Ρυθμίσεις… με μέλι!

on .

Εφτά χιλιάδες πεντακόσιες σελίδες (7.500) το πολυνομοσχέδιο, που… έφεραν οι Ευρωπαίοι, στην Ελληνική Βουλή, προς… ψήφισιν, από τους Εθνοπατέρες μας και τις Εθνομητέρες μας, βεβαίως… Νομίζω, πως και η… εγκυκλοπαίδεια του Πάπυρος – Λαρούς, έχει λιγότερους τόμους!
Τι να διαβάσει, τι να… εμπεδώσει και τι να ψηφίσει, ο κάθε βουλευτής, με τα τόσο στενά χρονικά περιθώρια, που του επέβαλαν, εγχώριοι και ξένοι!
Μετά,  όλες  αυτές  οι  σελίδες  του  πολυνομοσχεδίου, δεν είναι και… εικονογραφημένες, για να λιγοστέψει η ύλη τους! Να δείχνουν για παράδειγμα, με… σκίτσα, τον Έλληνα, πώς ήταν χθες, πώς… κατάντησε σήμερα και πώς θα είναι αύριο, που θα του έρθουν τα μέτρα κατακέφαλα!
Χιλιάδες λοιπόν σελίδες, με κείμενο σκέτο, σκληρό και άγευστο! (Πώς είναι… το κρύο γιουβέτσι χωρίς κρέας; Κάπως έτσι…). Το αφήνεις στην άκρη, δεν το τρως, περιμένεις την… παραγγελία «απ’ έξω» και… υπογράφεις!
Κι ύστερα, έρχεται ο λογαριασμός, στο λαό! Φόροι, φόροι, φόροι! Τσέπες τρύπιες, άδεια πορτοφόλια, ακουμπισμένα πάνω στο κομοδίνο, για να θυμίζουν παλιές, καλές εποχές… Και ο δυστυχής Έλληνας, με μισοάδειο στομάχι (μόλις γύρισε… από το δείπνο της Ενορίας), να ακούει τις ειδήσεις και να γεμίζει με αγανάκτηση!
Ακούει για την ανεργία, που όπου νάναι θα… μειωθεί, αφού χθές είχαμε ένα «λουκέτο» λιγότερο! Ακούει για τις περικοπές μισθών και συντάξεων, που… βεβαίως θα γίνουν, αλλά θα είναι λίγο μικρότερες φέτος! Για τα δάνεια, που δήθεν «κοκκινίζουν» με αργό ρυθμό, ενώ την ίδια ώρα, ο δανειολήπτης, χάνει το χρώμα του! Ακούει, πως οι τιμές των προϊόντων, είναι… χαμηλές! Και δεν μας λένε, πως με τον ΦΠΑ… στον ουρανό: «Τα φρούτα πλέον έγιναν, είδος πολυτελείας κι αντί… για ένα κόσμημα, παίρνεις… γερμά Βεροίας»!
Και μέσα λοιπόν, στον λαβύρινθο του πολυνομοσχεδίου, υπήρξαν πολλές τροπολογίες, «ατάκτως ειρρημμένες», για να μη γίνονται αντιληπτές! Όπως η τροπολογία με τις Offshore Εταιρίες, που έχουν δικαίωμα συμμετοχής, υπουργοί, βουλευτές, πολιτευτές και όλοι οι αξιωματούχοι, για να έχουν και άλλα κέρδη, οι αχόρταγοι… Ενώ θα έπρεπε να απαγορεύεται η συμμετοχή τους… διά ροπάλου! (Αλλά, με την οργή του κόσμου, κάπου… το «μαζεύει» η κυβέρνηση).
Αγαπητοί, ο λαός σας έστειλε στη Βουλή, για να τον υπηρετήσετε και όχι… για να πλουτίσετε! Μια λύση είναι, να… «μπλοκάρει» ο λαός τα δάχτυλά σας, για να μην τα βάζετε… στο μέλι! Όμως είναι βέβαιο, πως στην περίπτωση αυτή, ο… πολυμήχανος Έλληνας βουλευτής, θα έβαζε στο μάτι… τη γλώσσα του!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.