Πασχαλιάτικα πετώντι οφθαλμώ

on .

- Ξεπορτίζοντας για νέες περιπλανήσεις, και επειδή δεν είμαι παγανιστής και αλλόθρησκος, αλλά χριστιανός ορθόδοξος, να ευχηθώ και από εδώ σε όλους «Χριστός Ανέστη», «Χρόνια πολλά» και ο Θεός είναι Μεγάλος και όλα θα περάσουν.
- Προτού ξεκινήσω τις «περιπλανήσεις» μου να προτάξω τη δική μου είδηση, ότι οι «περιπλανήσεις ενός μέτοικου» αυτής της στήλης, με το περασμένο φύλλο συμπλήρωσαν ένα χρόνο παρουσίας, και με το σημερινό αρχίζει ένας ακόμη κύκλος παρουσίας, και ελπίζουμε συν Θεώ και υγιαίνοντες να συνεχίσουμε
- Πάσχα στο χωριό, μια παράδοση που δεν αλλάξει  ακόμη και με λιτότητες, και ιδεοληψίες για «ψευτοθαύματα» και παγανιστικές αριστερές θεωρίες, αθεϊσμού, δημιουργικής ασάφειας, διχαστικές αναδρομές, και μαρξιστικές αερολογίες, ο λαός  με όποια κλίμακα λιτότητας και αν περνάει, βρήκε πάλι καταφυγή στην αξεπέραστη ελληνική παράδοση.
- Η μεγάλη έξοδος που παρατηρήθηκε  στα χωριά μας, έδειξε ότι δεν λείπει η αισιοδοξία και η ελπίδα, πως και αυτή η κρίση  θα ξεπεραστεί, το «Χριστός Ανέστη» έφερε στα χείλη όλων το χαμόγελο και την προσδοκία του καλύτερου.
- Κι όμως μια διαπίστωση ήταν σημαδιακή, ότι σε αυτό το πασχαλιάτικο  παραδοσιακό χαροκόπι, ελάχιστες ήταν οι συμμετοχές και οι εμφανίσεις των πολιτικών.
- Έτσι, «πετώντι οφθαλμώ», καταγράψαμε μερικά από όσα οι περιπλανήσεις του μέτοικου  έπιασαν, και έχουν τη δική τους αξία τις μέρες αυτού του Πάσχα, πέραν από τις τιμές των αγαθών και το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού.
- Μια άλλη ματιά επικεντρώθηκε στις παγανιστικές αναφορές κάποιων Συριζαίων  βουλευτών για το Άγιο Φως που συνοδεύτηκε με μια κουλτουριάρικη «γνωμάτευση»  ΣΥΡΙΖΑΙΑΣ συντρόφισσας, για «ψευτοθαύμα»  του Αγίου Φωτός, από τη θέση μάλιστα της επίσημης κοινοβουλευτικής!
- Και ενώ η περιρρέουσα ατμόσφαιρα, φαινόταν ότι αυτή είναι η κυριαρχούσα αριστερή ιδεολογία στο ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίστηκαν στην Κέρκυρα ο πρωθυπουργός μετά της συζύγου, και δίπλα η γνωματεύσασα συντρόφισσα, να κρατούν, κατά την Ανάσταση και στη δημόσια σε πλατεία τελετή, λαμπάδα με το Άγιο φως.
- Αυτοί, οι αρνητές μιας Χριστιανικής τελετουργίας,  είχαν στα χέρια τους ένα παγανιστικό τελετουργικό σύμβολο, με έκφραση  «μετανοούσης»  Μαγδαληνής, ακυρώνοντας και διαγράφοντας, ως  non papers, ή fake news,  τα όσα μέχρι τότε έλεγαν.
- Και ο θυμόσοφος λαός, έκανε το σταυρό του, τόσο για την Ανάσταση του Κυρίου, όσο και για την απορία που έχουν όλοι οι Έλληνες, για το «τί  Θεό πιστεύουν τελικά αυτοί οι άνθρωποι», της πρώτης φοράς Αριστερά.
- Φαίνεται ότι μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ, στις μαζώξεις, στην Κεντρική Επιτροπή και στην Κοινοβουλευτική ομάδα, αλλά και στο πολυπληθές Κυβερνητικό Συμβούλιο, έχει εμφανιστεί κάποιο κύμα «διωγμών» κατά των ευσεβών μελών, που συμμετέχουν σε Χριστιανικές τελετές. Και ιστορικά έτσι, το φαινόμενο της στάσης λατρείας, από τους συντρόφους κορυφής στην τελετή της Αναστάσεως στην πλατεία στην Κέρκυρας, να χαρακτηρίζεται σαν μια μορφή «κρυπτοχριστιανών» τον καιρό του εξισλαμισμού. Στην περίπτωσή μας δηλαδή στον ΣΥΡΙΖΑ  κυριαρχούν οι σκληροί και άθεοι, ή αντίχριστοι Μαρξιστές.
- Με αυτή την άποψη, ο Τσίπρας εμφανίζεται «κρυπτοχριστιανός» στα κομματικά όργανα, και ταπεινός Χριστιανός στις επαφές με τον Αρχιεπίσκοπο, με τις επισκέψεις στον Πάπα της Ρώμης, με τις επισκέψεις στο Άγιο Όρος, και την επίσημη παρουσία του στον Πανάγιο Τάφο.
- Αλλά, από την άλλη πλευρά, ο Τσίπρας στην Κέρκυρα, πρέπει να ικανοποίησε και την αντιχριστιανική πτέρυγα του κόμματος, και τις παγανιστικές απόψεις που εκδηλώθηκαν από τους συντρόφους του.
- Εκεί στην Κέρκυρα, συμμετείχε και ο ίδιος, από κάποιο μπαλκόνι, στο έθιμο της ρίψης της στάμνας. Μάλιστα, με πολλά χαμόγελα, σχόλια και μεγάλη χαρά, όπως τον έδειξαν οι τηλεοράσεις, και όπως φαινόταν να το απολαμβάνει.
- Διαβάζοντας όμως στο διαδίκτυο για αυτό το έθιμο, είδα ότι υπάρχει μια άποψη, ότι το έθιμο αυτό έχει και αρχαιοελληνική παγανιστική προέλευση.
- Συνελήφθη λοιπόν, και εδώ ο πρωθυπουργός μας, να συμμετέχει και σε μια παγανιστική τελετουργία, ικανοποιώντας έτσι και τους συντρόφους του της παγανιστικής αντιχριστιανικής ιδεοληψίας.
- Είναι και αυτό μέσα στην τακτική, του είπα-ξείπα, της κυβίστησης  του πάρε-δώσε, της μεθόδου γράψε-σβήσε, της ασυνέπειας λόγων και έργων, της μετατροπής  του ναι σε όχι, και όλων των μέτρων και αντίμετρων που πληρώνουν οι πολίτες.
- Στην Κέρκυρα επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά η διπροσωπία στην πολιτική του πρωθυπουργού, και στην έννοια του  διαφημιζόμενου «ηθικού πλεονεκτήματος», εκείνο που λέει το ευαγγέλιο για τη μη υπηρέτηση «θεώ άμα και μαμωνά».
- Το Πασχαλινό μήνυμα του πρωθυπουργού μας, από την Κέρκυρα, είχε και αυτή την ιδεολογική ιδιαιτερότητα, της αίρεσης, ή για την περίπτωση, της συνιστώσας, του «κρυπτοχριστιανού» και ταυτόχρονα του «παγανιστή». Μια άλλη Αποκάλυψη των Αγίων….  Αριστερών!                                      
- Από την Κέρκυρα μας ήρθε με εικόνα και ήχο, και η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο ναυτικό φυλάκειο στη Βόρεια Κέρκυρα, όπου μοίρασε ο ίδιος και τα αυγά στους ναύτες του φυλακείου, και σε όσους, κατά το τσούγκρισμα των αυγών είχαν επιτυχία, τους έδωσε και τιμητικές άδειες!
- Ε, αυτό δεν αποτελεί και Αριστερή πρωτοτυπία, και δεν γίνεται για πρώτη φορά. Τα ίδια γινόταν και κατά το φαύλο και διεφθαρμένο καθεστώς της μεταπολιτευτικής περιόδου, και κατά την περίοδο της χούντας, και κατά την μετεμφυλιακή εποχή! Αντιγραφή «φαυλότητας»; Επιστροφή στην πεπατημένη;
- Και οι περιπλανήσεις του μέτοικου συνεχίζονται…

ο  μέτοικος