Oφείλουν οι δυνατοί...

on .

- Του ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΟΥΓΙΑ*

Αυτή η Θεσσαλονίκη, παράλληλα με τον τίτλο της συμπρωτεύουσας, θα ήταν δίκαιο να λεγόταν και η πόλη των παροχών! Μάλιστα, με το φύσημα του Βαρδάρη, η παροχολογία των πολιτικών, κάθε Σεπτέμβρη, κατεβαίνει σε όλη την ενδοχώρα…
Ογδονταένα χρόνια, που γίνεται η ΔΕΘ, έχουν ειπωθεί τόσα ΘΑ, που θα χρειαζόταν περισσότεροι τόμοι και από την… εγκυκλοπαίδεια Πάπυρους-Λαρούς, για να καταγραφούν οι υποσχέσεις! (Την τελευταία διετία, με… Αριστερή Κυβέρνηση, έσπασε κάθε

ρεκόρ παροχολογίας!).
Πρώτος, είθισται να ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη, ο πρωθυπουργός της χώρας και δίπλα του, όλοι οι «παρατρεχάμενοι», που δίνουν… μια βαρύτητα στην άφιξή του! Λουλούδια, χειροκροτήματα και στους γύρω δρόμους, χιλιάδες πολίτες, «αποκλεισμένοι» και διαμαρτυρόμενοι για το «μαύρο χάλι» που βιώνουν! (Ύστερα ανεβαίνει η αντιπολίτευση και δίνει και αυτή… το κάτι τις…).
Οι πολίτες διαμαρτύρονται, για… τις περσινές υποσχέσεις της Κυβέρνησης, αλλά που, δυστυχώς, καμμία δεν τηρήθηκε… Όσο για τη φετινή χρονιά, οι κυβερνώντες, τα… βλέπουν όλα ρόδινα! Χρειάζεται λίγη υπομονή… Το… 2019, οι Έλληνες, να ετοιμάζονται να φάνε με χρυσά κουτάλια! Αυτά λένε τώρα, και είναι αλήθεια, πως φέτος, κρατούσαν μικρότερο καλάθι παροχών!
Όμως, με μεγάλη ευκολία, γίνεται το μαύρο, άσπρο! Σε άλλη χώρα ζει η Κυβέρνηση και σε άλλη ο λαός; Δεν βλέπουν, που οι φόροι, έγιναν βουνό και οι τεράστιες δυσκολίες, «γονάτισαν» τον Έλληνα πολίτη; Για τον περιβόητο ΕΝΦΙΑ, η Κυβέρνηση… υποσχέθηκε, πως θα του αλλάξει το όνομα και ίσως τον αριθμό των δόσεων! (Είναι φανερό, πως ο Αλέξης, παίζει... με τις λέξεις!).
Το θέμα είναι πως τα 2,65 δισ. του ΕΝΦΙΑ, παραμένουν σταθερά και... αμετακίνητα, «μπαλώνουν» μόνο παλιές αμαρτίες του κράτους και τα πληρώνουν πλούσιοι και φτωχοί Έλληνες!
Ενώ θα περίμενε κανείς, η Αριστερή Κυβέρνηση να «απαιτήσει» τα περισσότερα από τους «οικονομικά δυνατούς!». Έτσι ώστε να εφαρμοστεί και η ευαγγελική ρήση: «οφείλουν οι δυνατοί, τα ασθενήματα των αδυνάτων βαστάζειν».
Αλλά, τι να πεις... Είναι να κάνεις... το σταυρό σου! Με την... άδεια του κ. Φίλη, βεβαίως...
Υ.Γ.: Η τελευταία ερώτηση στον πρωθυπουργό, στη ΔΕΘ, ήταν, γιατί δεν φοράει γραβάτα. Η απάντησή του ήταν πως θα φορέσει γραβάτα, μόνο όταν διευθετηθεί οριστικά το ελληνικό χρέος!
Συμπέρασμα: Ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα φορέσει... ποτέ γραβάτα!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.