Τι ζητάει ένας Βέλγος στα Φεστιβάλ της Ελλάδας;

on .

Το Φεστιβάλ Αθηνών το παρακολουθώ από φοιτητής στο Ηρώδειο, όταν άρχιζε κάθε Ιούνιο με πανσέληνο και τον πιανίστα (τυφλό) Θέμελη να το ανοίγει, παίζοντας τη «Σονάτα υπό το Σεληνόφως» του Μπετόβεν και την «Πολωνέζα» του Σοπέν. Έχω δει σ’ αυτό προσωπικότητες όπως η Μαρία Κάλλας, Pablo Casals, Rostronevitz, Mινωτής, Παξινού, μπαλέτα ανατολικών χωρών, ισπανικούς χορούς από προσωπικότητες (Αντώνιος) και πολλές όπερες.
Πάντα ήταν ένα διεθνές Φεστιβάλ με μεγάλη απήχηση. Η Επίδαυρος, όπως και η Δωδώνη, όπου μαθητής είδα την Αντιγόνη του Σοφοκλή, είναι εξάλλου τα ομορφότερα αρχαία θέατρα, μαντεία, ιερά.
Αναρωτιέμαι λοιπόν τι γνωρίζει ένας Φλαμανδός από πολιτισμό και τον έβαλαν καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ; Όταν το Βέλγιο είχε αποικία του το Βελγικό Κονγκό για 60 ολόκληρα χρόνια, άφησαν τον κόσμο αμόρφωτο και τους εκμεταλλεύονταν!
Ο μόνος δάσκαλος ήταν ο Λουμούμπα, διεθνής προσωπικότητα που δολοφόνησαν και είχαν και ταχυδρομικό υπάλληλο τον Καζαβούμπου που τον έκαναν Πρόεδρο Δημοκρατίας!  Όταν έγινε η επανάσταση των κατοίκων του Κονγκό που ζητούσαν ελευθερία εναντίον των Βέλγων, οι επαναστάτες βίασαν και σκότωσαν ακόμη και καθολικές καλόγριες και όλους τους λευκούς αποίκους, εκτός από τους Έλληνες που έχαιραν ιδιαιτέρας εκτίμησης.
Τα τελευταία χρόνια έκαναν μεταμόσχευση του μυελού των οστών για θεραπεία για πρώτη φορά στον κόσμο σε παιδιά με δρεπανοκυτταρική αναιμία, όχι βέβαια σε λευκούς Βέλγους, αλλά σε αφρικανούς από το Κονγκό, χωρίς μεγάλη επιτυχία. Αυτός είναι ο πολιτισμός τους…
Ένα Βέλγο λοιπόν, τον Γιαν Φαμπρ, έφεραν να μας μορφώσει και να… ανεβάσει το πολιτιστικό μας επίπεδο καταργώντας τα πάντα και φέρνοντας τη δική του κουλτούρα σε μια χώρα που γέννησε την Ελευθερία, τη Δημοκρατία, τον Πολιτισμό (Ζ. Ρομιγί), όταν το Βέλγιο ήταν ακόμη σε πρωτόγονη κατάσταση!
Άραγε, δεν υπάρχουν σήμερα Έλληνες για διοίκηση του Φεστιβάλ Αθηνών; Πάμε σε πολιτιστική εξαθλίωση με σκοπό να χτυπήσουμε την Ελλάδα στον πολιτισμό, τη γλώσσα και τη θρησκεία; Θα μας καταντήσουν έτσι ώστε να είναι ντροπή τελικά να λες πως είσαι Έλληνας; Έχουν σκοπό να μας αλλοιώσουν και να μας εξαφανίσουν σαν λαό;  Αιδώς Αργείοι!