Πρώτη (και τελευταία) φορά Αριστερά…

on .

  -  Του ΒΑΣΙΛΗ – ΦΟΙΒΟΥ ΑΞΙΩΤΗ*

 Στις 25 Γενάρη η εκλογική πλειοψηφία του ελληνικού λαού πανηγύριζε, με υψωμένες τις γροθιές, τη μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.Έβλεπε την ελπίδα να έρχεται και στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα τον ηγέτη της Αριστεράς, που θα έσκιζε τα μνημόνια και θα γύριζε σελίδα στην Ελλάδα.
Στις 20 Αυγούστου, με την ελπίδα να μην έχει έρθει ποτέ, ο Αλέξης Τσίπρας παραιτείται και οδηγεί τη χώρα -ατάκτως- σε εκλογές μέσα σε 7 μήνες, αφού πρώτα είχε προλάβει να «σύρει» τον λαό σε ένα  δημοψήφισμα, το συντριπτικό «ΌΧΙ» του οποίου μετέτρεψε σε «ΝΑΙ» εν μία νυκτί.
Σήμερα, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, ο ίδιος άνθρωπος, χωρίς ακόμα να έχει ζητήσει μία συγνώμη, προσπαθεί να πείσει (άραγε ποιον;) ότι όλα έγιναν καλώς. Ότι απέτυχε γιατί οι «κακοί Λαφαζανικοί σύντροφοί» του δεν τον ακολούθησαν στην κυβίστηση, που με τόση χάρη έκανε.
Ότι απέτυχε γιατί ο «κακός» Ντράγκι έκλεισε την κάνουλα της ρευστότητας, τη στιγμή που ο ίδιος με τους αποτυχημένους πολιτικούς «παληκαρισμούς» του έκλεινε τις τράπεζες, επιβάλλοντας τα capital controls και προκαλώντας ανυπολόγιστη ζημιά στην οικονομία.
Ότι απέτυχε και έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στο 3ο -και χειρότερο- Μνημόνιο, γιατί δεν υπήρχε άλλος δρόμος. Αυτός όμως δεν φώναζε, πριν αναλάβει την εξουσία, ότι υπάρχει αυτός ο δρόμος; Ένας δρόμος που τότε δεν έβλεπε κανένας άλλος.
Ότι απέτυχε γιατί οι επιλογές προσώπων (Κωνσταντοπούλου, Βαρουφάκης κ.α.) τελικά δεν ήταν οι ενδεδειγμένες. Μήπως όμως εκείνος δεν είχε την ευθύνη της επιλογής τους;
Για τον Αλέξη Τσίπρα η αποτυχία της αριστερής διακυβέρνησής του οφείλεται σε όλους τους άλλους εκτός από τον ίδιο.
Άλλωστε ακόμη και σήμερα δεν παραδέχεται ότι απέτυχε. «Δεν βρήκα ούτε έναν πολίτη να μου πει ότι μας υποσχέθηκες αυτό, αλλά δεν το έκανες» ανέφερε σε πρόσφατη συνέντευξή του. Τα σχόλια περιττεύουν…
Στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ, μάλιστα, δε δίστασε να δηλώσει: «Δεν θα ξεμπερδεύετε εύκολα από εμένα…». Συγνώμη αλλά μόνο σε εμένα ακούστηκε σαν απειλή;
Με ρωτάει ο κόσμος, λοιπόν, γιατί θα είμαι υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στην Α’ Αθήνας. Θα είμαι υποψήφιος -αυτή τη φορά χωρίς σταυρό- γιατί δεν άλλαξαν ούτε στο ελάχιστο όσα πίστευα τον περασμένο Γενάρη, όταν αποφάσισα για πρώτη φορά να πολιτευτώ με τη Νέα Δημοκρατία, την παράταξη που υπηρετώ από τα χρόνια της ΔΑΠ και της ΟΝΝΕΔ.
Θα είμαι υποψήφιος γιατί η πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς του Αλέξη Τσίπρα ΑΠΕΤΥΧΕ παταγωδώς κι ας λέει εκείνος ό,τι θέλει. Θα είμαι υποψήφιος γιατί τα περιθώρια για «πειράματα» με το μέλλον της χώρας έχουν στενέψει επικίνδυνα κι ο ελληνικός λαός το γνωρίζει πλέον καλά.
Θα είμαι υποψήφιος γιατί ο πρόεδρος της ΝΔ, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, συγκεντρώνει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά, που θεωρώ ότι πρέπει να έχει ο ηγέτης της Ελλάδας για να σταθεί και πάλι στα πόδια της και να προχωρήσει μπροστά, μετά το καταστροφικό  επτάμηνο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Θα είμαι τέλος υποψήφιος για να γίνει πραγματικότητα το Πρώτη (και τελευταία) φορά Αριστερά… που πίστευα από την πρώτη στιγμή, όταν κάποιοι θριαμβολογούσαν το βράδυ εκείνο της Κυριακής του Γενάρη, με τη γροθιά υψωμένη…

Υ.Γ.: Με σταυρό ή χωρίς, μικρή σημασία έχει. Πόσο μάλλον για εμένα, που υποστήριξα ένθερμα στο παρελθόν αυτή την πρακτική, δίνοντας ασταύρωτα ψηφοδέλτια. Εξάλλου, πιστεύω ακράδαντα πως τα πρόσωπα οφείλουν να υπηρετούν την παράταξη. Η παράταξη να υπηρετεί πιστά το λαό και την πατρίδα.

*Ο Βασίλης-Φοίβος Αξιώτης είναι υποψήφιος  Βουλευτής Α’ Αθηνών – Νέα Δημοκρατία