Ο Αλέξης Τσίπρας «εζυγίσθη, εμετρήθη και ευρέθη ελλιπής»!

on .

-  Γράφει η ΕΛΙΖΑ ΒΟΖΕΜΠΕΡΓΚ,
Ευρωβουλευτής της Ν.Δ.

 Όταν τον περασμένο Ιανουάριο ο ελληνικός λαός, μετά από πέντε δύσκολα χρόνια, αποφάσισε να εμπιστευθεί έναν “νέο και άφθαρτο” πολιτικό, δεν μπορούσε να φανταστεί ούτε σε τι περιπέτεια θα έμπαινε η χώρα, ούτε πόσο γρήγορα η ελπίδα θα έδινε τη θέση της στην απογοήτευση.
Το μέγεθος της διάψευσης των προσδοκιών υπήρξε τόσο μεγάλο, που σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις οι ίδιοι πολίτες οι οποίοι έδιναν μέχρι τον Μάιο στον κ. Τσίπρα πρωτόγνωρα ποσοστά δημοτικότητας, που ξεπερνούσαν το 70%, σήμερα δηλώνουν απογοητευμένοι από αυτόν σε ποσοστό 79%.
Είναι προφανές ότι οι επτά ταραχώδεις και επεισοδιακοί μήνες της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, ήταν αρκετοί για να πέσουν οι μάσκες και να αποκαλυφθεί η αλήθεια.
Η αλήθεια ότι το “νέος” στην πολιτική δεν έχει να κάνει με την ηλικία, αλλά με τις ιδέες, αφού ο σαραντάρης Τσίπρας απέδειξε ότι εκπροσωπεί ένα παλαιοκομματικό μοντέλο διακυβέρνησης γεμάτο ιδεοληψίες, ρουσφέτια, βόλεμα ημετέρων, κυριαρχία συντεχνιών και άλλες σχετικές παθογένειες, που οδήγησαν τη χώρα σε αυτήν την κατάσταση.
Η αλήθεια ότι ο παραιτηθείς Πρωθυπουργός είναι είτε στυγνός  λαϊκιστής, είτε πολιτικά αφελής, όταν δήλωνε με στόμφο ότι η “Μέρκελ  δεν υπάρχει ούτε ένα στο εκατομμύριο να του πει όχι”  και ότι “εμείς θα βαράμε το νταούλι και οι αγορές θα χορεύουν πεντοζάλη”!
Η αλήθεια ότι είναι ανίκανος να επιλέξει συνεργάτες, αφού στο κρισιμότερο Υπουργείο τοποθέτησε τον υπερφίαλο Γιάνη Βαρουφάκη, στη θέση της Προέδρου της Βουλής τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και σε άλλα Υπουργεία στελέχη, τα οποία είτε του γύρισαν την πλάτη είτε αποδείχθηκαν απολύτως ακατάλληλα, πλήττοντας καίρια τα συμφέροντα της χώρας.
Η αλήθεια επίσης ότι είναι παντελώς άπειρος και ανενημέρωτος για θέματα οικονομικής διπλωματίας και διεθνών συνεργασιών, αν πίστευε ότι υπήρχε σοβαρή περίπτωση να χρηματοδοτηθεί από τη Ρωσία, την Κίνα ή την Επενδυτική Τράπεζα των BRICS, η οποία ακόμη δεν έχει συσταθεί!  
Η αλήθεια ότι εξαπάτησε συνειδητά τον ελληνικό λαό όταν μοίραζε αφειδώς υποσχέσεις για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, κατώτερο μισθό 751 ευρώ, αφορολόγητο 12.000 ευρώ, επαναφορά 13ης σύνταξης και πλήρη προστασία ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων, ενώ γνώριζε πολύ καλά ότι όλα αυτά θα κόστιζαν πάνω από 10 δις ευρώ και θα ήταν ανέφικτα χωρίς τα απαραίτητα ισοδύναμα. Εκμεταλλεύθηκε την ανάγκη και εμπορεύθηκε την ελπίδα!
Και η αλήθεια ότι αποδεικνύεται τυχοδιώκτης και βλαπτικός για τη χώρα, όταν αποδεδειγμένα βάζει το κομματικό συμφέρον πάνω από το εθνικό, αφού δεν δίστασε να πάει σε πρόωρες εκλογές για να κάνει εσωκομματικό ξεκαθάρισμα και να προκηρύξει το ανεκδιήγητο δημοψήφισμα για να μην χάσει τη δεδηλωμένη, όπως ομολόγησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σε συνέντευξή του στο CNN.
Όμως όλες αυτές οι αλήθειες έσυραν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού και οδήγησαν τους Έλληνες σε εθνική κατάθλιψη, γι’ αυτό και στις 20 Σεπτεμβρίου η πραγματική αλήθεια – απάντηση στην υποκρισία του Αλέξη Τσίπρα – θα εκφρασθεί από την κάλπη!