Συνταγματικές προβλέψεις

on .

Εν όψει της τροποποιήσεως του Συντάγματος, προτείνω στη σεβαστή Κυβέρνηση, την επικαιροποίηση των συνταγματικών προβλέψεων της εβδομαδιαίας Σατυρικής εφημερίδας ΣΚΡΙΠ, τις οποίες ανεύρον στο φύλλο αυτής της 24.10.1893, κατά τις οποίες:
Άρθρο 5. Ουδείς συλλαμβάνεται ή φυλακίζεται, εάν είναι φίλος της Κυβερνήσεως. Επίσης ουδεμία ποινή επιβάλλεται άνευ αδείας των συμπολιτευομένων βουλευτών.
Άρθρο 6. Οι Έλληνες έχουσι το δικαίωμα του συνέρχεσθαι, εάν πρόκειται να ομιλήση ο Γενάδιος.
Άρθρο 9. Ουδείς δύναται να εκδίδη εφημερίδα-αι δε υπάρχουσαι πλην του ΣΚΡΙΠ -διακόπτονται (επικαιροποίηση: Ουδείς δύναται να εκδίδη εφημερίδα ή να διαθέτη τηλεοπτικόν δίαυλον, εάν αύτη ή τούτο δεν έχει “προοδευτικόν πρόσημον”).
Άρθρο 18. Εάν είναι παραμοναί εκλογών ο διάδοχος δύναται να ενηλικωθή και από το τρίτο έτος της ηλικίας (Η επικαιροποίηση: Το όριο ηλικίας των ψηφοφόρων είναι το 13ο έτος της ηλικίας των).
Άρθρο 24. Οι εκπληρώσαντες τα χρέη βουλευταί λαμβάνουσι αποζημίωση… και τρεις χιλιάδας ρουσφέτια, εάν είναι κυβερνητικοί (ή εάν τους χαρακτηρίζει “προοδευτική αντίληψη”).
Άρθρο 25. Οι υπουργοί διορίζονται κατά τας ανάγκας του κόμματος.
Άρθρο 28. Άνευ Νόμου στρατός ξένος δεν δύναται να διαμείνη εις το Κράτος. Προκειμένου περί χρεωκοπίας δύναται να έλθωσι και θωρηκτά (επικαιροποίηση: προκειμένου περί χρεωκοπίας δύναται να εκποιείται εν τω συνόλω η χώρα, εφ’ όσον η Κυβέρνηση είναι αριστερής προέλευσης και, κατ’ αμάχητον τεκμήριον, εξ αυτού του λόγου διαθέτει και “ηθικό πλεονέκτημα και, υπό την προϋπόθεση, οι Υπουργοί να κλαυθμυρίζουν δημοσίως διότι υπέγραψαν τας τοιαύτας συμβάσεις).
* * *
Θα διευκρινίζεται επίσης εις το Σύνταγμα ότι εις την έννοιαν “Λαός” δεν περιλαμβάνονται όσες φορούν καλσόν και όσοι φέρουν γραβάτα, οι οποίοι, ως “εχθροί του λαού” δεν δικαιούνται να διαδηλώνουν, απεργούν και διαμαρτύρονται. Φορολογείται όμως το σύνολο των εισοδημάτων των κατά ποσοστό 95%!
Κατά τα λοιπά, η ικανότητα, η εντιμότητα, ή η σοβαρότητα του πολιτικού κόσμου και η αποτελεσματική διακυβέρνηση της χώρας, είναι άνευ συνταγματικής σημασίας…