Η εθνική μας κυριαρχία πάει πλέον… περίπατο!

on .

Αν δεν ήταν τραγικό, θα ήταν για γέλια! Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν δημόσια ότι θρηνούν για την κατάντια της Κυβερνητικής πολιτικής, αλλά ψηφίζουν  το νέο σκληρό μνημόνιο –άκουσον, άκουσον επιχείρημα!– ενώ γνωρίζουν ότι είναι καταστροφικό για τη χώρα, αντίθετα με τη συνείδησή τους, επειδή, λένε, δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά ή για να μην κάνουν το χατήρι της ΝΔ και των βουλευτών άλλων κομμάτων που «ουρλιάζουν»! Ο εξευτελισμός του ρόλου του βουλευτού σε όλο του το μεγαλείο!
Γιατί δεν ομολογούν με ειλικρίνεια ότι ψηφίζουν ότι τους φέρνει στη Βουλή το μεγάλο «αφεντικό», επειδή δεν θέλουν να χάσουν τα προνόμια που τους παρέχει η βουλευτική έδρα; Χάθηκε εντελώς η «τσίπα» σε αυτή τη χώρα;
Το νέο μνημόνιο, με τους βαρύτατους και δυσβάστακτους νέους φόρους,  θα συντρίψει και θα ολοκληρώσει την καταστροφή που άρχισε με τον Γιώργο Παπανδρέου και συνεχίστηκε με τις κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Είναι αδιανόητο, πως τόσο οι δανειστές όσο και η Κυβέρνηση, τόσο αυτή όσο και οι προηγούμενες, δεν αντιλαμβάνονται το αυτονόητο, ότι ο στραγγαλισμός της οικονομίας δεν μπορεί να οδηγήσει σε οποιουδήποτε είδους ανάπτυξη. Αν στόχος τους είναι με την πτώχευση των Ελλήνων πολιτών να σφετερισθούν τον υπόγειο και επίγειο πλούτο της Ελλάδος, το έχουν καταφέρει.
Η εθνική κυριαρχία, η οποία ούτως ή άλλως είχε παραχωρηθεί στους ξένους δανειστές με τα προηγούμενα μνημόνια, τώρα εκμηδενίζεται με την ίδρυση του υπερταμείου, η διάρκεια του οποίου είναι πρωτοφανής στα παγκόσμια οικονομικά χρονικά, στο οποίο περιέρχονται όλα τα περιουσιακά στοιχεία του δημοσίου και του οποίου τον έλεγχο θα έχουν οι ξένοι, οι οποίοι και θα παίρνουν από το ξεπούλημα αυτής της περιουσίας το 50% για εξόφληση του χρέους. Μια άλλη εξωφρενική πρόνοια και απαίτηση των δανειστών είναι, να έχουν τα πέντε μέλη του διοικητικού συμβουλίου το δικαίωμα να αποποιηθούν την ευθύνη που τυχόν προκύψει από τις διαδικασίες και την ολοκλήρωση αξιοποιήσεως περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου! Δηλαδή, να απαλλάσσονται από κάθε ευθύνη για λάθη, παραλείψεις ή σκοπιμότητες!
Ο κ. Τσίπρας, ακολουθώντας από την αρχή μια ανεδαφική και καταστροφική για τον τόπο πολιτική, στηριζόμενη στη νοοτροοπία των «καταλήψεων», είχε την ψευδαίσθηση και την αυταπάτη ότι θα μπορούσε να εκβιάσει τους εταίρους της ΕΕ.
Κατόρθωσε, όπως και οι προηγούμενοι,  με τις πολλές ψεύτικες υποσχέσεις να εξαπατήσει τον Ελληνικό λαό και στη συνέχεια να εφαρμόσει ένα από τα πιο σκληρά προγράμματα σε βάρος των πολιτών. Οφείλει ο κ. Τσίπρας,  αντί για πρωινό, να ακούει τις βιντεοσκοπημένες ψεύτικες υποσχέσεις του, μήπως και συνηδειτοποιήσει την μεγάλη και πρωτοφανή απάτη-παγίδα, την οποία έστησε για τον πάντοτε παρασυρόμενο από τα πολιτικά «δολώματα» των κομμάτων λαό.
Έχουμε πολλές φορές υπογραμμίσει ότι θα έπρεπε να υπάρχει ρητή διάταξη στο Σύνταγμα, η οποία να καθορίζει ότι ένα κόμμα που θα κερδίσει τις εκλογές και θα κυβερνήσει, αν οι πράξεις του είναι άκρως αντίθετες με τις προεκλογικές υποσχέσεις, να εκπίπτει αυτοδικαίως από την εξουσία και αμέσως μετά να προκηρύσσονται νέες εκλογές.
Εκείνο που εντυπωσιάζει είναι ότι, ενώ ο λαός φτωχαίνει και αδυνατεί να πληρώσει τους συνεχώς επιβαλλόμενους νέους φόρους, η Κυβέρνηση ως σύνολο, αλλά και κάποιοι Υπουργοί, επιδεικνύουν μια πρωτοφανή ικανοποίηση και αλαζονεία.
Οι ευθύνες που αναλογούν και στον λαό είναι, όμως, τεράστιες, αφού, όπως έλεγε και ο Αριστοφάνης 2.500 χρόνια πριν, είναι «ευπαράγωγος» και χαίρει «θωπευόμενος και ἐξαπατώμενος» κάθε φορά. Αρέσκεται στις κολακείες, παρασύρεται εύκολα από τους δημαγωγούς, φτάνει να του προβάλουν ένα δόλωμα στο αγκίστρι. Αυτό δείχνει πολιτική ανωριμότητα ή πολιτική υστεροβουλία.
Η αλήθεια είναι, βέβαια, ότι οι εκάστοτε δημαγωγοί είναι τόσο πειστικοί, ώστε δύσκολα οι απλοί πολίτες αντιλαμβάνονται την παγίδα. Θα πρέπει πρώτα να βιώσουν την πικρή πραγματικότητα και ύστερα να συνειδητοποιήσουν, τι έπραξαν.
Οι βασικοί υπεύθυνοι, βέβαια, της καταστροφής –γιατί περὶ καταστροφής πρόκειται–εξακολουθούν να ζουν απολαμβάνοντας τα προνόμιά τους, ενώ θα έπρεπε να είχαν λογοδοτήσει και τιμωρηθεί, αφού με τις πολιτικές τους οδήγησαν τον ελληνικό λαό στην εξαθλίωση. Και το ίδιο πράττουν και οι νυν κυβερνώντες, πρωθυπουργός, υπουργοί και βουλευτές.
Αντί να περικόψουν τις δαπάνες του κράτους, να μειώσουν τον αριθμό των βουλευτών στους μισούς, μια και ο ρόλος τους είναι απλά διακοσμητικός, να μειώσουν τον μισθό του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος αμείβεται καλύτερα και από τον πρόεδρο των Η.Π.Α., και να καταργήσουν τα προνόμια των βουλευτών με κατάργηση του μισθού για όσους έχουν άλλα εισοδήματα και μείωση του μισθού των υπολοίπων, συνεχίζουν την ίδια πρακτική όλων των προηγούμενων θεωρώντας τους υψηλούς  μισθούς και τα προνόμια ως εγγύηση δήθεν της ανεξαρτησίας και της αδωροδοκίας τους!