Η Αλβανία θέλει αφανισμό των Ελλήνων Βορ. Ηπείρου!

on .

Οι παραποιήσεις, οι αλλοιώσεις και οι διαστρεβλώσεις της ιστορικής πραγματικότητας εκ μέρους των Αλβανών επιστημόνων (;) είναι διαχρονικές και δεν μας εκπλήσσουν. Όλα τα αρχαιοελληνικά μνημεία που βρίσκονται στην αλβανική επικράτεια βαφτίστηκαν ιλλυρικά και καθετί το ελληνικό (αρχαίο και νεώτερο) εξοβελίστηκε. Τα πάντα προέρχονται από τους Ιλλυριούς και τους απογόνους τους, τους Αλβανούς.
Τα επιτεύγματα των αρχαίων, των βυζαντινών και των νεώτερων Ελλήνων, παρασιωπώνται, παραγκωνίζονται ή και ακόμη, κατά τρόπο ανιστόρητο και θρασύ, θάβονται στην κυριολεξία. Το Βουθρωτό, η Αντιγόνεια, η Φοινίκη και βορειότερα η Απολλωνία, η Νίκαια, η Βύλλις, μνημεία που σφράγισαν την ελληνική ταυτότητα της περιοχής και την πολιτιστική φυσιογνωμία του ελληνικού πνεύματος, καταγράφηκαν ιλλυρικά (!) από παραχαράκτες της ιστορίας.
Και δεν φτάνουν οι ανιστόρητες προπαγανδιστικές και ανθελληνικές θέσεις, δήθεν Αλβανικών επιστημονικών κύκλων, έχουμε και τις πρωθυπουργικές αναφορές για τη σωτηρία της Ακρόπολης από Αλβανούς! Θράσος χιλίων πιθήκων. Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας και οι σοβινιστικοί κύκλοι που τον περιστοιχίζουν, μάλλον έχασαν το μέτρο και βαδίζουν ανίδεοι και τυφλοί, σε επικίνδυνους ατραπούς, που βλάπτουν και δεν ωφελούν σε τίποτε τον αλβανικό λαό.
Για τον Αλβανό Πρωθυπουργό και τους «βαρύγδουπους επιστήμονες» δεν αρκούν οι διεκδικήσεις τους μέχρι τον Αμβρακικό, αλλά φτάνουν μέχρι την Αθήνα, οι κάτοικοι της οποίας μιλούν… αλβανικά! Οι άνθρωποι αποδεικνύονται τελείως ανίδεοι από ιστορία και ο Πρωθυπουργός παρουσιάζεται κακότροπος, κακεντρεχής και κακόβουλος. Τον διακρίνει άγνοια, έλλειψη γνώσεων και ενημέρωσης. Εκείνο που ιδιαίτερα γνωρίζει και τον χαρακτηρίζει είναι η εχθρική διάθεση, η έντονη αντιπάθεια, το μίσος προς ό,τι έχει σχέση με την Ελλάδα και τους Έλληνες, μίσος το οποίο διαχέεται μεταξύ του αλβανικού λαού και αναχαιτίζει και παρεμποδίζει τις σχέσεις μεταξύ των γειτονικών και συγγενικών λαών. Με τις ανήκουστες δηλώσεις του δεν κάνει τίποτε άλλο από το να διαιωνίζει το ανθελληνικό κλίμα. Με όσα λέει και πράττει ο πρωθυπουργός της Αλβανίας αναδεικνύεται σε υπηρέτη και ουρά του Τούρκου Προέδρου, Ερντογάν.
Να μην ξεχνούμε ότι σε προφητεία του Πατροκοσμά οι Τουρκαλβανοί αναφέρονται ως «ουρά του οθωμανικού φιδιού». Οι άθλιες και επικίνδυνες δηλώσεις δημιουργούν συνεχώς ανθελληνικό κλίμα και ενσπείρουν το μίσος μεταξύ του αλβανικού λαού εις βάρος των Ελλήνων. Η αχαριστία επερίσσευσε!
Με ασπίδα τους Τσάμηδες, αντίβαρο στην κατοχυρωμένη από διεθνείς συμβάσεις ελληνική εθνική Μειονότητα, αλβανικοί εθνικιστικοί κύκλοι, υποστηριζόμενοι και από το επίσημο κράτος, βυσσοδομούν εις βάρος του ελληνικού στοιχείου, με τους συνεχείς εκφοβισμούς, τους εκβιασμούς και την άσκηση ψυχολογικής βίας.
Απώτερος στόχος και επιδίωξή τους η αφομοίωση και ο αφανισμός των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου, η, με κάθε μέσο και τρόπο, κατατρόπωσή τους, σε σημείο που οι πράξεις και οι ενέργειες της ηγεσίας στη σύγχρονη «Αλβανική Δημοκρατία» να είναι χειρότερες και από εκείνες του αλήστου μνήμης Χοτζικού καθεστώτος.
Αυτή την περίοδο, αλλά και παλαιότερα, η Χιμάρα κατέστη το επίκεντρο της κυβερνητικής μανίας και βαναυσότητας. Πάντοτε η Χιμάρα βρισκόταν στο «μάτι του κυκλώνα» των Αλβανών. Με τις πρόσφατες εξαγγελίες των κατεδαφίσεων των σπιτιών των Ελλήνων Χιμαριωτών ξεπέρασαν κάθε όριο θρασύτητας, βαρβαρότητας και εχθρότητας.
Είναι φανερή η πρόθεση της αλβανικής κυβέρνησης εναντίον των Ελλήνων Χιμαριωτών. Μόνο σπίτια Ελλήνων αποφασίστηκε να κατεδαφιστούν και όχι Αλβανών. Τα σπίτια των Ελλήνων τους ενοχλούν και γι’ αυτό επιδιώκουν το γκρέμισμά τους με τον εύσχημο τρόπο της ρυμοτομικής ανάπλασης της πόλης.
Οι Χιμαριώτες αποτελούν, όπως αποκαλύπτεται ιστορικά, το πιο τραγικό, αλλά και το πιο ακατάβλητο τμήμα του έθνους. Στο πέρασμα των αιώνων δεν λύγισαν, κράτησαν ψηλά την πίστη και το εθνικό τους φρόνημα. Ακόμη και κατά την περίοδο της τρομερής καταπίεσης, στα χρόνια του «χοτζικού σοσιαλισμού», η αντοχή τους υπήρξε απαράμιλλη και η εθνική τους βούληση ασύγκριτη.
Ο ελληνισμός της Χιμάρας, μετά την κατάρρευση του προηγούμενου καθεστώτος, αγωνίζεται για την αναγνώριση του δικαιώματος του εθνικού αυτοπροσδιορισμού και την απόδοση όλων των εθνικών δικαιωμάτων που στερείται.
Οι βιαιότητες στη Χιμάρα ξεκίνησαν από τη δολοφονία του Αριστοτέλη Γκούμα και συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς για να κάμψουν το φρόνημα των Χιμαριωτών και να τους αναγκάσουν να σιωπήσουν. Οι αναγγελίες για κατεδάφιση σπιτιών που ανήκουν σε Έλληνες αποσκοπούν να τους φιμώσουν και να τους εξαναγκάσουν να σταματήσουν τον αγώνα για αυτοπροσδιορισμό.
Όμως, η Χιμάρα δεν διαπραγματεύεται. Οι Χιμαριώτες έχουν βαθιά ριζωμένη την εθνική αξιοπρέπεια και το αίσθημα τιμής και συντροφικότητας, πράγματα που δεν παζαρεύονται. Είναι οι θεματοφύλακες του ελληνισμού στις βόρειες εσχατιές του έθνους.