ΒΑΣΑΝΑ ΑΤΕΛΕΙΩΤΑ!

on .

Είναι γεγονός πως ο θυμόσοφος λαός μας, είπε με τα αποφθέγματά του, πολλές αλήθειες! Όπως η φράση με τις τρεις μόνο λέξεις, που κρύβει το απόσταγμα, ολόκληρης ζωής: «Όλα εδώ πληρώνονται»!
Πλήρωσε, ο λαός και η χώρα μας, με πολύ σκληρό τίμημα, λάθη και παραλείψεις, των ηγεσιών της, διαχρονικά. «Πληρώσαμε» σαν χώρα, γιατί δεν εκμεταλλευθήκαμε τις συγκυρίες, ώστε να δημιουργήσουμε καλύτερη Παιδεία, καλύτερη Υγεία, καλύτερο κοινωνικό κράτος...
Υπήρξαμε απείθαρχοι, σπάταλοι, με πολλά έξοδα, χωρίς... έσοδα. Με ακριβά αυτοκίνητα, βίλες, μετοχές... χωρίς δουλειές, που να ανταποκρίνονται σε όλα αυτά!
Με δανεισμό αλόγιστο, ωσάν να είχαμε... το ακαταλόγιστο!
Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να μπούμε στα Μνημόνια! Τρία απανωτά, μέσα σε έξι χρόνια, ας ελπίσουμε πως δεν θα χρειαστούμε και τέταρτο!
Εντάξει μπήκαμε στα μνημόνια. Μα τόσο βαθειά μας... χώσανε, που δεν μπορούμε να βγούμε στην επιφάνεια; Πληρώσαμε τα μαλλιά της κεφαλής μας, γονατίσαμε, αλλά ακόμη μέσα!
Η Ιρλανδία, η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Κύπρος, βρέθηκαν στα μνημόνια, αλλά, βρε αδερφέ, ξεμπλοκάρισαν και βγήκαν! Αυτό το χάλι με την Ελλάδα, δεν έχει λογική!
Ζήτησαν Ευρώπη και ΔΝΤ, θυσίες. Τις κάναμε! Οι ζωτικός χώρος του Έλληνα, περιορίστηκε αφάνταστα. Του άφησαν οι δανειστές, λίγο... οξυγόνο, να αναπνέει, αλλά και με αυτή... την παραχώρηση, δείχνουν μετανοιωμένοι!
Μόνο μέσα... στην κρεβατοκάμαρα των Ελλήνων, δεν μπήκαν οι... θεσμοί, για να ελέγξουν τη συχνότητα του σεξ! (Τελευταία, μας φόρτωσαν και όλα τα βάρη του προσφυγικού)!
Με αυτή την ασφυκτική κατάσταση που ζει ο Έλληνας, ένα μόνο του έμεινε να κάνει, για να ξεχάσει τα βάσανά του!
Να εξοικονομήσει λίγα χρήματα και να πάει να «κατεβάσει» δύο μπουκάλια ουίσκι, γλεντώντας και ακούγοντας το συγκρότημα: ΑΓΑΜΟΙ – ΘΥΤΑΙ!

* Ο κ. Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.