Είναι, να τους πιστεύεις;

on .

 «Δεν είμαστε αυτό που λέμε, αλλά αυτό που κάνουμε». Εάν αυτές τις εννέα λέξεις, τις είχε υιοθετήσει το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα, η χώρα μας θα ήταν… εννιά φορές, σε καλύτερη μοίρα, εδώ και χρόνια!
Η ακατάσχετη υποσχεσιολογία των πολιτικών, δημιουργούσε στο λαό προσδοκίες βελτίωσης της ζωής του, η οποία, δυστυχώς, ποτέ δεν ερχόταν!
Πολιτικοί, που είχαν έτοιμα στα χείλη τους «έπεα πτερόεντα», έδιναν στον κόσμο τη… βεβαιότητα μελλοντικής του ευημερίας, αφού θα εφάρμοζαν αμέσως, τις προεκλογικές τους εξαγγελίες…
Όμως, ερχόμενοι στην εξουσία και βλέποντας τον όγκο των προβλημάτων, δεν τα άγγιζαν, τα έβαζαν «κάτω απ’ το χαλί» και απλώς αναθεμάτιζαν τους προηγούμενους κυβερνώντες! (Στην Ελλάδα, για όλα φταίνε οι προηγούμενοι, οι ξένοι και ποτέ ο εαυτός μας!).
Οι πολιτικοί λοιπόν, δείχνουν σπουδαίοι, στα μάτια των ψηφοφόρων τους, αλλά… στα λόγια, καθώς, σχεδόν πάντα, άλλα λένε και άλλα πράττουν!
Ο Ελληνικός λαός όμως, αποδεικνύει καθημερινά, πως είναι πιο μπροστά απ’ το πολιτικό σύστημα!
Και έτσι, αυτούς που «ανεβάζει» πολύ ψηλά, ο ίδιος τους προσγειώνει ανώμαλα, εάν αποδειχθούν ανίκανοι! Και τις τελευταίες δεκαετίες, αυτό συνέβη κατά κόρον…
Η πρώτη τιμωρία ήρθε στο ΠΑΣΟΚ των μεγάλων ποσοστών, με την ιστορική φράση «λεφτά υπάρχουν», αλλά που ο λαός δεν τα είδε, αλλά… είδε μπροστά του τον Γ.Α.Π. με το ΔΝΤ! Φυσική συνέπεια ήταν, το μεγάλο κόμμα να γίνει μικρό, πολύ μικρό!
Η Νέα Δημοκρατία… των Ζαππείων, έταζε λαγούς με πετραχήλια, έκανε τα εντελώς αντίθετα και ο λαός την τιμώρησε σκληρά…
Ο ΣΥΡΙΖΑ, την τελευταία διετία της διακυβέρνησής του, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο! Τα συσσωρευμένα ΘΑ, έβγαιναν απ’ τα παράθυρα… της Κουμουνδούρου, κατά ριπάς! Υποσχέσεις, μη υλοποιήσιμες…
Και όλοι τους, λένε, πως κάνουν αγώνα να βελτιωθεί η κατάσταση και η καθημερινότητα του πολίτη!
Είναι, όμως να τους πιστεύεις; Γιατί τα φαινόμενα όλα συνηγορούν, πως… ο αγώνας, μάλλον γίνεται περί… πάρτης!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.