Αλλαγή ρότας μπας και σωθεί η χώρα!…

on .

Ο Πλάτωνας είπε ότι η θέα της ασχήμιας δημιουργεί κάτι άσχημο στην ψυχή. Ο Υung, μέγας ψυχίατρος, σ’ ένα βιβλίο του, «Το αρχέτυπο του ολοκληρωτισμού», γράφει ότι ο Γερμανικός λαός παρ’ όλα τα προτερήματα που έχει, πάσχει από αίσθημα κατωτερότητας και υστερία, έτοιμος να ακολουθήσει έναν ηγέτη όπως ο Χίτλερ σε έργα που κατέστρεψαν τον κόσμο, όπως σήμερα η Γερμανία καταστρέφει την Ε.Ε.. Επίσης, γράφει ότι η Γερμανία πρόδωσε την Ευρώπη και τον πολιτισμό της.
Σύντροφε Αλέξη, είμαστε και οι δύο από την Άρτα. Εσύ από το Αθαμάνιο, που είχε βασιλιά τον Αθάμα ή Αθάμαντα, ο οποίος ήρθε από την Βοιωτία τιμωρημένος από την Ήρα με τρέλα επειδή σκότωσε το γιο του. Εγώ από το Κομπότι, την πατρίδα του μεγαλύτερου Έλληνα επαναστάτη, του Νικόλαου Σκουφά. Εσύ 40 χρονών έγινες πρωθυπουργός, σε ψηφίσαμε γιατί πιστέψαμε ότι κάτι θα άλλαζες. Εγώ έφυγα από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και πήγα στην Άρτα 35 χρονών Διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής.
 Λένε ότι η μεγαλοφυΐα συνοδεύει την τρέλα. Εσύ, τρελός, φαντάστηκες ότι θα σώσεις την Ελλάδα. Εγώ, τρελός, φαντάστηκα πως θα γιατρέψω με δύο αγροτικούς ιατρούς τους Αρτινούς. Δυστυχώς, Αλέξη, δύο χρόνια στην εξουσία και κατάφερες πάρα πολύ λίγα. Δυστυχώς, απέδειξες πως αποτελείς κι εσύ συνέχεια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Πήγα, ας πούμε, στην Εφορία για ένα απλό χαρτί και αναγκάστηκα να επισκεφτώ 16 γραφεία. Έλεος! Πάσχουμε από γραφειοκρατία, αδιαφορία, τεμπελιά. Θεωρούμε το Δημόσιο εχθρό. Οι διορισμοί γίνονται από τους πολιτικούς και δυστυχώς η κατάσταση παραμένει ίδια.
Τα παιδιά μας, 500.000 περίπου, φύγανε στο εξωτερικό, τα καλύτερα μυαλά. Θα σβήσουμε σαν κράτος, θα επιζήσουμε σαν έθνος όπως λέγει κι ο Χρήστος Γιανναράς που συμφωνούμε για την εθελοδουλία των Ελλήνων.
Έχουμε την πλουσιότερη, προικισμένη από τη φύση και τους αρχαίους προγόνους χώρα του κόσμου, χωρίς όμως τάξη, χωρίς σχέδιο, χωρίς πρόγραμμα, με άφθαστη γραφειοκρατία και πελατειακές σχέσεις που ακόμα κυριαρχούν.
 Έχουμε βουνά χωρίς υλοτομία, πεδιάδες χωρίς σωστή καλλιέργεια, θάλασσα όπου το τσιμέντο φθάνει στην παραλία. Ο Αμβρακικός κόλπος έπρεπε να ήταν το μεγαλύτερο ιχθυοτροφείο και να τροφοδοτεί όλη την Ευρώπη. Τους συνεταιρισμούς τους διέλυσε το ΠΑΣΟΚ. Γιατροί με 50 χρόνια υπηρεσία λαμβάνουν σύνταξη 650 ευρώ το μήνα.
Έλεος, κ. Τσίπρα. Είσαι νέος, δυνατός, διώξε τους κόλακες, πιάσε το τσαπί, το πηλοφόρι, το μυστρί, πιάσε το δρεπάνι, το σφυρί, το αλέτρι, τα βουνά και τις θάλασσες, βοήθησε να αναστηθεί η χώρα. Τα τελευταία οκτώ  χρόνια ήταν από τα χειρότερα του Ελληνικού έθνους. Δώσε το καλό παράδειγμα. Το μόνο ίδρυμα που εργάζεται και προσφέρει είναι το Ίδρυμα Νιάρχου, το οποίο δεν είναι δημόσιο. Πρόσεχε μην πουλήσετε τα έργα που έφτιαξε, Λυρική σκηνή, Εθνική βιβλιοθήκη κλπ. και κακώς τα δώρισε στο κράτος. Είχα προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον πρόεδρο του Ιδρύματος, ο οποίος πρόσφατα έγραψε άρθρο στην εφημερίδα «Καθημερινή» με θέμα την ανάπτυξη. Γιατί δεν τον αξιοποιείτε με κάποιο τρόπο. Κάντε τον ας πούμε υπουργό Εργασίας. Τέτοιους ανθρώπους έχει ανάγκη η χώρα για να πάει μπροστά.
Ο Αριστοτέλης γράφει ότι η μεσαία τάξη είναι απαραίτητη για μία πόλη γιατί διατηρεί την ισορροπία μεταξύ της ανώτερης τάξης των πλούσιων και των φτωχών. Δυστυχώς, η μέση τάξη της Ελλάδας διαλύθηκε και οδεύει προς την καταστροφή. Στην αρχαία Αθήνα είχαν τον εξοστρακισμό, έδιωχναν από την πόλη όσους θεωρούσαν επικίνδυνους και τους αφαιρούσαν τα πολιτικά δικαιώματα. Πάρτε κι εσείς το θάρρος να κάνετε δικούς σας «εξοστρακισμούς». Θα δείτε τα αποτελέσματα…

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΟΥΡΑΝΤΑΣ