Προεκλογικές και μετεκλογικές κορώνες των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ!

on .

Παίρνοντας αφορμή από τις προ έτους δηλώσεις που έκανε ο παραιτηθείς τότε  υφυπουργός Παναγιώτης Σγουρίδης, ότι ο Αλέξης Τσίπρας παραπλάνησε τους αγρότες και ότι «οι πολιτικοί δυστυχώς δεν κρίνονται από αυτά που κάνουν, αλλά από αυτά που έλεγαν»,  θα επιχειρήσω στο σημείωμά μου αυτό ν’ αναφερθώ σε μερικές απ’ αυτές τις δηλώσεις που έγιναν κατά διαστήματα από τους κυβερνώντες και που ο λαός δεν έδωσε την πρέπουσα σημασία.
Θα πει κανείς ότι με φληναφήματα και με λόγια του αέρος «δεν αξίζει τον κόπο ν’ ασχολείται κανείς». Όμως όλα έχουν τη

σημασία τους και από αυτά κρίνονται κάθε φορά όσοι μας κυβερνούν. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς μάγος ή μεγάλος πολιτικός, για να καταλάβει ότι το καράβι έχει από καιρό αρχίσει να μπάζει νερά…

Βαρύγδουπες εξαγγελίες!
Αρχίζοντας από τις προγραμματικές δηλώσεις της νεοσύστατης κυβέρνησης του 2015, επιλέξαμε επιγραμματικά μερικά μαργαριτάρια που «σόκαραν» τη συνείδηση των όσων τα άκουσαν: «Δεν διαπραγματευόμαστε την εντολή της 25ης του Γενάρη. Η λαϊκή κυριαρχία είναι αδιαπραγμάτευτη». Και το αμύθητο: «Δεν μπορεί η κυβέρνηση να ζητήσει παράταση του μνημονίου, ούτε παράταση του λάθους της καταστροφής…». Τι έκανε γι’ αυτά η κυβέρνηση;  Υπέγραψε ένα επαχθές τρίτο μνημόνιο και τώρα ετοιμάζεται και για ένα τέταρτο!
Πρόσθεσε ακόμη ο κ. Τσίπρας ότι: «Η Ελληνική κυβέρνηση έχει σχέδιο και προτάσεις και δεν τα φτιάχνει τώρα…». Δεν είπε όμως ότι οι προτάσεις και τα σχέδια γίνονται και συντάσσονται «εκτός Ελλάδος» και ότι αυτός θα είναι απλώς ο «εκτελεστής»!
Έθεσε  σαν πρώτη προτεραιότητα την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.  Δύο χρόνια μετά, σε ποιους τομείς μπορεί κανείς να εστιάσει αυτή την εξαγγελία;
Μια επίσης σημαντική εξαγγελία ήταν το ότι: «θα έβαζε σε περιορισμό τα προνόμια των Υπουργών και των Βουλευτών». Μέχρι σήμερα έχει αντιληφθεί κανείς αν έγινε κάτι τέτοιο ή ήταν κι’ αυτή στάχτη στα μάτια του λαού;
Εξήγγειλε «περιορισμό του προσωπικού στο Μέγαρο Μαξίμου κατά 30% και της Αστυνομικής φρουράς του Πρωθυπουργού κατά 40%!». Μήπως εννοούσε το αντίθετο και δεν το αντιληφθήκαμε; Γιατί καθημερινά -  δύο χρόνια τώρα -  διαβάζουμε για προσλήψεις  με ειδικευμένα στελέχη στο Μαξίμου, τύπου Καρανίκα και των συν αυτώ και πολλές άλλες που δεν φαίνονται.
Και το πιο χοντρό που δεν καταπίνεται με τίποτε είναι η προγραμματική εξαγγελία: «Το παράδειγμα του λιτού βίου, πρέπει να ξεκινήσει από την ίδια την Κυβέρνηση. Είμαστε αποφασισμένοι να επιβάλλουμε νέο ύφος και ήθος εξουσίας».
Και διερωτάται ο κάθε Έλληνας φορολογούμενος πολίτης: Μπορεί αυτή η Κυβέρνηση να μας πει ένα μέτρο που πήρε και  που να αφορούσε το λιτό της βίο; Δυστυχώς κανένα!
Μια άλλη χονδροειδής εξαγγελία του κ. Τσίπρα στις προγραμματικές δηλώσεις ήταν η παρακάτω: «Η νέα κυβέρνηση φέρνει μαζί της μια νέα αντίληψη για το ρόλο του κοινωνικού κράτους  και προανήγγειλε την ίδρυση αναπτυξιακής τράπεζας και την απαγόρευση κάθε πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας!».
Και τι έκανε δύο χρόνια μετά; Όλα αυτά τα έγραψε στα παλαιά του υποδήματα και η «κοροϊδία πάει σύννεφο»!

Πότε θα απολογηθεί;
Πέραν των ανωτέρω υπάρχει και μια σειρά εξαγγελιών που θ’ αναφέρουμε παρακάτω για τις οποίες κανένας δεν γνωρίζει πότε θα πρέπει ν’ απολογηθεί στον Ελληνικό λαό:
• Για το θέμα του ξεπουλήματος των Αεροδρομίων: «Θα υπερασπιστούμε το Δημόσιο χαρακτήρα των Περιφερειακών Αεροδρομίων… Το ξεπούλημα κάθε υποδομής δεν είναι πρόοδος, ούτε ανάπτυξη… Είναι επιστροφή στη φεουδαρχία»!
Τι έκανε:  Με την υπογραφή σχετικής σύμβασης με την Fraport παραχώρησε 14 περιφερειακά Αεροδρόμια.
• Στο θέμα του κινήματος «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» που αφορούσε κύρια τον ΕΝΦΙΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ καλούσε τους πολίτες σε κίνημα διαμαρτυρίας, καλύπτοντας όσους δεν πλήρωναν.
Τι έκανε: Ύστερα από σχετική «κωλοτούμπα» το Φεβρουάριο του 2015, ο πρωθυπουργός έλεγε: καλώ όλους τους πολίτες ν’ ανταποκριθούν στην εθνική προσπάθεια(!) να καταβάλλουν τον ΕΝΦΙΑ.
• Για τον κατώτατο μισθό των 750 ευρώ, ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε: Δέσμευσή μας είναι η επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ.
Τι έκανε: Πάγωσε τα εργασιακά και τον κατώτατο μισθό.
• Για τους πλειστηριασμούς κατοικιών. Ο ΣΥΡΙΖΑ διατυμπάνιζε λέγοντας: «Κανένα σπίτι στα χέρια Τραπεζίτη».
Τι έκανε: Με απόφαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης «απελευθερώθηκαν οι πλειστηριασμοί».
Βουλευτής Αχαΐας είχε μάλιστα το θράσος να δηλώσει:  «το κανένα σπίτι στα χέρια Τραπεζίτη ήταν ένα απλό σύνθημα…»!  
• Για τον περιβόητο και ειδεχθή ΕΝΦΙΑ προεκλογικά δήλωναν κατά σειρά τα εξής αμύθητα.
Α) Π. Καμμένος: «Είναι ένας Νόμος καθαρά αντισυνταγματικός που παραβιάζει την ισότητα των Ελλήνων… και η προσφυγή των πολιτών κατά της πληρωμής είναι απολύτως τεκμηριωμένη νομικά». Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε…
Β) Ν. Παππάς: «Είναι δέσμευσή μας ότι ο ΕΝΦΙΑ του 2015 δεν θα εισπραχθεί» .
Αποτέλεσμα: Ο ΕΝΦΙΑ παρέμεινε ως είχε και για τα επόμενα χρόνια παρά τις άκαρπες προσπάθειες και βαρύγδουπες δηλώσεις ότι κάποτε… θα γίνονταν δικαιότερος.
• Για τον ΦΠΑ στα νησιά. Κατά κύριο λόγο ο Αντιπρόεδρος Καμμένος δήλωνε:
Α. Δεν θα ψηφίσω αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά ακόμα και αν πέσει η κυβέρνηση.  
Β. Ο ΦΠΑ στα νησιά δεν αλλάζει όσο υπάρχω.
Τι έκανε η Κυβέρνηση: Στις 15-9-15 εξαγγέλλει ότι λόγω Μνημονίου μπαίνει καπέλο 30% στο φόρο από 1ης Οκτωβρίου στην πρώτη ομάδα νησιών. Η κοροϊδία και η εξαπάτηση σε όλο της το μεγαλείο!
• Μνημόνια:  Προεκλογικά ο Πρωθυπουργός έλεγε: «Η μόνη ρεαλιστική και σωτήρια πρόταση είναι η κατάργηση με ΕΝΑ ΝΟΜΟ και ΕΝΑ  ΑΡΘΡΟ όλων των μέτρων λιτότητας». Επαγγέλλονταν δε «ότι το βράδυ των εκλογών δεν θα υπάρχει Μνημόνιο» και ότι «θα το σκίσω  μόλις εκλεγώ. Ο Σαμαράς κοροϊδεύει τον Ελληνικό Λαό».
Τι έκανε ο κ. Τσίπρας:  Έφερε τρίτο Μηνμόνιο και τώρα ετοιμάζεται και για το ΤΕΤΑΡΤΟ!

Και άλλες υποσχέσεις…
Στη συνέχεια επιγραμματικά θα αναφέρουμε μια σειρά από άλλες υποσχέσεις:
• Εξήγγειλαν ότι έκτοτε δεν θα έπαιρναν νέο  δάνειο. Όμως από την πρώτη στιγμή υπέγραψαν για νέο δάνειο 86 δισ. ευρώ.
• Επαγγέλονταν ότι δεν θα εφάρμοζαν το  mail του Χαρδούβελη ύψους 980 εκατ. ευρώ, αλλά μόλις υποχρεώθηκαν εκ των πραγμάτων να υπογράψουν μνημόνιο 13 δισ. ευρώ!
• Επαγγέλονταν ότι θα θεσμοθετούσαν αφορολόγητο 12.000 ευρώ και τώρα ετοιμάζονται να το κατεβάσουν στα 6.000 ευρώ!
• Φρούδες και μεταξωτές κορδέλες απεδείχθη και η εξαγγελία για φτηνό πετρέλαιο Βενεζουέλας. Δύο χρόνια μετά μείωσαν στο μισό το επίδομα θέρμανσης, αλλά παράλληλα κατάργησαν και το επίδομα κίνησης για τους δικαιολογημένα διαμαρτυρόμενους σήμερα αγρότες.
• Η δημιουργία – βάσει παράλληλου προγράμματος - 300.000 θέσεων εργασίας που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη, κινήθηκε αντίστροφα με αύξηση της ανεργίας, με μείωση της βιομηχανικής παραγωγής και με αύξηση των λουκέτων. Αμφιβάλλει κανείς γι’ αυτό; Ένα χρόνο μετά απέσυραν  το πρόγραμμα.
• Διατυμπάνιζαν ότι θα πάγωναν τις αποκρατικοποιήσεις, τις οποίες αποκαλούσαν  «ξεπούλημα». Και όμως πομπωδώς υποχρεώθηκαν να υπογράψουν την παραχώρηση 14 αεροδρομίων της πατρίδας μας και μέρος των λιμανιών Πειραιά και Θεσσαλονίκης.
• Όλοι θα θυμούνται ότι προεκλογικά ο πρωθυπουργός έλεγε ότι «αυτός θα βαρά τα νταούλια και οι αγορές θα χορεύουν». Τελικά όμως με τους αλλοπρόσαλλους χειρισμούς των κυβερνώντων «τα νταούλια τα βαράνε οι δανειστές και αυτοί χορεύουν σαν τις αρκούδες που έφερναν κάποτε οι γύφτοι στις πλατείες!»
* * *
Εν κατακλείδει θα μπορούσε κανείς να συμπεράνει ότι οι μαθητευόμενοι μάγοι της Κυβέρνησης τύπου Βαρουφάκη, Αλεξιάδη, Κουτρούγκαλου και λοιπών, αποτελούν τη σαβούρα του καραβιού που ετοιμάζεται να βουλιάξει και θα έπρεπε από καιρό να πεταχτεί. Όσον αφορά τον καπετάνιο, αυτός μέχρι στιγμής διασώζεται ακόμη, γιατί δυστυχώς ο Ελληνικός λαός «εξακολουθεί να πιστεύει στους παραμυθάδες…».
Όμως όπως όλα δείχνουν, το τέλος της ανοχής του λαού έφτασε. Η αντοχή έχει και τα όριά της.  Η ολοφάνερη κομματικοποίηση του κράτους, είναι μια απέλπιδα προσπάθεια να κρατηθούν ζωντανοί. Το μαγαζί του Αλέξη ετοιμάζεται να μπει στην κατηγορία όσων  «έβαλαν λουκέτο»!
Ο Έλληνας πολίτης ψηφοφόρος του αναλογίζεται σήμερα μετά το πέρασμα αυτών των δύο χρόνων: Τι καλό έκανε (έστω και ένα) για τον ταλαίπωρο  λαό που τον εμπιστεύτηκε;  Ποιο φιλολαϊκό μέτρο πέρασε από τη Βουλή; Τι έκανε για την περίφημη ρύθμιση των 100 δόσεων;  
Είναι ηλίου φαεινότερον ότι έφερε μέτρα που οδηγούν σε απόγνωση τα φτωχά στρώματα της κοινωνίας. Ξεπουλήθηκαν τα πάντα. Όλος ο Εθνικός μας πλούτος.
Αναλογίζεται κανείς, αν αυτά που γίνονται από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είχαν γίνει σε κάποιες άλλες εποχές, θα είχε ξεσπάσει λαϊκή θύελλα.
Σήμερα ο προδομένος και βασανισμένος λαός ζαλισμένος από τις αστοχίες των κυβερνώντων, δεν έχει το κουράγιο ν’ αντιδράσει αφήνοντας το πεδίο ελεύθερο προς δόξαν  της λαοπρόβλητης κυβέρνησης!
Ευτύχημα είναι ότι ο λαός, αργά ή γρήγορα,  έχει αντιληφθεί τη λαίλαπα που έρχεται και αυτό φαίνεται στις δημοσκοπήσεις.  Το σύστημα ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και οι ψεύτικοι σωτήρες που το αποτελούν, θα καταρρεύσει. Και τότε ο λαός θα πει:  Ας προσέχαμε…

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΗΚΟΣ
Email  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.