Το μαχαίρι... στο κόκκαλο!

on .

Δεξιές, κεντρώες και αριστερές κυβερνήσεις στην Ελλάδα, χρησιμοποιούσαν κατά κόρον αυτή τη φράση, από τη στιγμή που... στρογγυλοκάθονταν στις καρέκλες της Εξουσίας! Για κάθε παρανομία της απερχόμενης Κυβέρνησης, οι... καινούριοι, δήλωναν απερίφραστα: «Το μαχαίρι, θα φτάσει στο κόκκαλο!».
Οι... σουγιάδες όμως, δεν έβγαιναν ποτέ, από... τις πράσινες, μπλε και κόκκινες θήκες! Απλά, αιωρούνταν μια απειλή, για εσωτερική, κομματική κατανάλωση...
Μέχρι που... ξεθύμαινε η οργή του κόσμου, κατακάθονταν ο κουρνιαχτός και ο λαός απογοητευμένος έμπαινε στη βιοπάλη!
Και τα χρόνια περνούσαν, οι κυβερνήσεις έρχονταν και παρέρχονταν, η εκάστοτε Εξουσία, βόλευε κάποιους ημετέρους, τους έριχνε... κάποια κόκκαλα, κυρίως ψηφοθηρικού στόχου!
Έτσι πορεύτηκε η Ελλάδα, μεταπολιτευτικά, και σε ορισμένες, μεγάλου μεγέθους ατασθαλίες κυβερνώντων, έκαναν οι πολιτικοί μας, τις διάφορες Εξεταστικές Επιτροπές, όπου το κάθε κόμμα, έβγαζε ...το δικό του πόρισμα και στο τέλος... αθώος ο κατηγορούμενος!
Το μαχαίρι δηλαδή, δεν έφτανε ποτέ στο κόκκαλο!
Τα μαχαίρια έβγαιναν συχνά, για... τηλεοπτικό εντυπωσιασμό, για... μονομαχίες πολιτικών αρχηγών, δήθεν διαφωνούντων, αλλά στην ουσία... συμφωνούντων! (Συμφωνία, ώστε να πηγαίνει ο... λογαριασμός, πάντα στο λαό!).
Και έτσι, το μαχαίρι στην πολιτική ζωή του τόπου το χρησιμοποιούσαν οι πολιτικοί, μόνο για να μοιράσουν... το πεπόνι!
Και αυτό, όχι... αξιοκρατικά, αλλά, δυστυχώς, με κομματικά κριτήρια.
Και για να μην ανατρέχετε, στο μακρινό παρελθόν, για... παραδείγματα απείρου κάλλους, κοιτάξτε μόνο σήμερα, πως μοιράζεται... το πεπόνι, από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η μοιρασιά, περνάει... σύριζα από το λαό και καταλήγει στα «δικά τους» παιδιά!
Με την πολιτική που εφαρμόζουν, κάνουν... παραλλαγή στη φράση «Το μαχαίρι στο κόκκαλο» και βάζουν το «μαχαίρι στο κορμί του Έλληνα», που έτσι κι αλλιώς, λόγω λιτότητας, είναι... «πετσί και κόκκαλο»!

* Ο κ. Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.