Να δημιουργηθούν 2-3 καταφύγια για όλα τα αδέσποτα της πόλης...

on .

Εκστρατεία -έτσι ακούγεται- θα αναλάβει ο Δήμος, να  εξοντώσει όλα τα σκυλιά που κυκλοφορούν  στην πόλη μας, εγκαταλελειμμένα και αδέσποτα. Κάποιοι συμπολίτες μας που τα παραπέταξαν είναι οι  ηθικοί αυτουργοί για το έγκλημα, αν αληθεύει, πως μεθοδεύει ο Δήμος. Πολλά από αυτά  τα σκυλιά - προσφυγές  συνάντησαν ευαίσθητους συμπολίτες μας που τα φροντίζουν. Αναλογίζομαι ποια θα ήταν η μοίρα των δυστυχισμένων συνανθρώπων μας που καταφεύγουν πρόσφυγες στην χωρά μας, αν δεν υπήρχε η ευαισθησία και η ανθρωπιά πολλών συμπολιτών μας που στηρίζουν και συντρέχουν τους δυστυχείς που διωχτήκαν από τα σπίτια τους.
Δοκιμαζόμαστε ως κοινωνία, ως λαός και ελληνισμός, κατά ποσό συγκρατούμε και συνεχίζουμε να φέρουμε τις ηθικές σταθερές και άξιες με τις οποίες μπόλιασε τον κόσμο ο αρχαιοελληνικός πολιτισμός. Δοκιμαζόμαστε κατά ποσό αντέχουμε να αντιστεκόμαστε στον ορθολογισμό και τον πρακτικισμό της Δύσης.
Αν ένας τέτοιος πρακτικισμός και ορθολογισμός, εν’ ονόματι του να γίνουμε πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης, είναι να εξαφανίσουμε όλα τα διωγμένα σκυλιά από τους ιδιοκτήτες τους, δεν θα διαφέρουμε σε τίποτα από τη βαρβαρότητα που βλέπουμε να μας κυκλώνει και να μας κάνει βαρβάρους κι απολίτιστους.
Δυσκολεύομαι αφάνταστα να πιστέψω, όπως και πολλοί συμπολίτες μας, ότι θα γίνουμε μάρτυρες μιας τέτοιας βαρβαρότητας. Όπως επίσης δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι έχασαν την ευαισθησίας τους αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι, που γνωρίζω τη στάση και τη συμπεριφορά τους. Θέλω να ελπίζω ότι πρώτοι αυτοί οι δημοτικοί σύμβουλοι θα εξεγερθούν και θα αποτρέψουν μια τέτοια βαρβαρότητα. Καθώς και ο Δήμαρχος που δεν πρέπει να ξεχνά ότι αν γίνει ένα τέτοιο έγκλημα, θα χάσει κάθε ηθικό έρεισμα στη γιαννιώτικη κοινωνία.
Αντί λοιπόν να προβούν σε μια τέτοια αποτρόπαια πράξη ας εργαστούν για να βρουν τρόπους και πόρους για να οργανώσουν δυο ή τρία καταφύγια και να περιμαζέψουν όλα τα αδέσποτα που κυκλοφορούν στην πόλη. Υπάρχουν προγράμματα και της Ε.Ε και πολλών φιλοζωικών φορέων που μπορούν αξιοποιηθούν από το Δήμο για να κατασκευάσει καταφύγια και να περιθάλψει όλα τα σκυλιά –πρόσφυγες που τριγυρνούν κατατρεγμένα και θλιμμένα μέσα στην πόλη. Θα πρέπει να εργαστούν συστηματικά και μεθοδικά.
Και για να επανέλθω στον ορθολογισμό και τον πρακτικισμό των Ευρωπαίων, ας ρωτήσουν με ποιον τρόπο έλυσαν το πρόβλημα των αδέσποτων διάφοροι Δήμοι της Ε.Ε., για να μην ερμηνεύουμε κατά το δοκούν τον ορθολογισμό τους. Γιατί αυτά τα προβλήματα τα αντιμετωπίζουν για τον εαυτό τους; Άλλα είναι εκείνα που απαιτούν από την Ελλάδα να λύσει…
Ας μην ανησυχούν στο Δήμο ότι τα αδέσποτα μπορεί να είναι αιτία για να μην ανατεθεί η οργάνωση «πολιτιστική πρωτεύουσα» στην πόλη. Γιατί εκείνο που θα μετρήσει στο να επιλεγεί η πόλη μας είναι το πρόγραμμα πολιτιστικών δράσεων που θα προταθούν. Κι αυτό το πρόγραμμα είναι επτασφράγιστο και κρίνεται από κριτές της Ε.Ε. οπού δεν υπεισέρχονται πολιτικάντηδες, καταφερτζήδες και λαμόγια. Ας δώσουμε σημασία στη σύνταξη του φάκελου πολιτιστικών δράσεων που είναι το πιο δύσκολο και αυτό που έχει βαρύνουσα σημασία. Ας αντλήσουμε από την πνευματική και πολιτιστική παράδοση της πόλης των «γραμμάτων και των τεχνών» πρωτίστως για τη συγκρότηση ενός σοβαρού πολιτιστικού προγράμματος, κι ας μην αναζητούν την εύκολη λύση της δολοφονικής δράσης εξαφανίζοντας αδέσποτα.
Η πρότασή μου για τη δημιουργία δυο-τριών καταφυγίων είναι εφικτή, όπως είπα, αρκεί να εργαστούν προς αυτή την κατεύθυνση. Πόροι για τη σύστασή τους μπορούν να βρεθούν αρκεί να εστιάσουν τη δράση τους προς λιγότερο δύσκολες αλλά εφικτές λύσεις. «Ζητείται ευρίσκεται, αιτείται και δοθήσετε υμίν».