Ολέθρια πολιτική για τα συμφέροντα της Ελλάδας!

on .

Ή νάνοι κυβερνούν την Ευρώπη ή είναι, όπως έλεγε ο Δημοσθένης για τον Αισχίνη, «μισθωτοί», δηλαδή εξαγορασμένοι συνειδησιακά και άλλως πως για την εξυπηρέτηση κάποιων σκοτεινών σχεδίων και συμφερόντων είτε  των Η.Π.Α ή άλλων μεγάλων «αφεντικών»!
Αυτοί που δημιούργησαν το προσφυγικό, διαλύοντας τις χώρες της βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής, δηλαδή οι Η.Π.Α. και οι σύμμαχοί τους, Αγγλία και Γαλλία κυρίως, μένουν αμέτοχες, και  παρακολουθούν ίσως με ικανοποίηση τα τεκταινόμενα. Θέλουν μια Ευρώπη πολυεθνική, όπου τα έθνη θα αναμειχθούν με μουσουλμανικούς πληθυσμούς και στο τέλος θα αποτελεί μια πανσπερμία εθνών και πολιτισμών, έχοντας απαρνηθεί το ελληνορωμαϊκό και χριστιανικό παρελθόν της.
Η Τουρκία, εκμεταλλευόμενη και παίζοντας αριστοτεχνικά το πρόβλημα των προσφύγων και μεταναστών πετυχαίνει τον ένα μετά τον άλλο τους γεωπολιτικούς της στόχους σε βάρος της χώρας μας. Οι ηγέτες της Ε.Ε. δεν αντιλαμβάνονται αυτό που δήλωσε ο σουλτάνος της Τουρκίας, ο Ερντογάν, ότι χορεύουν πάνω σε ναρκοπέδιο. Θα το αντιληφθούν κάποτε, θα είναι όμως πολύ αργά. Όσο για την Ελλάδα, είναι η χώρα η περισσότερο χαμένη σε όλη αυτή την υπόθεση. Δεκάδες χιλιάδες, ίσως και εκατοντάδες χιλιάδες, θα παραμείνουν μόνιμα εδώ και τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν, κοινωνικά, οικονομικά, εθνικά, ασφάλειας, υγείας κλπ., θα είναι κάποια  στιγμή στο άμεσο μέλλον πολύ σοβαρά και δύσκολα στην αντιμετώπισή τους. Ήδη τα πρώτα σοβαρά προβλήματα στις σχέσεις των μεταναστών με τους ντόπιους πληθυσμούς είναι γεγονός. Τα πράγματα γίνονται ακόμη χειρότερα και επικίνδυνα λόγω της ανεξέλεγκτης και ύποπτης δράσης κάποιων Μ.Κ.Ο. (μη κυβερνητικών οργανώσεων) και κάποιων αναρχοαυτόνομων που υποκινούν και κατευθύνουν μετανάστες στη διάπραξη αδικημάτων και άλλων απαράδεκτων ενεργειών.
Δεν πιστεύουμε ότι η συμφωνία που επιτεύχθηκε στη σύνοδο κορυφής θα βοηθήσει ιδιαίτερα την Ελλάδα. Αμφιβάλλουμε, αν θα εφαρμοστεί από την Τουρκία. Αλλά και αν εφαρμοστεί, οι όροι που έχουν τεθεί και πάλι είναι σε βάρος της χώρας μας. Ο όρος ένας προς ένα, δηλαδή ένας πρόσφυγας επιστρέφει και ένας προωθείται στην Ε.Ε., απαιτεί μια χρονοβόρο διαδικασία. Μετά και τις τελευταίες τρομοκρατικές επιθέσεις οι άλλες χώρες της Ε.Ε. θα είναι πολύ επιφυλακτικές στο να δεχτούν μεγάλους αρθμούς μεταναστών στις χώρες τους, πράγμα που σημαίνει ότι όλοι οι άλλοι θα μείνουν μόνιμα εδώ. Πόσοι θα είναι αυτοί, ουδείς γνωρίζει.
Οι Ευρωπαϊκές αξίες και αρχές καταπατούνται βάναυσα από την Τουρκία και όμως επιβραβεύεται! Η καταπάτηση των δικαιωμάτων των εκατομμυρίων Κούρδων και άλλων μειονοτήτων, η φίμωση του Τύπου και της ελευθερίας έκφρασης, η εισβολή και η στρατιωτική κατοχή μεγάλου μέρους μιας χώρας μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Κύπρου, ο παράνομος εποικισμός με εκατοντάδες χιλιάδες άξεστους μουσουλμάνους από τα βάθη της Ανατολής, τους οποίους ούτε η πλειοψηφία των Τουρκοκυπρίων δεν τους  θέλει, η μη αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας, είναι ζητήματα για τα οποία η Τουρκία έπρεπε να βρίσκεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου και όχι να της έχει χορηγηθεί το στάτους της υπό ένταξη χώρας και να ανταμείβεται για τη δόλια συμπεριφορά της.
Θα μπορούσε η Ε.Ε. να εφαρμόσει άλλη πολιτική; Και βεβαίως θα μπορούσε. Μια απειλή για οικονομικό εμπάργκο και λήψης άλλων μέτρων, π.χ. πολιτικών, θα ανάγκαζε την Τουρκία να συμμορφωθεί και να σταματήσει να προωθεί στην Ελλάδα και στην Ευρώπη εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες. Είναι ιστορικά αποδεδειγμένο ότι η Τουρκία ουδέποτε τηρεί τις συμφωνίες που υπογράφει, ότι εκμεταλλεύεται δεόντως κάθε φορά τις δημιουργούμενες καταστάσεις, για να κερδίσει όσο το δυνατό περισσότερα, και τέλος ότι όσο περισσότερο υποχωρητικός είναι κάποιος μαζί της, τόσο περισσότερο αυξάνει τις απαιτήσεις της.
Το πρόβλημα είναι η χώρα μας τι κάνει, για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά της; Δυστυχώς, η πολιτική του κ. Τσίπρα και της Κυβερνήσεώς του είναι ολέθρια για τα συμφέροντα της Ελλάδος. Έχει καταφέρει να απομονώσει τη χώρα μας από τις γειτονικές μας χώρες και όχι μόνο. Έχει ενισχύσει τα ερείσματα της Τουρκίας. Έχει καταφέρει να οδηγήσει τη χώρα σε πλήρη αδυναμία εξυπηρέτησης των εθνικών συμφερόντων. Όταν τελευταία έβλεπε κάποιος τον κ. Τσίπρα πλάι στον πρωθυπουργό της Τουρκίας, τον Νταβούτογλου, έμοιαζε, όπως μου είπε κάποιος φίλος χαρακτηριστικά, σαν... μια κότα στο στόμα της αλεπούς!