Πασχαλινά! (Εύθυμα και... σοβαρά με τον Αλ. Τσίπρα)

on .

Τις άγιες μέρες του Πάσχα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τις πέρασε στην Κέρκυρα. Μίλησε με τα καλύτερα λόγια, για το νησί των Φαιάκων. Μάλιστα, πέταξε και ο ίδιος στάμνα, απ’ το μπαλκόνι, τηρώντας το Κερκυραϊκό έθιμο!
- Κάποιοι κακόβουλοι, μάλλον... οπαδοί του Κυριάκου, είπαν πως ο πρωθυπουργός, πετώντας τη στάμνα, είχε βάλει... στόχο τρεις συνταξιούχους που διαμαρτύρονταν για τις περικοπές των συντάξεων και φώναζαν συνθήματα εναντίον του Κατρούγκαλου! Υπήρξε... αστραπιαία διάψευση, απ’ τον κυβερνητικό εκπρόσωπο!
* * *
Κατά την παραμονή του στην Κέρκυρα ο πρωθυπουργός, αναφέρθηκε και στον πολυμήχανο Οδυσσέα, που έκανε την τελευταία στάση στο νησί των Φαιάκων, πριν φτάσει στην Ιθάκη.
Και πως ο ίδιος κάνει τεράστιο αγώνα, να βελτιωθεί η κατάσταση στην Ελλάδα και να βρει ο λαός της, τη δική του Ιθάκη!
Πάντως, δεν είναι διασταυρωμένη η είδηση, πως όταν έκλεισαν οι κάμερες, αναφέρθηκε σε μία σκοτεινή ομηρική παράγραφο, που λέει πως πατώντας το πόδι του στην Ιθάκη ο Οδυσσέας, το πρώτο πρόσωπο που συνάντησε, ήταν άλλος ένας... πολυμήχανος, ονόματι Καλογρίτσας! Ίσως να είναι... απλή συνωνυμία!
Γιατί και στην ομηρική εποχή υπήρχαν στην Ιθάκη πολλά βοσκοτόπια!
* * *
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τις γιορτινές ημέρες του Πάσχα στην Κέρκυρα, πέρασε αρκετές ώρες και στην πλατεία του νησιού, την επονομαζόμενη και πλατεία των Ληστών!
Και... κακεντρεχής επισκέπτης, σχολίασε: «Βρέθηκε... στο σωστό μέρος! Και την κυβέρνησή του, κυβέρνηση των ληστών την αποκαλούν, εκατομμύρια φορολογούμενοι!». Ψέματα;
* * *
Φαίνεται «τραβηγμένο», αλλά είναι αληθινό, καθόσον υπήρξα αυτήκοος μάρτυς!
Συνέβη, την εβδομάδα των Παθών! Μέσα στην κατάνυξη των ημερών και στην κορύφωση του Θείου δράματος, όπου ακούγεται ο ύμνος της Σταύρωσης: Ιησούν ή Βαρραβάν, θρησκευόμενος και ίσως αντιπολιτευόμενος, ψιθύρισε: Τον Μπαλαούραν, τον Μπαλαούραν! Άδικο είχε;

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.