Κατεδάφιση κάθε εθνικής ιδέας και όλων των ηθικών αξιών...

on .

Δυστυχώς, ζούμε σε μια εποχή, που δεν την περιμέναμε, δεν την φανταζότανε κανένας. Και εκ πρώτης όψεως νομίζει κανείς ότι αναφερόμαστε στην τραγική οικονομική κατάσταση που ζούμε οι περισσότεροι Έλληνες. Δεν λέω όλοι, γιατί υπάρχει κάποια κατηγορία Ελλήνων που ακούν σαν παραμύθι όλα αυτά. Το μέγα πλήθος όμως υποφέρει.
Παρ’ όλα αυτά, η οικονομία, η οικονομική δυσπραγία αργά ή γρήγορα κάποτε θα τελειώσει. Υπάρχει, όμως, η πλευρά των ηθικών και πνευματικών αξιών που δεν είναι δυνατό να αλλάξουν...
Πηγή της απαξίωσης και της κατάπτωσης είναι η λεγόμενη Νέα Εποχή, η οποία έχει ως κύριο στόχο την κατάργηση των θρησκειών και κυρίως της Ορθοδοξίας που είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο. Για να επιτύχουν, όμως, αυτό ο καλύτερος και αποτελεσματικότερος τρόπος είναι ο συγκρητισμός (συν+κεράννυμι = ανακατεύω). Δηλαδή, συγκρητισμός σημαίνει ανακάτεμα όλων των θρησκειών και δημιουργία μιας πανθρησκείας με λίγο απ’ όλα (τουρλού – τουρλού, δηλαδή).
Έτσι, επιτυγχάνεται άριστα ο στόχος της παγκοσμιοποίησης, που είναι μια οργανωμένη προσπάθεια «ομογενοποίησης», η οποία ξεκινάει μεν από τον οικονομικό τομέα με την προοπτική, όμως, να επεκταθεί και σε όλους τους άλλους τομείς του κοινωνικού βίου και όχι μόνον, αφού αποβλέπει ακόμη και στον επηρεασμό της όλης προσωπικότητας του ανθρώπου...
Ένα από τα μέσα που χρησιμοποιούν για να πλήξουν τον Χριστιανισμό και κυρίως την Ορθοδοξία είναι η αναβίωση της ειδωλολατρείας. Το θέμα αυτό παρουσιάζεται ανησυχητικό τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας. Μάλιστα, έχει ιδρυθεί Σωματείο με την επωνυμία «ΟΛΥΜΠΟΣ Παγκόσμιο Πνευματικό Κέντρο», που έχει σκοπό την ανοικοδόμηση αρχαίας ελληνικής πόλεως στον «πανάρχαιο θεοκατοίκητο Όλυμπο, για να αναρριπισθούν τα αρχαιοελληνικά ιδανικά μας»!
Αυτοί είναι οι λεγόμενοι Νεοπαγανιστές ή Δωδεκαθεϊστές. Η προσπάθειά τους για την αναβίωση των «Διονυσιακών Μυστηρίων» και την αναστήλωση των θεών του Ολύμπου «ευθυγραμμίζεται» με το ρεύμα της New Age (= Νέας Τάξης) και φθάνει μέχρι του σημείου να εναρμονίζει την λατρεία του Ιησού με την λατρεία του Δία ή και συγχρόνων «θεοτήτων», που βρίσκονται στην κορυφή των διαφόρων γκουρουϊστικών ομάδων, που έχουν εισαχθεί στη χώρα μας.
Όμως, στην πραγματικότητα δεν πρόκειται εδώ για «ισοτιμία», γιατί «ο Χριστός λογίζεται ο «Διδάσκαλος» μιας περασμένης εποχής και οι Χριστιανοί θεωρούνται όντα που βρίσκονται σε κατώτερη εξελικτική κλίμακα!».
Ανάμεσα στα άλλα, το σχέδιο προβλέπει να μετατρέψουν κάθε Χριστιανική κοινότητα σε ένα «κέντρο» της «Νέας Εποχής». Είναι πεπεισμένοι, ότι θα καταστρέψουν τις Χριστιανικές κοινότητες χωρίς ούτε καν ένα ψίθυρο αντιστάσεως και ότι τούτο θα δεχθούν οι περισσότεροι Χριστιανοί κληρικοί και λαϊκοί. Αντί για μία μετωπική σύγκρουση, συνιστούν επικράτηση ειρηνικά σε τρεις φάσεις: δυσφήμιση, διείσδυση και απάτη...
Μαζί με τον Χριστιανισμό, η Νέα Τάξη πολεμάει και τον πατριωτισμό, τον οποίο θεωρεί κάτι το σκοταδιστικό, κάτι το αναχρονιστικό. Οι ίδιοι υπερηφανεύονται ότι είναι κοσμοπολίτες, διεθνιστές και καλούν τους άλλους Έλληνες να ξεχάσουν τις ρίζες τους και να προσχωρήσουν σε μία παγκόσμια κοινότητα, χωρίς πατρίδα, χωρίς ιστορία, χωρίς ταυτότητα!..
Ο Τζορτζ Όργουελ (ψευδώνυμο του Έρικ Άρθουρ Μπλερ) ανάμεσα στα άλλα έγραψε τη: «Φάρμα των ζώων» και το προφητικό πολιτικό αντιολοκληρωτικό βιβλίο «1984». Μεταξύ άλλων τονίζει: «Ο πατριωτισμός δεν έχει καμία σχέση με τον συντηρητισμό. Στην πραγματικότητα είναι το αντίθετό του, καθώς βασικά πρόκειται για την αφοσίωση σε μια ιδέα που συνεχώς αλλάζει και ωστόσο, μυστηριακά, η αίσθησή της παραμένει η ίδια. Κανένας πραγματικός επαναστάτης δεν υπήρξε ποτέ διεθνιστής».
Σήμερα, πολλοί είναι οι παίζοντες το παιχνίδι των κοσμοεξουσιαστών. Για να το επιτύχουν, όμως, αυτό πρέπει να αφαιρέσουν μέσα από κάθε λαό το στοιχείο, που τον χαρακτηρίζει και τον διαφοροποιεί ως έθνος. Να αλλάξουν τη σημασία των λέξεων, να κάνουν τους λαούς να μισούν ό,τι πρέπει να αγαπούν και το αντίθετο, να αγαπούν ό,τι πρέπει να μισούν...
Αυτό φαίνεται καθαρά στα σχολικά βιβλία και στα μαθήματα που υποβαθμίζονται. Τα τρία μαθήματα που καλλιεργούν τη διάπλαση των νέων, εκτός όλων των άλλων, η ιστορία, τα θρησκευτικά και η γλωσσική διδασκαλία υποβαθμίζονται, αλλοιώνονται, διαστρεβλώνονται, υποβαθμίζονται επικίνδυνα. Και είναι κυρίως αυτά που διαμορφώνουν τον τύπο του Έλληνος ανθρώπου κατά τον Βέρνερ Γαίγκερ.
Πάνω από τριάντα χρόνια τώρα η ελληνική γλώσσα κακοποιείται. Συνεχώς «απλοποιείται», αλλοιώνεται, καταστρέφεται. Από το σχολικό έτος 2011-2012 στα Δημοτικά σχολεία διδάσκεται Γραμματική με αλλοιωμένο αλφάβητο. Δηλαδή, διαμορφώθηκε έτσι, ώστε να διευκολυνθεί εν ευθέτω χρόνω η μετάβαση στο λατινικό αλφάβητο, όπως απαιτεί η διεθνοποίηση της Παιδείας, πράγμα που σημαίνει αφελληνισμός της Παιδείας.
Η Ζακλίν Ντε Ρομιγύ είχε πει: «Οι αρχαίοι Έλληνες θεμελίωσαν τον πολιτισμό του λόγου». Και, όπως φαίνεται, οι Νεοέλληνες αποφάσισαν να τον καταστρέψουν...
Και πρόκειται για μία γλώσσα μοναδική που γονιμοποίησε σχεδόν όλες τις γλώσσες του κόσμου. Για την Ευρώπη δε είναι η μητέρα όλων των ευρωπαϊκών γλωσσών, οι οποίες θεωρούνται κρυπτοελληνικές.
Στο μάτι του κυκλώμα βρίσκονται τελευταία σε πολύ μεγάλο βαθμό και οι δύο μεγάλοι πυλώνες, ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία που εκπροσωπούνται στα σχολεία με τα μαθήματα ιστορία και θρησκευτικά, εναντίον των οποίων εκηρύχθη πόλεμος εξοντωτικός. Τα μαθήματα αυτά είναι και ηθοπλαστικά. Πριν λίγα χρόνια έγινε πρόταση να γίνουν μαθήματα επιλογής, δηλαδή, προαιρετικά! Επειδή υπήρξαν αντιδράσεις, άρχισε η υποβάθμιση.
Η ιστορία διαστρεβλώνεται και διδάσκεται επιγραμματικά, περιορίζεται σε γενικούς και αόριστους αφορισμούς. Είναι η εποχή των εικόνων. Το πλήθος των εικόνων καθιστά την ιστορία κόμικς.
Άνθρωποι με υπεύθυνες θέσεις στο δημόσιο χαρακτηρίζουν «εθνοκάθαρση» τη Γενοκτονία των Ποντίων και «μεγαλόστομες πατριωτικές ανοησίες» τον χορό του Ζαλόγγου. Άλλος συγκρίνει και ταυτίζει τους Μακεδονομάχους και τον ηρωικό Σπύρο Σπυρομήλιο με τους ισλαμιστές και τις εκτελέσεις αιχμαλώτων στη Συρία...
Όσον αφορά στα θρησκευτικά, είναι γνωστό, ότι πριν από μερικά χρόνια έγινε μετάλλαξη του μαθήματος σε μάθημα θρησκευτικού συγκρητισμού. Όπως είδαμε πιο πάνω, σημαίνει ανακάτεμα των θρησκειών. Μαζί με την Ορθοδοξία, την Ορθόδοξη πίστη και παράδοση συγχωνεύονται διδασκαλίες και παραδόσεις από τον Ρωμαιοκαθολικισμό, τον Προτεσταντισμό και τα παρακλάδια του, καθώς επίσης και από τις θρησκείες του Ιουδαϊσμού, του Ισλαμισμού, του Ινδουισμού, του Βουδισμού, του Ταοϊσμού και του Κομφουκιανισμού. Έτσι, βλέπουμε για πρώτη φορά επιχειρείται η διδασκαλία όλων των θρησκειών στην υποχρεωτική εκπαίδευση. Και δεν λαμβάνουν υπόψη τους το αυτονόητο: ότι ένα παιδί Δημοτικού Σχολείου δεν μπορεί να αφομοιώσει τόσο δύσκολους όρους και να διακρίνει έννοιες σε τόσο μεγάλη ευρύτητα και ποικιλία...
Η Νέα Εποχή διακηρύττει την παγκοσμιοποίηση και την προβάλλει με περιτύλιγμα τον οικουμενισμό. Αυτό για να θολώσει τα νερά. Απέναντι στην Παγκοσμιοποίηση η Ορθοδοξία αντιτάσσει την οικουμενικότητα, η οποία έχει ως γνωρίσματα την ειρήνη στον κόσμο, την αλληλεγγύη μεταξύ των εθνών, την αγαπη μεταξύ των και κυρίως τον σεβασμό της ταυτότητας του κάθε έθνους. Άλλο οικουμενισμός και άλλο οικουμενικότητα. Γι’ αυτό και στην Ευρ. Ένωση την ενότητα των κρατών που την αποτελούν την βλέπουμε με την προϋπόθεση της διατήρησης της ιδιοπροσωπίας τους. Αντίθετα, στόχος της παγκοσμιοποίησης είναι η καταστροφή των κοινωνιών και η μετατροπή των ανθρώπων σε ένα παγκόσμιο πλαγκτόν ευκόλως διαχειριζόμενο. Έτσι, θα μπορεί εύκολα όλη η υφήλιος να κυβερνάται από μία παγκόσμια κυβέρνηση.
Πρόσφατα διαβάσαμε σε έγκυρο περιοδικό τα εξής: Η ιδέα της παγκόσμιας διακυβέρνησης και της νέας τάξης πραγμάτων είκοσι χρόνια πριν φάνταζε ανέκδοτο. Σήμερα, όμως, πολλοί πλούσιοι και ισχυροί άνδρες ανά τον κόσμο, όχι μόνον μιλούν αλλά και ζητούν τη δημιουργία παγκόσμιας διακυβέρνησης και τον ερχομό της νέας τάξης πραγμάτων.
Η ιδέα αυτή δεν αποτελεί πλέον θεωρία συνωμοσίας, αλλά φιλοδοξία των πλουσίων και ισχυρών ανθρώπων του κόσμου. Ο αρχιεπίσκοπος Dominigu Mambet, επικεφαλής του γραφείου εξωτερικών υποθέσεων (= υπουργός εξωτερικών) του Βατικανού, μιλώντας στα Ηνωμένα Έθνη (Ο.Η.Ε.) εξέφρασε την απογοήτευσή του (!) γιατί δεν υπάρχει ακόμη η παγκόσμια Κυβέρνηση και το παγκόσμιο νόμισμα. Μάλιστα σημείωσε ότι το Βατικανό θα εγκρίνει τη νεά τάξη πραγμάτων, αν όλα τα δόγματά του γίνουν αποδεκτά στην παγκόσμια θρησκεία, που θα έρθει μαζί με την παγκόσμια τάξη πραγμάτων...
Στις 12 Δεκεμβρίου του 2012 ο Πάπας Βενέδικτος ο 16ος μιλώντας στην τριήμερη συνάντηση του Ποντιφικού Συμβουλίου για τη Δικαιοσύνη και την Ειρήνη, ζήτησε την κατασκευή μιας παγκόσμιας κοινότητας με αντίστοιχη αρχή για το καλό της παγκόσμιας οικογένειας. Το όραμα, είπε, είναι η δημιουργία ενός νέου κυβερνώντος σώματος, που θα είναι μία υπερεθνική αρχή με παγκόσμια εμβέλεια και οικουμενική δικαιοδοσία, αλλά δεν θα είναι μία υπερδύναμη, που θα εξουσιάζει τους λαούς. (Περιοδ. «Η Δράση μας» Μάρτιος 2013).
Από όσα είδαμε πιο πάνω, γίνεται αντιληπτό γιατί τα μαθήματα Θρησκευτικά, Ιστορία και γλώσσα υποβαθμίζονται συνεχώς. Είναι τα μαθήματα, που μας προσδιορίζουν ως Έθνος. Παγκόσμιες προσωπικότητες ερωτούν γιατί καθυστερεί η δημιουργία της παγκόσμιας διακυβέρνησης. Το Βατικανό υπόσχεται ότι θα εγκρίνει τη νέα τάξη πραγμάτων, αν όλα τα δόγματά του γίνουν αποδεκτά στην παγκόσμια θρησκεία, που θα έρθει μαζί με την παγκόσμια τάξη πραγμάτων...
Ο νέος Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών Θανάσης Βαλτινός στην ομιλία του κατά την τελετή ανάληψης των καθηκόντων του τόνισε: «Δύο στοιχεία της ψυχής μας δέχονται αλλεπάλληλα πλήγματα τα τελευταία χρόνια. Είναι η γλώσσα και η ιστορία μας».
Εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στη γιαγιά του Μάρθα, στη μητέρα του Σταυρούλα και στους αγραμμάτους παπάδες του χωριού του. Όλοι του έμαθαν τι σημαίνει ελληνική ψυχή και πόσο αξίζει η ελληνική γλώσσα. «Είμαι ένας εμπειροτέχνης της γλώσσας», είπε και συνέχισε πως αν και δουλεύει τη γλώσσα επί δεκαετίες, ποτέ δεν ξεχνά ότι στη δουλειά του βοηθήθηκε από τα όσα του έμαθαν τα αγαπημένα του πρόσωπα στο χωριό του: Τα δημοτικά τραγούδια, τα παραμύθια, τα εκκλησιαστικά κείμενα, τα μοιρολόγια. Και ο κ. Βαλτινός κατέληξε: «Φοβάμαι για πράγματα ανήκεστα, για πράγματα που θα είναι μοιραία ενδεχομένως. Οι άνθρωποι που κυβερνάνε δεν έχουν μία αίσθηση ιστορικότητας. Είναι δέσμιοι της νοοτροπίας τους, δεν μπορούν να καταλάβουν ότι η ζωή έχει ποικιλομορφία και απρόοπτα, έχει και εξάρσεις και εκπλήξεις, δεν μπαίνει σε καλούπια».
Δυστυχώς, η Ακαδημία Αθηνών αδράνησε μπροστά σε όσα συνέβησαν εις βάρος της γλώσσας μας. Το 2001 που εμφανίστηκε η απειλή να αντικατασταθεί το ελληνικό αλφάβητο από το λατινικό σαράντα Ακαδημαϊκοί υπέγραψαν μια διακήρυξη, η οποία έφερε αποτέλεσμα. Έκτοτε εσιώπησε!
Ελπίζουμε ο νέος Πρόεδρος κ. Βαλτινός να εγκαινιάσει νέα περίοδο. Είθε...