Αυτό κι αν είναι... προαπαιτούμενο!

on .

Αυτή η κρίση της τελευταίας πενταετίας, ταλαιπώρησε αφάνταστα τον Έλληνα, κυρίως σε οικονομικό επίπεδο και όχι μόνο... Με δυο λόγια δεν έμεινε τίποτε όρθιο! Εξαφανίστηκαν δουλειές, μισθοί, συντάξεις και φυσικά το ηθικό των Ελλήνων!
- Υποσχόταν ο Στρατούλης, ο τελευταίος των... οικονομάχων, να επαναφέρει δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα! Καλή Ανάσταση...
- Περίμεναν οι Έλληνες να δουν... το τελετουργικό καύσης του μνημονίου έξω απ’ τη Βουλή, αλλά ο Υπουργός δεν είχε... σπίρτα στην τσέπη του!
- Ανέμεναν να εξαφανιστεί ο ΕΝΦΙΑ, αλλά αυτός παραμένει όρθιος στη θέση του!
* * *
Δυστυχώς, μέσα στα μεγάλα... επιτεύγματα αυτής της κρίσης είναι πως 1 στους 5 μαθητές βιώνει την ανέχεια, οι μισοί μαθητές (53%) πεινάνε στα Σχολεία και η μόρφωση και η εκπαίδευση προϋποθέτουν σωστή υγεία και διατροφή των μαθητών!
Συνέπειες της πείνας είναι και η πνευματική υποβάθμιση των μαθητών, με τεράστιες συνέπειες για το μέλλον της χώρας!
* * *
Παρ’ όλα αυτά, μέσα σ’ αυτή την «ομίχλη» ο Έλληνας έχει αναθεωρήσει και κάποια πράγματα...
Εσχάτως είχε βγάλει το ψωμί, από τις διατροφικές του συνήθειες...
Τώρα το... επανέφερε, αναφερόμενος σ’ αυτό, με... το υποκοριστικό του! Είπε δηλαδή το ψωμί... ψωμάκι! (Καλό είναι αυτό...).
* * *
Επίσης, τώρα με την κρίση, έμαθε νέους οικονομικούς όρους, όπως: PSI, capital-control, πόθεν έσχες, πόθεν...έκρυψες!
Η λέξη όμως που «φοριέται» πολύ τελευταία, είναι τα προαπαιτούμενα.
Φαίνεται... αθώα λέξη, αλλά επί της ουσίας είναι... προκαταρκτικά σκαμπίλια της Τρόικας και προειδοποίηση, για τα χειρότερα που έρχονται!
Σε απλά ελληνικά, είναι τα προαπαιτούμενα μια θηλιά στο λαιμό του Έλληνα φορολογούμενου, ώστε να πληρώνει τους αβάσταχτους φόρους... απειλούμενος και ουχί  διαμαρτυρόμενος!
Όμως ο Έλληνας, θα πρέπει να βρει το ψυχικό σθένος και να προτάξει στους δανειστές, το... δικό του προαπαιτούμενο, λέγοντάς τους: «Αφήστε με να αναπνεύσω και να σηκώσω ψηλά το κεφάλι μου! Και για να γίνει αυτό, είναι προαπαιτούμενο να ξεκουμπιστείτε από το σβέρκο μου! Αρκετά!».

 

Ο κ. Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής