Για ποια ακριβώς ανάπτυξη μιλούν οι πολιτικοί μας;

on .

Ο Αριστοτέλης έγραψε ότι ο άνθρωπος είναι πολιτικό ον, δεν μπορεί να ζήσει μόνος, γι’ αυτό ζει σε κώμες (χωριά) που αποτελούν μια πόλη. Είναι αυτός που ανακάλυψε τη λογική, δεν πίστευε στην αθανασία της ψυχής, ήταν πιο ανθρώπινος από τον Πλάτωνα και χώριζε τους ανθρώπους σε τρεις κατηγορίες: τους πλούσιους, τη μεσαία τάξη και τους φτωχούς. Ακόμη, πίστευε ότι πρέπει να κυβερνάει η μεσαία τάξη γιατί είναι πιο έντιμη, ενώ οι πλούσιοι με το να κυβερνούν γίνονται πλουσιότεροι, όπως έγιναν τόσοι και τόσοι πολιτικοί και παρατρεχάμενοι. Επίσης, θεωρούσε πως οι πτωχοί εκμεταλλεύονται την εξουσία για να πλουτίσουν.
Είναι γνωστό ότι ο Περικλής πριν πολιτευθεί είχε πουλήσει όλη του την περιουσία για να μην τον κατηγορήσουν ότι πλούτισε από την πολιτική και είπε στον Φειδία τον χρυσό από το άγαλμα της Αθήνας στην Ακρόπολη να τον βάλει στην επιφάνεια για να μην τους κατηγορήσουν ως κλέφτες.
Αν έρθουμε τώρα στο σήμερα, βλέπουμε πως επί 40 χρόνια κυβερνούν τον τόπο μας οι πλούσιοι και ιδιαίτερα τρεις οικογένειες. Και ενώ περιμέναμε από το ΣΥΡΙΖΑ να βοηθήσει τους φτωχούς και να κυβερνήσει η μεσαία τάξη, όχι μόνο δεν έγινε τίποτα, αλλά οδηγούν τους μικρομεσαίους στην καταστροφή και την εξαφάνιση, ενώ οι περισσότεροι απ’ τους ίδιους έχουν μεγάλες περιουσίες που… ξεχνούν να δηλώσουν και ντύνονται με γραβάτες και μαντήλια τα οποία στοιχίζουν χιλιάδες ευρώ, ενώ η σύνταξη των αγροτών είναι 300 ευρώ. Γιατί λοιπόν οι εκατομμυριούχοι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ ως αριστεροί δεν προσφέρουν την μισή τους περιουσία στο κράτος; Ιδού το ερώτημα…
Εγώ περίμενα από τον πατριώτη μου, τον κ. Τσίπρα, μόλις βγει πρωθυπουργός να πάρει ένα τσαπί να σκάψει τα χωράφια τα χέρσα, να πάρει φυτώρια, να φυτέψει στα βουνά δέντρα, να πάρει τα παραθαλάσσια οικόπεδα και να κάνει αξιολόγηση και όχι να πουλήσει κι αυτός, όπως οι προηγούμενοι, τη μισή χώρα στους ξένους.
Μια ζωή ακούμε πως η Ελλάδα είναι φτωχή, δεν παράγει τίποτα και αυτό είναι μεγάλο ψέμα. Το πρόβλημα είναι ότι πάσχουμε από πολιτικούς ηγέτες και βουλευτές. Ποιος βουλευτής έχει δουλέψει πραγματικά για τον τόπο του και έχει βοηθήσει και εργαστεί για παραγωγή και ανάπτυξη; Οι πιο πολλοί έχουν μεγάλες περιουσίες. Το μόνο που ξέρουν είναι να πηγαίνουν σε γάμους, κηδείες, βαφτίσια, πανηγύρια, σε εκδηλώσεις για να φανεί η παρουσία τους και να χρησιμοποιήσουν τους ψηφοφόρους για διορισμούς και μεταθέσεις, αφού εξασφάλισαν για τους εαυτούς τους υψηλούς μισθούς. Αλήθεια, ποιο είναι το ποσόν;
Το 2010 είχα δημοσιεύσει επιστολή στην «Καθημερινή», όταν χρωστούσαμε 10 δισεκατομμύρια, να μαζέψουμε τα χρήματα αυτά 10 εκατομμύρια Έλληνες με 1.000 ευρώ ο καθένας, εννοείται άλλοι περισσότερα και άλλοι λιγότερα. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω…
Σήμερα, δεν ξέρουμε πού βρισκόμαστε, πού πάμε, ποιο θα είναι το μέλλον της χώρας και των κατοίκων, αφού βέβαια η νεολαία φεύγουν μετανάστες στο εξωτερικό. Τη δεκαετία του ‘60 πήγαιναν μετανάστες σε εργοστάσια της Ευρώπης και σε ορυχεία με όρους σκλαβιάς οι εργάτες. Σήμερα φεύγει το καλύτερο επιστημονικό προσωπικό να βοηθήσει στην ανάπτυξη άλλων χωρών και όχι της πατρίδας τους. Έλεος, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και των άλλων κομμάτων, μάθετε έστω και τώρα να δουλεύετε. Για ποια ανάπτυξη μιλάτε όλοι, αυτή είναι μια λέξη άγνωστη στη χώρα μας.
Υ.Γ.: Τα παιδιά που δουλεύουν στις καφετέριες παίρνουν 20 ευρώ για 15 ώρες καθημερινά, χωρίς ΙΚΑ. Αυτή είναι η προστασία της φτώχειας και της νεολαίας; Ντροπή, κύριε Τσίπρα, η οποία ισχύει για όλους τους πολιτικούς της χώρας.