Δεν θα το ξανακάνω…

on .

Στην Ελλάδα, σήμερα, δεν υπάρχει μόνο η «ακραία φτώχεια», που βιώνει ο ελληνικός λαός, στην οικονομική της μορφή, τουλάχιστον, αλλά δυστυχώς στη χώρα, υπάρχει και πολιτική λειψανδρία! Απουσιάζουν σήμερα, οι «πολιτικοί ογκόλιθοι» του παρελθόντος, για να χειριστούν τα δύσκολα προβλήματα, που έχει ο τόπος! Αλλά και στην Ευρώπη, το ίδιο… πολιτικό ρόστερ υπάρχει και γι’ αυτό και τα πράγματα θα γίνονται ολοένα και πιο δυσεπίλυτα! Θα ακολουθήσουν δύσκολοι καιροί…
Τα τελευταία χρόνια, βρέθηκαν στο τιμόνι της χώρας, κυβερνήσεις από όλο το πολιτικό φάσμα. Όλες δημιουργούσαν προσδοκίες στο λαό, που γρήγορα διαψεύδονταν, γιατί δεν διέθεταν όραμα, τόλμη και αποφασιστικότητα (παραβλέποντας το πολιτικό κόστος), ώστε να οδηγήσουν τη χώρα μπροστά! Και έτσι, κατάντησαν να είναι απλοί διαχειριστές μιας μίζερης κατάστασης, η οποία μεγιστοποιήθηκε την τελευταία εφταετία! (Τόχει… η μοίρα του Έλληνα, με τις εφταετίες!).
Την τελευταία διετία, οι τύχες της χώρας, βρίσκονται στα χέρια της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Αριστερό προσωπείο, δεξιά πολιτική και ο λαός σφόδρα δυσαρεστημένος! Ο κόσμος περίμενε την «αλλαγή» με ανυπομονησία, αλλά, δυστυχώς τα πράγματα, παραμένουν τελματωμένα!
Και μπορεί ο καθένας μας και δικαίως, να κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ, για σωρεία λαθών και παραλείψεων, που διέπραξε στη διετία της διακυβέρνησής του! «Βουνό» τα λάθη, είτε… εξ απειρίας, είτε από… τον ναρκισισμό κάποιων, που ενώ ήταν υπουργοί μιας χρεοκοπημένης χώρας, το «έπαιζαν»… σταρ του Χόλυγουντ!
Όμως και αυτή η στάση των εταίρων – δανειστών, δεν είχε ίχνος αλληλεγγύης, παρά μόνο στοιχεία εξόντωσης και οικονομικής εξαθλίωσης του Ελληνικού λαού! Βάρβαρα μέτρα, οικονομική αφαίμαξη του Έλληνα δημιουργία επενδυτικής απραξίας και άγριας λιτότητας!
Και ενώ ο Πρωθυπουργός, με αυτό το πλεόνασμα που δημιουργήθηκε, όπως δημιουργήθηκε, θέλησε να δώσει μια… φιάλη οξυγόνου στον φτωχό Έλληνα συνταξιούχο, οι Ευρωπαίοι «τράβηξαν» τη μπρίζα! Ντροπή! Ζητούσαν… έγγραφη μεταμέλεια, για τις… τεράστιες παροχές, βάζοντας τον υπουργό τιμωρία, να γράψει: ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΩ! Και για τον ΦΠΑ στα νησιά, τα ίδια καψόνια!
Σ’ αυτές τις τελευταίες ενέργειες, ο Πρωθυπουργός έχει απόλυτο δίκαιο. Τουλάχιστον να δείξουμε ξεκάθαρα σαν χώρα, πως δεν θέλουμε να… είμαστε αποικία! Μη κουνάτε άλλο το δάχτυλο…

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγώγης.