Η… υπάκουη Κυβέρνηση!

on .

l Τα οικονομικά «χαστούκια» και όχι μόνο, που έφαγε ο Έλληνας, την τελευταία εξαετία, έχουν ξεπεράσει κάθε όριο! Οι αντοχές του συνεχώς λιγοστεύουν, η μάχη της επιβίωσης συνεχίζεται, αλλά οι κυβερνώντες, βρίσκονται στο «γυάλινο κόσμο τους»! Δεν υπάρχει τίποτε, που να μην έχει φορολογηθεί, μόνο ο… αέρας έμεινε αφορολόγητος, αλλά και γι’ αυτόν, μην είστε σίγουροι, μπορεί να δούμε τον ΦΠΑ, σύντομα… επάνω του! Η πιο…υπάκουη Κυβέρνηση, των τελευταίων ετών, στις προσταγές των ξένων, με… πόνο ψυχής, βασανίζει τον Έλληνα!
Το αστείο θα είναι, στις επόμενες εκλογές, όποτε αυτές κι αν γίνουν, να περιμένει η Κυβέρνηση, την… επιβράβευση, για το έργο της! Το έργο, της καταλήστευσης του Έλληνα, της κατεδάφισης της μεσαίας τάξης, αλλά και ολόκληρου του λαού!
Η Κυβέρνηση λέει πως βοηθάει τους αδύναμους με διάφορα μέτρα… ανακούφισης και με παροχές προς αυτούς, που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη! Για παράδειγμα η ΔΕΗ, δίνει τη δυνατότητα ένταξης των οικιακών πελατών, στο μητρώο ευάλωτων πελατών (κατόπιν… εξονυχιστικών ελέγχων των προϋποθέσεων και… έγκρισης από την Πολιτεία!).
Μωρέ, μπράβο! Μα η Κυβέρνηση, κατάντησε… ευάλωτη, ολόκληρη την ελληνική κοινωνία!
Η ΔΕΗ… αλλάζει τα φώτα, σε όλους ανεξαιρέτως, το ίδιο κάνει ο ΟΤΕ, η Ύδρευση, η Εφορία, με την αύξηση του ΕΝΦΙΑ, αντί για την κατάργησή του!
Αλλά και με τους έμμεσους φόρους, που γονατίζουν, όλες τις κοινωνικές ομάδες και ιδίως τις ασθενέστερες!
Ειδικότερα, η… μεγαλόψυχη ΔΕΗ, με τα μέτρα προστασίας που παίρνει, για τους ευάλωτους καταναλωτές, δίνει… ιδιαίτερη σημασία, για τα άτομα, που έχουν ανάγκη μηχανικής υποστήριξης!
Δεν τους «τραβάει» δηλαδή τη μπρίζα, για να τους αποτελειώσει! (Άξια θαυμασμού η ΔΕΗ!).
Αλλά, σύντομα θα έρθει ο χρόνος, που ο λαός «θα τραβήξει τη μπρίζα», από όσους τον εξαπάτησαν, έτσι ώστε ο Έλληνας, από ευάλωτος και φτωχός, να γίνει σκληρός τιμωρός!
* Ο κ. Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.