Αυτός είναι ο πλούτος μας…

on .

ΑΠΟΨΕΙΣ

 Του ΒΑΓΓΕΛΗ ΝΕΣΣΗ

•  Πλούτος δεν είναι η συνταξιοδότηση στα 45, στα 50, στα 55 χρόνια. Πλούτο δε φέρνει από μόνη της η αύξηση των μισθών και των συντάξεων. Πλούτο δε φέρνει η αύξηση του ΦΠΑ και της φορολογίας. Πλούτο δε φέρνουν τα εξωφρενικά προνόμια στους συνδικαλιστές και στις συντεχνίες. Πλούτο δε φέρνει το άνοιγμα της ΕΡΤ όσο και αν αποκαθιστά μια αδικία που έγινε, δε λέγεται όμως αυτό πλούτος.
Πλούτος δεν είναι τα πλουσιότερα συσσίτια και η προσωρινή στέγαση των αστέγων, αυτά είναι κοινωνική ανάγκη. Πλούτος δεν είναι τα επιδόματα ανεργίας. Πλούτος δεν είναι τα επιδόματα αναπηρίας σε υγιείς και τα εξωφρενικά επιδόματα όσων κατά καιρούς αποκτούν   μια   δύναμη   διαπραγμάτευσης   με   εκβιασμούς. Πλούτο δε φέρνουν οι καταλήψεις και οι βανδαλισμοί. Πλούτο δεν φέρνουν τα λόγια κι οι φωνές, αλλά τα έργα και η γνώση.
Πλούτος όμως πρώτα απ’ όλα είναι να κατοχυρώσουμε τον πλούτο μας, γιατί άμεσα κινδυνεύει να χαθεί ή να ξεπουληθεί οριστικά, απ’ τα δάνεια και το χρέος μας. Πλούτος είναι ο πλούτος μας! Ορυκτός, θαλάσσιος, αιολικός, ηλιακός  και επωφελείς συμφωνίες για την εκμετάλλευση τους.
Πλούτος είναι η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα παραγωγής με αγροτικές καλλιέργειες, με κτηνοτροφικές μονάδες, με αλιευτικές επιχειρήσεις. Πλούτος είναι η με κίνητρα επανέναρξη του δευτερογενούς τομέα παραγωγής με υγιείς βιοτεχνίες και βιομηχανίες που να παράγουν πρωτοποριακά ανταγωνιστικά και ποιοτικά Ελληνικά προϊόντα.
Πλούτος είναι τα σύγχρονα συγκοινωνιακά σιδηροδρομικά δίκτυα, οι οδικοί άξονες ταχείας κυκλοφορίας, οι γέφυρες, οι φθηνές αεροπορικές συγκοινωνίες. Πλούτος είναι τα κίνητρα για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις με μικρούς συντελεστές φορολογίας και ΦΠΑ, ώστε να αρχίσει να δρομολογείται η υγιής φορολογική συνείδηση σε όλους
Πλούτος είναι η απλούστευση και η μονιμοποίηση του φορολογικού νόμου. Πλούτος είναι να εφαρμόζονται οι νόμοι χωρίς εξαιρέσεις και αμαρτωλά νομικίστικα παραθυράκια όπου χωράει κάθε βρωμιά διαφθοράς, διαπλοκής, φοροδιαφυγής.
Πλούτος είναι μια δικαιοσύνη να δικάζει άμεσα και τάχιστα χωρίς πολυέξοδες και σκόπιμες αναβολές.
Πλούτος είναι η παιδεία μας, που θα πρέπει επιτέλους να εστιάσει στον επαγγελματικό προσανατολισμό και στις δεξιότητές μας και να σπάσει τα κατεστημένα της αναξιοκρατίας, της μετριοκρατίας, της παπαγαλίας και της κομματικοποίησης. Πλούτος είναι έξω τα κόμματα από τα σχολεία και τα πανεπιστήμια. Πλούτος είναι οι άριστοι επιστήμονες και όχι η συντήρηση των αιωνίων φοιτητοπατέρων.  
Πλούτος είναι οι φόροι που πληρώνονται να επιστρέφουν ανταποδοτικά στους πολίτες και όλοι να βλέπουν να γίνονται έργα και υποδομές στον τόπο τους. Πλούτος είναι να εκσυγχρονιστεί η Δημόσια Διοίκηση με τις σύγχρονες μεθόδους της επαγγελματικής ψηφιακής μηχανοργάνωσης.
Πλούτος είναι η εκμηδένιση της γραφειοκρατίας και η ηλεκτρονική διεκπεραίωση.
Πλούτος είναι ο αυστηρός έλεγχος όλων των κωδίκων με πρώτον τον ΚΟΚ με αυστηρά πρόστιμα. Με κάμερες παντού που να εξακριβώνουν με ατράνταχτα πειστήρια τις παραβάσεις. Πλούτος είναι ο πολιτισμός, η ιστορία μας, οι τέχνες, τα μουσεία μας, τα αξιοθέατά μας, το κλίμα μας, η γεωγραφική τοποθεσία μας, τα νησιά μας.
Πλούτος είναι ο τουρισμός μας. Πλούτος είναι η αγάπη η δική μας προς τη χώρα μας, ανεξάρτητα ποιος κυβερνά, ανεξάρτητα του τι ψηφίσαμε στις τελευταίες εκλογές. Πλούτος είναι να αγαπάμε και να βοηθάμε το διπλανό μας και να ευχόμαστε να πάει καλά αυτός, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να πάμε καλά και μείς.
***
ΠΛΟΥΤΟΣ είναι η τωρινή κυβέρνηση να καταλάβει τι είναι πλούτος. Να καταλάβει και τι είναι μιζέρια και εγκλωβισμός στη φτώχεια των κομματικών «εξυπηρετήσεων» και να εστιάσει την πολιτική της στο πλήθος των αγαθών μας, εκεί που θα κερδίσουμε όλοι και όχι εκεί που θα κερδίσει η ίδια προσωρινά την επανεκλογή της.
Να καταλάβει πως από την ικανοποίηση των κομματικών, συνδικαλιστικών της  φίλων και διάφορων τάσεων, στάσεων και αποκλίσεων που αντιδρούν φορώντας τις μικρόπνοες στενόμυαλες και αποπροσανατολιστικές παρωπίδες τους, δεν θα χάσει απλά τη μοναδική ιστορική ευκαιρία να γίνει η κυβέρνηση που θα βάλει οριστικό τέλος στο αμαρτωλό παρελθόν μας, αλλά θα χάσει και την ευκαιρία να επανακτήσει  η χώρα μας την αξιοπρέπεια της διεθνώς, απαραίτητη προϋπόθεση για ανάπτυξη και δυναμικές, ωφέλιμες επενδύσεις.  
Ευκαιρία είναι να κερδίσει με το σπαθί της την τραυματισμένη από τα μνημόνια και τα δανεικά Εθνική μας Ανεξαρτησία και περηφάνια.