Ψεύδη, συκοφαντίες και ύβρεις των Τσάμηδων στο Διαδίκτυο!..

on .

Ενώ στην πατρίδα μας διάφοροι φορείς σε συνέδρια και σεμινάρια, τα οποία οργανώνουν οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι δήθεν καταπατούνται τα δικαιώματα των μειονοτήτων και ιδίως των Τσάμηδων και άλλα συναφή, οι ίδιοι οι Τσάμηδες με το δίκτυο που έχουν οργανώσει από καιρό στο εξωτερικό, έχουν πλημμυρίσει το διαδίκτυο με ψεύδη, συκοφαντίες και ύβρεις σε βάρος της χώρας μας.
Έτσι, λοιπόν, ανοίγοντας τον υπολογιστή μου προ ημερών στην ιστοσελίδα με τίτλο ΤΣΑΜΟΥΡΙΑ, παρουσιάστηκε στην οθόνη πολυσέλιδο κείμενό τους με επικεφαλίδα «Η Γενοκτονία των Τσάμηδων», το οποίο συνοδεύεται με άλλο ένα πολυσέλιδο κείμενό τους που υποστηρίζει και τεκμηριώνει τα γραφόμενά τους τα οποία είναι διανθισμένα με ύβρεις και ιστορικές αναλήθειες και υπερβολές με τον τίτλο «Άγνωστες πτυχές της Ελληνικής Ιστορίας».
Δεν υπάρχει ψέμα και υπερβολή που να μην εκμεταλλεύονται στην προσπάθεια κατασυκοφάντησης της πατρίδας μας οι Τσάμηδες σε κάθε ιστοσελίδα τους και ιδιαίτερα στην παραπάνω.
Θα παραθέσω μερικά αποσπάσματα από το άθλιο αυτό παραλήρημά τους:
Α. Η Γενοκτονία των Τσάμηδων. «Τσαμουριά, Μια πανάρχαια Ιλλυρική χώρα προσαρτημένη στην Ελλάδα. 200.000 Τσάμηδες ζητάνε δικαιοσύνη και επιστροφή στην Πατρίδα. Τον Οκτώβριο του 1914, παρά τις διαμαρτυρίες των κατοίκων της Τσαμουριάς με αμιγή Αλβανο-μουσουλμανικό πληθυσμό, προσαρτίστηκε στην Ελλάδα. Τον  Οκτώβριο του 1940 ο δικτάτορας Μεταξάς εξορίζει 3.000 Τσάμηδες στα ξερονήσια, πολλοί εξοντώνοται και αφανίζονται. Το Καλοκαίρι του 1944, οι ακροδεξιοί αντάρτες του Ζέρβα εφορμούν στην Τσαμουριά και κατασφάζουν 5.000 αμάχους Μουσουλμάνους, Περισσότερα από 100 τζαμιά κατεδαφίζονται. Ακολουθεί η προσφυγιά στην Αλβανία, όπου 80.000 Τσάμηδες, εγκαταλείποντας τις περιουσίες τους, δασικές εκτάσεις χιλιάδων στρεμάτων, 500.000 αιγοπρόβατα, 45 χωριά δημεύονται από το ελληνικό δημόσιο και εγκαθίστανται βλάχοι. Το 1967 η Χούντα εγκαθιστά στην Τσαμουριά έναν αντιδραστικό μητροπολίτη, το Σεβαστιανό, που επιλαμβάνεται της εξοντώσεως κάθε μουσουλμάνου της Τσαμουριάς. Χιλιάδες Τσάμηδες καταδικάστηκαν από το ειδικό δικαστήριο δοσιλόγων σε θάνατο το 1945  ερήμην τους. Οι δημευμένες περιουσίες των Τσάμηδων ανέρχονται στο  ύψος των 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων».
Αυτά και πολλά άλλα ευτράπελα και απαράδεκτα γράφουν στην ιστοσελίδα αυτή που φτάνει τις  επτά πυκνογραμμένες σελίδες. Λέξη δεν αναφέρουν για τη συνεργασία τους με τους κατακτητές, τις αρπαγές των περιουσιών των Χριστιανών, τις σφαγές και τις προδοσίες και την εθελοντική τους φυγή για να αποφύγουν  την τιμωρία τους από την ελληνική δικαιοσύνη.
Στο δεύτερο μέρος της προσπάθειάς τους με τον τίτλο  «Άγνωστες πτυχές της Ελληνικής Ιστορίας» που αποτελείται από 14 σελίδες αναφέρουν πλήθος ψευδών  γεγονότων και απαράδεκτών ύβρεων. Π.χ.:
- «Ο Δημοσθένης και ο Ισοκράτης αυτοκτόνησαν, όταν η Αθήνα υποδουλώθηκε στη Μακεδονία του Αλεξάνδρου.
- Μακεδονία. Από πού και ως πού ελληνική. Ελληνοποιήθηκε βίαια το 1912. Το σύνολο ελλήνων και λατίνων συγγραφέων θεωρούν τους αρχαίους μακεδόνες ως μη έλληνες.
- Μέγας Αλέξανδρος. Ο Χίτλερ της αρχαιότητος. Απίστευτες θηριωδίες σε  Ελλάδα και Περσία.
- Η Κύπρος δεν υπήρξε ποτέ Ελληνική. Εγκλήματα γενοκτονίας κατά  μουσουλμάνων στην επανάσταση του 1821. Ιωάννης Ράλλης, ο Κουίσλιγκ της Ελλάδος, βαρύνεται με τις ωμότητες που διεπράχτηκαν στην Πελοπόννησο.  Πόντιοι, καμιά σχέση με την ελληνική φυλή. Ελευθέριος Βενιζέλος. Εχθρός της δημοκρατίας. Τέσσερις φορές δικτάτορας και πραξικοπηματίας. Αναθεματίστηκε δημόσια και καταδικασμένος σε θάνατο για εθνοπροδοσία πεθαίνει φυγάδας στο Παρίσι το 1935. Από τους 92 Βυζαντινούς αυτοκράτορες, ούτε ΕΝΑΣ Έλληνας. Παύλος Μελάς, ένας προκατασκευμένος "ήρωας", που δε σκοτώθηκε από Τούρκους. Ίων Δραγούμης, φανατισμένος Μακεδονοφάγος, που εκτελεστηκε το 1920 από αστυνομικούς στο κέντρο της Αθήνας, επειδή αναμείχτηκε στη δολοφονική απόπειρα κατά του Βενιζέλου.
- Μητροπολίτης Καστοριάς Γερμανός Καραβαγγέλης. Εγκληματίας με ράσσα. Πρόσφερε 5 λίρες για κάθε κομμένο κεφάλι Βούλγαρου».
Αυτά και άλλα πολλά και απαράδεκτα ισχυρίζονται οι τσάμηδες στο διαδίκτυο, στα δύο  κείμενα που επέλεξα, από τις δεκάδες που πλημμυρίζουν το  χώρο αυτό.
Θα έλεγε κανένας ότι η πλημμυρίδα των ψευδών και συκοφαντικών ειδήσεων και πορισμάτων που προβάλλουν στο διαδίκτυο οι Τσάμηδες -ένα ελάχιστο δείγμα παρέθεσα πιο πάνω- θα έπρεπε να έχει ξυπνήσει και τους υπεύθυνους στην πατρίδα μας και να αντιδράσουν ανάλογα. Και όμως δεν βρήκα ούτε μια σχετική σελίδα, ούτε μια διάψευση, ούτε μια ανακατασκευή από επίσημο φορέα ή έστω  μελετητή επιστήμονα. Και γεννιέται το ερώτημα: Γιατί; Φταίει η αδιαφορία υπευθύνων ή μήπως στις θέσεις αυτές -αν υπάρχουν τέτοιες θέσεις- βρίσκονται ανίκανοι και ακατατόπιστοι.
Τo περιβόητο ΚΕΜΟ
και οι δράσεις  του
Αντί λοιπόν να γίνει προσπάθεια ξεσκεπάσματος της ιστορικής διαστρέβλωσης στο διαδίκτυο σε βάρος της χώρας μας, διαβάσαμε  στις εφημερίδες στις 23-2-2008 ότι το Κέντρο Ερεύνης Μειονοτικών Ομάδων (ΚΕΜΟ) συνεργαζόμενο με το τμήμα πολιτικής επιστήμης και ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου, πραγματοποίησαν εκδήλωση για τους Τσάμηδες.
Το περιβόητο αυτό κέντρο πιστεύει ότι θίγονται τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα μας, βάζοντας βούτυρο στο ψωμί γειτόνων μας με μεγαλοϊδεατικές βλέψεις. Διακήρυξε το ΚΕΜΟ και οι κύριοι καθηγητές της Παντείου ότι τα  συμπεράσματα του συνεδρίου τους θα είναι χρήσιμα για αυτοκριτική και της Ελληνικής πλευράς και όμως οι ίδιοι  κ. καθηγητές και  το ΚΕΜΟ πρέπει να απολογηθούν δημόσια για τις θηριωδίες των λεγομένων Τσάμηδων εναντίον του χριστιανικού πληθυσμού της Θεσπρωτίας, όντας στο πλευρό των Γερμανών. Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ένα από τα πρώτα θέματα που αναπτύχθηκαν στο συνέδριο αυτό έφερε τον τίτλο «ιστορία και επικαιρότητα των τσάμηδων». Ποια επικαιρότητα άραγε; Μήπως  το θέμα τσάμηδων το συνδύασαν με την πρόσφατη ανεξαρτοποίηση του Κοσόβου;
Αν λοιπόν το ΚΕΜΟ και μερίδα καθηγητών μας τάσσονται ανεπιφύλακτα με τα αιτήματα των τσάμηδων για επιστροφή τους στα πάτρια, ας ξεκαθαρίσουν πρώτα τις χιλιάδες εγκλήματα που διέπραξαν  στα «πάτρια» και αν επίσης προτείνουν και απαιτούν τις δήθεν επιστροφές των περιουσιών τους, πρώτα πρέπει να εκκαθαριστούν οι χιλιάδες καταδίκες τους για εγκλήματα πολέμου στη Θεσπρωτία και μετά ας σπεύσουν  οι τσάμηδες με το ΚΕΜΟ και τους πλούσια αμοιβόμενους κ. καθηγητές της Παντείου να  μεσολαβήσουν  όπου πρέπει.
Και μια ερώτηση: Γράφτηκε στις εφημερίδες ότι το ΚΕΜΟ χρηματοδοτείται από διάφορα προγράμματα από το ελληνικό δημόσιο. Αν αυτό είναι αληθές, τότε μας αξίζουν συγχαρητήρια!