Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Ν. Καρανίκας!

on .

• Εμπρός λοιπόν στον δρόμο που… χάραξε ο νέος σύμβουλος και στενός φίλος του Πρωθυπουργού, ο περιβόητος πια Νίκος Καρανίκας, αντιρρησίας συνείδησης και ανυπότακτος, η μη στράτευση του οποίου πιθανώς να αποτέλεσε… κριτήριο για τον διορισμό του στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ιδού λοιπόν ένα εξωφρενικό και όμως αληθινό γεγονός που σχετίζεται με τη δική του περίπτωση και τα δικά του «πιστεύω»: Γέμισε η συνοικία του Αρχιμανδρείου (συνέβη άραγε και σε άλλες συνοικίες;) από ένα έντυπο 40 σελίδων (!) με τίτλο «ΑΠΑΤΡΙΣ»! Η ταυτότητά του: Υπεύθυνος έκδοσης: Eta Pancho. Εφημερίδα δρόμου, διανέμεται σε καταλήψεις, στέκια, ελεύθερους χώρους, τιράζ 15.000 φύλλα. Σε άρθρο του, προτρέπει τους νέους να μην πάνε στρατιώτες!
«...Δεν πρόκειται να παρουσιαστώ σε κανένα στρατόπεδο ή να υπηρετήσω με οποιοδήποτε τρόπο τον ελληνικό στρατό, δεν πρόκειται να επιδιώξω κανενός είδους συμβιβασμό για απαλλαγή, εξαγορά ή τροποποίηση της υποχρέωσης στράτευσης που μονομερώς θέσπισε το ελληνικό κράτος, δίχως τη συναίνεσή μου και την οποία όχι μόνο δεν αναγνωρίζω, αλλά απεναντίας την εχθρεύομαι...». Αυτά και άλλα σχετικά αναφέρει το άρθρο...
Στην τελευταία δε σελίδα αναγράφεται: Οι ζωγραφιές είναι Συρίων και Αφγανών προσφυγόπουλων, που φιλοξενούνται στην κατάληψη Στέγης Προσφύγων/Μεταναστών Νοταρά 26...
Και προκύπτει το ερώτημα: Υπάρχει άδεια κυκλοφορίας αυτής της εφημερίδας και από ποια κρατική υπηρεσία εκδόθηκε; Και το δεύτερο ερώτημα: Ποιοι χρηματοδοτούν το συγκεκριμένο έντυπο; Μια απάντηση σ’ αυτά θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον!
Χ.