Σε έξι χρόνια…

on .

Τον άνθρωπο του 21ου αιώνα δεν… τον χωράει η Γη!
Το 2022, σε έξι δηλαδή χρόνια (τότε που στην Ελλάδα θα υπάρχουν κάτι… υπολείμματα μισθών και συντάξεων), τότε λοιπόν ξεκινάνε… τα δρομολόγια από τη γη, στον κόκκινο πλανήτη, τον Άρη! Η επιστήμη έκανε το θαύμα της!
Και έτσι, αντί να έρχονται από εκεί οι… εξωγήινοι, θα μπορούμε να στέλνουμε εμείς εκεί τους δικούς μας!
Το εισιτήριο αυτού του ταξιδιού (Γη - Άρης με… επιστροφή), είναι λιγάκι αλμυρό… Κοστίζει 300.000 ευρώ με… ΦΠΑ!
Αλλά, μη νομίζετε πως, για παράδειγμα, από την Ελλάδα θα πάει στον Άρη, κανείς μισθωτός ή συνταξιούχος…
Αυτοί θα βλέπουν την… πτήση από τα τέσσερα κανάλια της T.V.!
Βέβαια, αρκετοί άλλοι Έλληνες, κονομημένοι, έχουν τη δυνατότητα του ταξιδιού, όπως επιχειρηματίες, πολιτικοί... Ακόμη και... ο Άκης έχει την οικονομική ευχέρεια να πάει, αλλά... είναι «μέσα» και επίσης αρκετοί που είναι «απ’ έξω»!
Πάντως, ευχή της πλειοψηφίας των Ελλήνων είναι, να πήγαιναν στον Άρη αρκετοί από την Ελληνική Βουλή και μάλιστα να μην είχαν εισιτήριο επιστροφής! Είναι βέβαιο, πως στην περίπτωση αυτή, οι Έλληνες θα ζούσαν καλύτερα... Η ατυχία όμως είναι πως το ταξίδι στον Άρη αργεί έξι χρόνια και αν συνυπολογίσουμε και τα τελευταία εφτά δύσκολα μνημονιακά χρόνια, που πέρασε ο Έλληνας, τότε έχει πιάσει... με άνεση, το 13άρι της σκληρής λιτότητας!
Με... ευχαρίστηση λοιπόν ο Ελληνικός λαός θα έβλεπε στο πρώτο ταξίδι προς τον Άρη να βρεθεί ο κ. Κατρούγκαλος και να... παραμείνει στον κόκκινο πλανήτη εσαεί!
Να δούμε, εκεί, σε ποιον θα κόβει μισθούς και συντάξεις;
Αυτά που εφάρμοσε ο Κατρούγκαλος στη γη, αν τολμήσει να τα... εφαρμόσει στον Άρη θα ξεσηκωθούν και οι πέτρες! Και είναι απορίας άξιον, πως στην Ελλάδα δεν διαμαρτύρονται για τις περικοπές μισθών και συντάξεων, για την ανεργία, για την φορομπηχτική πολιτική...
Ησυχία... στη Γη και ειδικότερα στο οικόπεδο της Ελλάδας. Μόνο κάποιοι, ελάχιστοι οπαδοί του Άρη, αντιδρούν χαλαρά...
Με... ανακούφιση θα έβλεπαν οι Έλληνες, στην πόρτα του αεροσκάφους να ανεβαίνει για τον Άρη ο... εξωγήινος Πολάκης! Μόνο έτσι θα έβρισκε... την υγειά του ο κοσμάκης που ταλαιπωρείται στα Νοσοκομεία! Kαι ο υπουργός, εκεί πάνω, θα έκανε ζάπινγκ, σε ένα-δύο ...βοθροκάναλα, για να εκτονώνεται!
Με... μεγάλη ικανοποίηση, θα έβλεπαν, σαν τρίτο επιβάτη, χωρίς... επιβατη, χωρίς... επιστροφή, τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Αλεξιάδη. Θα έπαιρνε, μια μεγάλη ανάσα, ο Έλληνας φορολογούμενος! Και εκεί στον Άρη θα μείνει... χωρίς δουλειά, γιατί δεν υπάρχουν φοροφυγάδες και όλα τα είδη είναι... αφορολόγητα!
Με... ανείπωτη χαρά θα έβλεπαν οι Έλληνες τον Υπουργό Ν. Παππά, αλλά και τον επιχειρηματία Καλογρίτσα, με... καθυστέρηση 40 λεπτών να προλαβαίνουν την πτήση για τον Άρη!
Από εκεί ψηλά ο πρώτος θα έχει την άνεση να... διπλασιάσει τις τηλεοπτικές άδειες χωρίς να δίνει λόγο σε κανέναν στη γη, αφού... τον συμφέρει η μόνιμη εγκατάσταση στον κόκκινο πλανήτη! (Εξ άλλου δεν τον παίρνει και άλλο στη γη!).
Ο δε κ. Καλογρίτσας, αντί... για την Ιθάκη θα μπορούσε να δηλώσει πως... κατέχει στον Άρη εκατοντάδες οικόπεδα με φως, νερό και... τηλέφωνο! (Μήπως θα γινόταν έλεγχος;). Και έτσι ο υιός Καλογρίτσας, που παραμένει στη Γη, θα μπορέσει να αγοράσει το σύνολο των τηλεοπτικών αδειών!
Το πολύ-πολύ να έδινε μία στον Ιβάν Σαββίδη...
(Τυχερός ο Ιβάν Σαββίδης... Παίρνει κανάλι, έχει και τον ΠΑΟΚ, ενώ ο Καλογρίτσας βρίσκεται... στον Άρη!).

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγώγης.