Οι ηγέτες καιρός να πουν την αλήθεια στον λαό!

on .

Διερωτώμαι κατά πόσον είναι υπερβολή ή όχι το να ισχυρισθεί κάποιος ότι είναι απαράδεκτη η μέθοδος προπαγάνδας που χρησιμοποιεί η Κυβέρνηση για να «περάσει» τα κάθε φορά ανελέητα μέτρα που σε συμφωνία με τους δανειστές επιβάλλει στον Ελληνικό λαό. Τί εννοούμε;
Ενώ ο λαός εξαθλιώνεται μέρα με τη μέρα, ενώ η ανεργία είναι στα ύψη, ενώ πολλοί εργάζονται με μισθούς πείνας, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες προσοντούχων νέων έχουν μεταναστεύσει σε άλλες χώρες και η χώρα στερείται αυτού του ανεκτίμητου θησαυρού, ενώ η ιδιωτική πρωτοβουλία πλήττεται ανελέητα από τη βαρύτατη φορολογία, μέχρι του σημείου που να διερωτάται κάποιος γιατί και για ποιον τελικά δουλεύει, ενώ τα σπίτια του κόσμου περιέρχονται σταδιακά και σταθερά σε ξένα χέρια σε εξευτελιστικές τιμές, και ενώ η δημόσια περιουσία έχει υποθηκευτεί στους δανειστές για τα επόμενα 99 χρόνια, η Κυβέρνηση κοκορεύεται για τα «πρωτογενή πλεονάσματα» και για την δήθεν επιτυχία της στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές! Και οι «μισθωτοί», κοινώς εξαγορασμένοι, δημοσιογράφοι παπαγαλίζουν την Κυβερνητική προπαγάνδα!
Ποια πλεονάσματα; Αυτά δεν είναι το αίμα του Ελληνικού λαού, το οποίο απομυζά όλο και περισσότερο η βαρύτατη φορολογία; Η ευκολώτερη μέθοδος για να παρουσιάσεις πλεονάσματα είναι αυτή: αυτά που δίνεις, τα παίρνεις πίσω πολλαπλάσια!
Και ποια επιτυχία στις διαπραγματεύσεις; Αυτό που ζουν οι πολίτες καθημερινά, εφτά χρόνια τώρα, είναι η πικρή πραγματικότητα και όχι βέβαια τα μεγάλα λόγια, η αλαζονεία και η με επιστημονικό τρόπο προσπάθεια εξαπάτησης και παραπλάνησης του λαού. Χρόνο με τον χρόνο η κατάσταση γίνεται ακόμα χειρότερη. Ο στόχος των δανειστών, με την εθελόδουλη στάση των κυβερνήσεων, τόσο των προηγούμενων όσο και της σημερινής, να γίνει δηλαδή η Ελλάδα Βουλγαρία σε ότι αφορά τους μισθούς και τις συντάξεις, σταδιακά επιτυγχάνεται. Η διαφορά βέβαια είναι ότι η ακρίβεια της ζωής εξακολουθεί να είναι στα ύψη!
Εντύπωση προκαλεί σε όσους παρακολούθησαν και παρακολουθούν την τακτική που ακολούθησε η Κυβέρνηση έναντι των δανειστών. Καταφερόταν και καταφέρεται εναντίον και του ΔΝΤ και του Σόϊμπλε, δηλαδή των δύο κυριώτερων συντελεστών της διαπραγμάτευσης. Και αντί να συνταχθεί, τουλάχιστον σε όσα συμφέροντα για την Ελλάδα υποστηρίζει το ΔΝΤ, το κατηγορεί και αντιπαρατίθεται με αυτό. Το ότι π.χ. το ΔΝΤ υποστηρίζει ότι πρέπει να γίνει σημαντική ελάφρυνση του Ελληνικού χρέους και ότι τα πρωτογενή πλεονάσματα για τα επόμενα έτη δεν πρέπει να είναι πέραν του 1,5% του ΑΕΠ, θα έπρεπε να είναι το λάβαρο του αγώνα της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και του υπουργού της των Οικονομικών. Το ότι δέχτηκε η Κυβέρνηση πλεονάσματα 3.5% του ΑΕΠ για πάρα πολλά έτη, είναι σχεδόν βέβαιον ότι αυτός ο στόχος δεν πρόκειται να επιτευχθεί, και η βαρύτατη φορολογία θα γίνει ακόμα πιο εξοντωτική.
Η εξόντωση των Ελλήνων ολοκληρώνεται με τα νέα δυσβάστακτα μέτρα που επέβαλαν οι δανειστές και αποδέχτηκε η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η περαιτέρω μείωση του αφορολογήτου και των συντάξεων, ιδιαίτερα μετά το 2018 με τη σταδιακή κατάργηση της λεγόμενης «προσωπικής διαφοράς» είναι μέτρα που θα οδηγήσουν σε πραγματική εξόντωση τους Έλληνες πολίτες και τον ελληνικό λαό. Εκτός και αν υπάρχει κάποιο μυστικό σχέδιο για τον αφανισμό μας, δεν δικαιολογείται με κανένα τρόπο αυτή η πρωτοφανής εξαθλίωση μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.
Η συστηματική προπαγάνδα ότι τα μέτρα θα εξουδετερωθούν με τα λεγόμενα «αντίμετρα» είναι στάχτη στα μάτια και χρυσό περιτύλιγμα για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για να πεισθούν να ψηφίσουν τα μέτρα. Αν και προσωπικά πιστεύουμε ότι δεν χρειαζόταν αυτό το «ξέπλυμα», επειδή δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουν την χρυσοφόρα καρέκλα του βουλευτή ή του υπουργού, για να γυρίσουν στα σπίτια τους. Θα μείνουν στην εξουσία με κάθε δυνατό τρόπο, μέχρι να εξαντληθούν τα χρονικά περιθώρια, και τότε θα σοφιστούν κάτι άλλο, για να μη την χάσουν.
Και όσο αυτά συμβαίνουν, οι υπαίτιοι της καταστροφής και της εξαθλίωσης του λαού απολαμβάνουν τα προνόμιά τους, τόσο οι διατελέσαντες πρωθυπουργοί, ο Σημίτης, ο Καραμανλής, ο Παπανδρέου, όσο και οι πρώην υπουργοί τους των οικονομικών, Αλογοσκούφης, Παπακωνσταντίνου κ.ά. Αντί να πληρώσουν για τα λάθη και τις παραλείψεις τους, για τα ψεύδη προς τον Ελληνικό λαό, παριστάνουν τους Πόντιους Πιλάτους και είναι έτοιμοι και πρόθυμοι να επανέλθουν, για να «σώσουν» τη χώρα!
Είναι καιρός οι πολιτικοί ηγέτες να πουν την καθαρή αλήθεια, όσο πικρή και αν είναι αυτή, στον λαό. Τα ψέματα πια δεν ωφελούν. Αντ’ αυτού, ξανά ψεύτικες υποσχέσεις. Μήπως θα έπρεπε κάθε μέρα όλοι αυτοί να ακούνε πρωί - πρωί τα απατηλά και δημαγωγικά λόγια που χρησιμοποίησαν για να υφαρπάξουν την εξουσία; Είναι απορίας άξιον, πώς νοιώθει π.χ. ο κ. Τσίπρας, όταν συγκρίνει αυτά που πράττει τώρα, τα οποία είναι εντελώς αντίθετα από όσα στομφώδη έλεγε προεκλογικά!
Πείτε την αλήθεια, όσο πικρή και αν είναι, στον λαό, κύριε Πρωθυπουργέ. Και αντί να λογομαχείτε στη Βουλή και έξω από αυτήν και εσείς και η αξιωματική αντιπολίτευση, ενώ ο λαός αφανίζεται από την πρωτοφανή κρίση, καθήστε στο ίδιο τραπέζι και με κριτήριο την λογική και το συμφέρον του λαού και της πατρίδος μας, πάρτε κοινές αποφάσεις. Δεν είναι ώρα για αρχολατρεία και αρχομανία. Πείτε την αλήθεια, παραδεχτείτε ότι εξαπατήσατε τον λαό, και πηγαίνετε όλοι στα σπίτια σας. Να αναλάβουν νέοι, αδιάφθοροι, φιλοπάτριδες, ειλικρινείς, πραγματικοί «υπουργοί» των συμφερόντων του λαού και όχι ιδιοτελών συμφερόντων. Έστω και αυτήν την ύστατη ώρα, δείξτε την φιλοπατρία σας!
Μόνον η ομοψυχία και η από κοινού αντιμετώπιση των κρίσιμων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας είναι δυνατόν να βγάλει την χώρα από τα παντός είδους αδιέξοδα, την ώρα μάλιστα που τα μαύρα σύννεφα αμφισβήτησης του εθνικού μας χώρου συσσωρεύονται, ιδιαίτερα εκ μέρους της Τουρκίας.