Αλήθεια, ο Αλέξης Τσίπρας ποιο νέο ευαγγελίζεται;

on .

 -  Του ΝΙΚΟΥ ΓΙΩΤΙΤΣΑ

 Όπως κάθε Έλληνας, έτσι και εμείς οι νέοι άνθρωποι αυτής της χώρας που θεωρούμαστε το πιο δυναμικό κομμάτι της κοινωνίας, ανεξάρτητα από τις ιδεολογικές και πολιτικές μας πεποιθήσεις, ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία στο έργο της νέας (;) κυβέρνησης.
Αλίμονο, αν νέοι άνθρωποι, που εκφράζουμε μια αδικημένη γενιά, δεν ευχόμασταν η Ελληνική Κυβέρνηση να επιτύχει προς όφελος ολόκληρου του ελληνικού λαού και με σταθερότητα και συνέπεια να οδηγήσει μια και καλή την χώρα μας στην έξοδο από το τέλμα.
Ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος κατάφερε να κερδίσει μια ακόμη εκλογική αναμέτρηση, έλαβε εντολή από τον ελληνικό λαό να ξεμπερδεύει με το… παλιό και να εισάγει στην πολιτική του νέα καινοτόμα στοιχεία. Βλέποντας, όμως, τη σύνθεση του νέου υπουργικού συμβουλίου, διαπιστώνει κανείς με λύπη ότι το «ευέλικτο» σχήμα αποτελείται από 45 μέλη, εκ των οποίων ελάχιστα αναλαμβάνουν για πρώτη φορά χαρτοφυλάκιο.
Ποιο νέο ευαγγελίζεται, λοιπόν, ο επανεκλεγείς Πρωθυπουργός και με ποιο παλιό ήθελε να ξεμπερδεύει;
Ακούγεται κάπως οξύμωρο αυτό, καθώς στην πλειοψηφία τους τα καινούργια κυβερνητικά στελέχη έχουν θητεύσει ως υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί και κατά το προηγούμενο διάστημα στην πρώτη κυβέρνηση Τσίπρα, ενώ κάποιοι απ’ αυτούς υπήρξαν μέλη και στις κυβερνήσεις Παπανδρέου και Καραμανλή, οπότε έχουν δώσει δείγματα γραφής, είτε αρνητικά είτε θετικά.
Αυτό που περιμέναμε να δούμε, να εφαρμόζει ένας άνθρωπος, νέος ηλικιακά στη σύνθεση της νέας του κυβέρνησης, ήταν να τοποθετήσει τους άξιους σε κάθε υπουργείο και όχι απλά άτομα του στενού δικού του πυρήνα, για να ικανοποιήσει τις φιλοδοξίες του και να τηρήσει ευαίσθητες ισορροπίες.
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα στο Υπουργείο Παιδείας, όπου ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε τον πρώην διευθυντή της κομματικής εφημερίδας «Η ΑΥΓΗ» Νίκο Φίλη. Ο κ. Φίλης, δεν έχει κάποιο ακαδημαϊκό υπόβαθρο, επομένως εκ των πραγμάτων θα δυσκολευτεί να αντιμετωπίσει τα «καυτά» ζητήματα στο νευραλγικό κομμάτι της Παιδείας. Υπάρχουν στη χώρα μας διακεκριμένοι καθηγητές Πανεπιστημίου, επιστήμονες διεθνούς εμβέλειας επιτελώντας πλούσιο ερευνητικό και ακαδημαϊκό έργο και έχουν βραβευτεί για την προσφορά τους σε κάθε γωνιά της υφηλίου, οι οποίοι σίγουρα γνωρίζουν καλύτερα από τον κύριο Φίλη τα ζητήματα αυτά.
Οπότε, η κυβέρνηση αυτή δεν είναι των αξίων, αλλά μάλλον των… ημετέρων των κ.κ. Τσίπρα και Καμμένου, οι οποίοι δεν λένε να ξεκολλήσουν από παλαιοκομματικές τακτικές και νοσηρές παγιωμένες αντιλήψεις.
Ας ελπίσουμε, φυσικά, να διαψευστεί  η απαισιοδοξία πολλών νέων Ελλήνων και η κυβέρνηση να επιτύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε κάθε τομέα, διότι πάνω απ’ όλα προέχει το εθνικό συμφέρον και απαιτείται σκληρή δουλειά για να τονωθεί η ανάπτυξη, να στηριχθεί ιδιαίτερα ο ιδιωτικός τομέας με την έλευση στη χώρα επενδυτών για να προκύψουν νέες θέσεις εργασίας, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί το μείζον πρόβλημα της ανεργίας και να μείνουν οι νέοι άνθρωποι στη χώρα μας…