Θέλω να γίνω Εφοριακός!

on .

-  Του ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΧΡΗΣΤΟΓΟΥΛΑ

Το σημερινό σας άρθρο (στο φύλλο 627, της Δευτέρας 14/9/2015) με τίτλο «θα ψάχνουν και στα… στρώματα οι εφοριακοί» μου έδωσε την ιδέα να ζητήσω μετάταξη στην εφορία και να βοηθήσω… ψάχνοντας στα στρώματα των συμπολιτών, για να βοηθήσω την χώρα ΜΑΣ.
Αλλά δεν θα ψάχνω μόνο εκεί, θα ψάχνω στα συρτάρια, πίσω από τα μαχαιροπήρουνα, στις σερβάντες, στο ντουλάπι του απορροφητήρα, στα ντουλάπια της τουαλέτας, στο καλάθι των άπλυτων, κάτω από τους νεροχύτες, δίπλα στους θερμοσίφωνες, στις σελίδες των εγκυκλοπαιδειών και των άλλων βιβλίων στις βιβλιοθήκες, στο στρώμα του μωρού και ας κοιμάται πάνω του, μέσα στο κουτί με τις πάνες, μέσα στα παλιά παπούτσια από την εποχή του γάμου, πίσω από το πλυντήριο, στο κουτί με τα στέφανα που έχεις από την γιαγιά σου, στο κουτί του επιτραπέζιου υπολογιστή, μέσα στα βάζα - δώρα από το γάμο, μέσα στις κατσαρόλες, φυσικά πίσω από τα κάδρα που έχουν χοντρές κορνίζες, στις βαλίτσες, στους σάκους, μέσα στις ντουλάπες με τα ρούχα, στο γκαράζ,  κάτω από τις ψησταριές μέσα στις στάχτες, στο εσωτερικό γείσο στο τζάκι, στο συρτάρι της στάχτης κάτω από το τζάκι, στο κουτί της γάτας ή του σκύλου, μέσα στο σακί με τις ζωοτροφές ΠΑΝΤΟΥ.
Ακόμη θα ανοίγω και την μοναδική θυρίδα που έχουν πολλοί και δεν χρειάζεται ειδική άδεια για να την ανοίξεις. Το κουτί με τα οστά που αρκετοί, πληρώνουν σαν ενοίκιο για να έχουν στα οστεοφυλάκια των εκκλησιών, τόσο στην πόλη όσο και στα χωριά. Ποιος είναι σίγουρος ότι υπάρχουν οστά μέσα και δεν υπάρχουν δεσμίδες με πεντακοσάρικα; Είναι η φθηνότερη θυρίδα και πιο σίγουρη.   
Και μόλις ξετρυπώνω τα τιμαλφή και τα μετρητά, θα τα κατάσχω και θα τα αποδίδω στα ταμεία του κράτους, αφού... περάσουν από το γραφείο μου για καταμέτρηση, μιας και σαν αδήλωτα που θα είναι ίσως καταφέρω να «κρύψω» μερικά για μένα.
Και αν είμαι ΚΑΛΟΣ εισπράκτορας και φέρνω χρήμα στα ταμεία της χώρας, ευελπιστώ ότι... δεν θα ψάξουν το δικό μου στρώμα.