Μόνο η Ν.Δ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη μπορεί να ξαναχτίσει την Ελλάδα!..

on .

-  Του ΓΙΑΝΝΗ ΣΤ. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗ

Όλα πάνε στραβά στη χώρα μας και από το κακό στο χειρότερο. Έχουμε μία κυβέρνηση των ΣΥΡΙ­ΖΑ ΑΝΕΛ, που στηρίχτηκε σε ψεύτικες υποσχέσεις και αναδείχτηκε χάρη σε αυτές. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να τις επαναλάβω, αφού όλοι υφιστάμεθα το κόστος τους, που μεταφράζεται σε μέτρα επί μέτρων και νέα μνημόνια που καταστρέφουν οικογένειες και αφανίζουν επαγγελματικές δραστηριότητες.
Μας έχουν εξουθενώσει! Εκεί που τον Δεκέμβριο το 2014 η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά είχε επιτύχει να ισορροπήσει την κατάσταση και να οδηγήσει την Ελλάδα σχεδόν στην έξοδο από το τούνελ, ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ με τον κ. Τσίπρα με την στήριξη του κ. Καμμένου και έβαλε τη χώρα σε περιπέτεια, από την οποία δεν διαφαίνεται προοπτική να βγει αλώβητη.
Ο λόγος της παρέμβασής μου δεν είναι για να περιγράψω τα καραγκιοζιλίκια των Αριστερών της Κυβέρνησης και τα πισωγυρίσματά τους. Αυτά τα ζούμε όλοι και δεν χρειάζονται ανάλυση. Απλώς θέλω να επισημάνω τον ρόλο τον οποίο καλείται να διαδραματίσει η Νέα Δημοκρατία, ως επόμενη κυβέρνηση υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη και εκείνο το οποίο επιβάλλεται ως αντιπολίτευση - και αυτό έχει σχέση με την τακτική ορισμένων στελεχών που περιμένουν απλώς την εξουσία χωρίς αγώνα.
Είναι κοινή η διαπίστωση ότι η εκλογή του κ. Μητσοτάκη ως Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, πανικόβαλε την κυβέρνηση. Στο πρόσωπό του βλέπει έναν σκληρό αντίπαλο, έναν σύγχρονο ηγέτη με διεθνή ακτινοβολία, τον οποίο οι ηγέτες της υφηλίου αντιμετωπίζουν με σοβαρότητα και σεβασμό.
Μέχρι τώρα έχει αποδείξει -και ως υπουργός μεταρρύθμισης πριν- ότι γνωρίζει πολύ καλά τι φταίει και πώς να διορθωθεί. Οι επισημάνσεις του προκαλούν πανικό και την σφοδρή αντίδραση της Αριστεράς, που διαλύει τα πάντα εν ονόματι των παθολογικών ιδεοληψιών της. Αντί επιχειρημάτων για την αντίκρουση των απόψεών του, εισπράττει ύβρεις όπως και καθένας που διαφωνεί με τις αρλουμποειδείς θεωρίες των Τσίπρα - Καμμένου.
Εύλογα θα αναρωτηθούν οι αναγνώστες για το τι μπορεί να κάνει ο κ. Μητσοτάκης με τη Νέα Δημοκρατία. Έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα, πιστεύω ότι το πρώτο και σημαντικότερο που μπορεί να κάνει είναι να προσδώσει στην χώρα το κύρος που έχει πληγεί καίρια. Εκτιμώ πως οι περισσότεροι, για να μην πω όλοι, έχουμε συχνά εξοργιστεί με τα καμώματα του Πρωθυπουργού, υπουργών, βουλευτών και στελεχών της συγκυβέρνησης, οι οποίοι προκαλούν το κοινό αίσθημα και τους ηγέτες του κόσμου με τις γελοιότητές τους.
Ο πρόεδρος της Ν.Δ, με την επιλογή των πιο κατάλληλων ως  συνεργατών του (και δόξα τω Θεώ η Ν.Δ έχει πλήθος ικανών στελεχών), είναι σε θέση να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα, αδιαφορώντας για το πολιτικό κόστος, που θα έχει ως προτεραιότητες α) την ανακούφιση όσων υποφέρουν β) την εμπέδωση κλίματος εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτών και Κυβέρνησης γ) την υιοθέτηση μιας σταθερής οικονομικής πολιτικής για την προσέλκυση επενδύσεων δ) την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας που σήμερα λείπει και ε) την αποκατάσταση της ενότητας του λαού.
Ίσως ορισμένοι διαφωνήσουν για ευνόητους λόγους ,αλλά ο κ. Μητσοτάκης έχει την δυνατότητα να μείνει στην ιστορία ως ένας στιβαρός και ικανός κυβερνήτης, όπως συνέβη και με τον πατέρα του Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Το σημειώνω διότι αν είχαν εισακουστεί όσα έλεγε ο μεγάλος αυτός πολιτικός και το 1990- 93, σήμερα η Ελλάδα δεν θα βρίσκονταν σε αυτό το χάλι και θα είχαν αποφευχθεί άσκοπες θυσίες του λαού.
Είχα την τύχη να συνεργαστώ μαζί του ως Νομάρχης του Κιλκίς και Πρόεδρος του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων, εκείνη την περίοδο και να ζήσω από πρώτο χέρι πρωτοβουλίες του, διατηρώντας έκτοτε και ως δήμαρχος Ανατολής επί δώδεκα χρόνια, άριστη σχέση μαζί του. Άλλωστε μεγάλα έργα που έγιναν μετέπειτα και ακόμη σήμερα εκτελούνται, είχαν σχεδιαστεί και αποφασιστεί επί πρωθυπουργίας του, όσο κι αν διαφωνούν οι ορκισμένοι πολέμιοι του.
•••
Είναι όμως απαραίτητο να θέσει οριστικά τέλος ο κ. Μητσοτάκης στα σενάρια περί ομάδων μέσα στην Ν.Δ. και να εντείνει τον αγώνα κατά των καταστροφέων. Τα στελέχη ανά την Ελλάδα να βγουν από τα γραφεία τους. Να ενημερώσουν σπίτι στο σπίτι τους πολίτες για το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας. Είναι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να ξαναχτίσει την Ελλάδα, απαλλάσσοντάς την από τους καταστροφείς, που την μετέτρεψαν σε μία χώρα υπανάπτυκτη, περίπου σαν την Βενεζουέλα που έχουν ως πρότυπο τους!