ΑΝΕΛέητο… σύστημα!

on .

Είναι αδιαμφισβήτητη αλήθεια, πως η εξουσία ενώνει! Αυτό είναι γνωστό από παλιά, αλλά την τελευταία διετία, στην Ελλάδα, επιβεβαιώθηκε απόλυτα, με τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που κυβερνάνε τη χώρα, με στόχο να τη… σώσουν, από τα συσσωρευμένα δεινά, αλλά ταυτόχρονα,
εφαρμόζουν  και  τη ρήση: ο σώζων εαυτόν σωθείτω!
Η οικολογική φράση και η ονομασία, που υπάρχει για τις χελώνες καρέτα – καρέτα, επηρέασε και την συγκυβέρνηση και… εφαρμόζει την τακτική: καρέκλα – καρέκλα!
Τέτοια… σύμπνοια, σε δύο ετερόκλητες πολιτικές δυνάμεις, δεν θα μπορούσε να υπάρχει, ούτε… σε σενάριο του Νίκου Φώσκολου! Βλέπετε, ο υπουργικός θώκος, το κύρος, η προβολή, αλλά… και το εισόδημα, δημιουργούν κλίμα ενότητας και κοινή συμπόρευση αντίθετων πολιτικών δυνάμεων…
Και στον πρόσφατο ανασχηματισμό της Κυβέρνησης, παίχτηκε ένα… ΑΝΕΛέητο σύστημα! Κρίσιμα Υπουργεία (Άμυνα – Τουρισμός), δεν αλλάζουν χέρια, τα… κρατούν Ανεξάρτητοι Έλληνες. (Δεν είναι και εύκολο… να αλλάξεις τον Καμμένο, άλλο αν ο Φίλης πήρε την… άγουσα!).
Βέβαια ο Πρωθυπουργός είπε στο Υπουργικό Συμβούλιο, πως καμμία καρέκλα δεν γράφει το όνομα κανενός. (Μην… παίρνετε και όρκο…). Γιατί, δύο – τρεις, αν κλωτσήσουν και σαν κάνουν ΑΝΕΛέητο πόλεμο, χάθηκε η πλειοψηφία… Αλλά, δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση… Ξέρετε τι είναι, 8 χιλιάρικα το μήνα (μαζί με τα… μπόνους!), για έναν υπουργό ή βουλευτή; Όσα παίρνει ο γέρος και η γριά μαζί, μέσα σε ένα χρόνο! (Σύνταξη, χωρίς το ΕΚΑΣ, που κόπηκε!).
Με τέτοια προνόμια ποιος να αποτελέσει αιτία πτώσης της Κυβέρνησης; Άρα εκτός απροόπτου, εκλογές στην… ώρα τους! Και ο λαός, εξουθενωμένος στη βιοπάλη… Βέβαια, οι κυβερνητικοί βουλευτές, σ’ αυτό το διάστημα, θα βγαίνουν… με δυσκολία στα καφενεία, φοβούμενοι έντονες διαμαρτυρίες πολιτών και ίσως… κάποιες ψιλές! Αλλά… μπρος στα κάλλη, τι είν’ ο πόνος!

Υ.Γ.: Η μεγάλη… τομή του ανασχηματισμού ήταν πως ο κ. Φλαμπουράρης ορίστηκε υπεύθυνος για την καθημερινότητα, συγκεντρώνοντας τα παράπονα των πολιτών! Οι εταιρίες που κατασκευάζουν… σακούλες ή κυτία παραπόνων, αναμένεται να κάνουν… χρυσές δουλειές!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.