΗΣ ΛΕΟΝΤΑΡΗΣ