Και οι πρόσφυγες είναι άνθρωποι, βρε ανόητοι!

on .

Είναι γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού, τα τελευταία πέντε χρόνια, ζει μέσα σ’ ένα φοβερό κλίμα αβεβαιότητας και καθημερινού φόβου, εξαιτίας της χρεοκοπίας στην οποία οδήγησαν τη χώρα κάποιοι μεταλλαγμένοι σύγχρονοι σωτήρες - πολιτικοί. Ποιός μπορούσε να φανταστεί τόση και τέτοια έλλειψη αυτογνωσίας από τους νεόκοπους πολιτικούς μας, που δημόσια υπόσχονταν ότι θα απαλλάξουν την Ελλάδα από τα μνημόνια και θα επηρεάσουν και την υπόλοιπη Ευρώπη να αλλάξει πολιτική;
Και ο Ελληνικός λαός πήρε στα σοβαρά τις, δήθεν, εναλλακτικές προτάσεις και τα λυτρωτικά οράματα των αρχηγίσκων, οι οποίοι αποδείχτηκε ότι αγνοούν βασικές αρχές της πολιτικής και οικονομικής πρακτικής. Με το να μας παραμυθιάζουν οι μεν προηγούμενοι (Ν.Δ - ΠΑΣΟΚ) με τις δεξιές ή τις αριστερές μεταρρυθμίσεις, τις φιλελεύθερες και νεοφιλελεύθερες ή τις, τάχατες, σοσιαλιστικές και τέλος ο νεόφυτοι σωτήρες των ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛ με τις ριζοσπαστικές αριστερές ιδεοληψίες τους, κατόρθωσαν να μας υφαρπάξουν την ψήφο. Σύντομα όμως αποδείχτηκε ότι οι δημαγωγοί με τις, δήθεν, νέες ιδέες, δεν ήταν παρά ανθρωπάρια, που μοναδική τους μωροφιλοδοξία είχαν την κατάληψη της εξουσίας. Εμπιστευτήκαμε τη δημοκρατία, το δύσκολο αυτό αλλά και κατεξοχήν ανθρωποκεντρικό πολίτευμα σε μωροφιλόδοξους και εγωπαθείς ανθρώπους και τώρα πληρώνουμε τα επίχειρα των αλόγιστων πράξεών μας
Και ως να όφειλε η χώρα μας μαζί με τη χρεωκοπία, που οδήγησε ομάδες του πληθυσμού μας στην απόλυτη φτώχεια, κληθήκαμε να διαχειριστούμε, εντελώς αναπάντεχα και γι’ αυτό απροετοίμαστοι, το σοβαρότατο μεταναστευτικό πρόβλημα. Ένα πρόβλημα με δισεπίλυτες κοινωνικές και ανθρωπιστικές προεκτάσεις που απασχολεί όχι μόνο τη χώρα μας, αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη.
Ποιός περίμενε ότι η Αραβική Άνοιξη, την οποία, λίγο πολύ, όλοι μας επιδοκιμάσαμε ως εξέγερση των λαών εναντίον των αιμοσταγών τυράννων, θα είχε 350.οοο Άραβες ως θύματα, θα ισοπέδωνε ολόκληρες πόλεις, θα έπνιγε στα νερά του Αιγαίου εκατοντάδες ψυχές, μεταξύ των οποίων και μικρά αθώα παιδιά και θα οδηγούσε εκατομμύρια πρόσφυγες μακριά από τις πατρογονικές τους εστίες; Οι συνάνθρωποί μας αυτοί, οι Άραβες, από τη Συρία και τη Λιβύη, κυρίως, είχαν να επιλέξουν μεταξύ της παραμονής τους στις εστίες τους, διακινδυνεύοντας την προσωπική τους ζωή και τη ζωή των παιδιών τους και όλων των οικείων τους ή να επιλέξουν το δρόμο της προσφυγιάς. Προκειμένου δε να αποφύγουν τα βλήματα του θανάτου ή τα όπλα και τα μαχαίρια των ανθρωποειδών Τζιχαντιστών επέλεξαν « το μη χείρον». Υπάρχει άνθρωπος στην υφήλιο που διαθέτει κοινό νου, ώστε να υποστηρίξει ότι οι πρόσφυγες έπρεπε να παραμείνουν στις πατρίδες τους;
Το δράμα αυτό των προσφύγων υπάρχουν υπάνθρωποι που το εκμεταλλεύονται και αναφέρομαι στους αδίστακτους Τούρκους δουλεμπόρους, οι οποίοι τους επιβιβάζουν στα σαπιοκάραβα εν γνώσει τους ότι δεν θα φθάσουν όλοι στο τέρμα.
Εκείνο όμως που με εξοργίζει αφάνταστα και με καταθλίβει, είναι η απάνθρωπη συμπεριφορά, απέναντι στους πρόσφυγες, κάποιων «παχύδερμων» πρωθυπουργών και υπουργών χωρών της δημοκρατικής, δήθεν, Ευρώπης, που είτε κλείνουν τα σύνορα των χωρών τους, είτε, άκουσον - άκουσον, συνιστούν στον δικό μας υπουργό επί της μεταναστευτικής πολιτικής να επιστρέψει τους πρόσφυγες ή να τους πετάξει στη θάλασσα.
Ευτυχώς, όμως, που την αρχή της αλληλεγγύης των λαών, όπως ρητά αναφέρεται στον Καταστατικό χάρτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπάρχουν ΑΝΘΡΩΠΟΙ που και την σέβονται και την τηρούν. Και αυτοί δεν είναι άλλοι από τους άνδρες του Λιμενικού σώματος της πατρίδας μας και τους ΕΛΛΗΝΕΣ εθελοντές, που με αυτοθυσία σώζουν τους ναυαγούς πρόσφυγες και προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στους διασωθέντες. Με πόνο δε και συντριβή ψυχής περισυλλέγουν τους νεκρούς και τους αποδίδουν τις πρέπουσες νεκρικές τιμές.
Πρέπει, όμως, όλως ιδιαιτέρως να αναφερθούμε στις ευγενικές εκείνες ψυχές των κατοίκων των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΝΗΣΙΩΝ μας που με περισσή ευγένεια, ανθρωπιά, και ανιδιοτέλεια, προσφέρουν τα αναγκαία για την ανακούφιση των εξαθλιωμένων προσφύγων.
Τι θα θέλατε, κ. Υπουργέ, της μεταναστευτικής πολιτικής του Βελγίου ή οποιοσδήποτε άλλος, να πετάξουμε στη θάλασσα τους πρόσφυγες, όπως είπατε στο δικό μας αναπληρωτή Υπουργό τον κ. Μουζάλα, προκειμένου να μη έρθουν στην πατρίδα σας και σας γίνουν βάρος;
Οι Έλληνες των νησιών μας έχουν ανθρώπινα αισθήματα και μεγάλη καρδιά και γνωρίζουν ότι και οι πρόσφυγες και οι μετανάστες «ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΒΡΕ ΑΝΟΗΤΟΙ»!