Ταξίδια πολλά, αλλά αποτέλεσμα…μηδέν!

on .

Διαπιστώσεις...

  Της ΠΗΝΕΛΟΠΗΣ ΚΥΡΓΙΑΝΝΗ - ΜΠΟΥΡΗ

•  Η Νέα Κυβέρνηση από την ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά της έχει επιδοθεί σε μια σειρά ταξιδιών και διπλωματικών επαφών και διαπραγματεύσεων ανά την Υφήλιο.
Μια στη Γερμανία με την αξιότιμη Καγκελάριο κυρία Μέρκελ, μια στη Ρωσία με τον Βλαντιμίρ Πούτιν ο Πρωθυπουργός μας. Όλη την Υφήλιο τη γύρισε μέσα στους τρεις μήνες της Πρωθυπουργικής του θητείας. Κι ο Υπουργός Οικονομικών ο Βαρουφάκης, ο Γιάννης μ’ ένα Ν, κι αυτός ασταμάτητος. Συνάντηση με την Μέρκελ, η οποία μαζί με τον Σόιμπλε εξουσιάζουν όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, συζήτηση για επίλυση των καυτών οικονομικών προβλημάτων της χώρας μας. Έφαγαν, ήπιαν, συνομίλησαν αλλά δεν κατέληξαν σε κάποια λύση κι «ο χορός στον τόπο». Καμία πρόοδος, καμία έστω χαραμάδα φωτός στο βάθος του τούνελ.
Τώρα πήγε και στην Ουάσιγκτον όπου συναντήθηκε με τον Πλανητάρχη, Μπαράκ Ομπάμα. Φωτογραφίες, πόζες, χειραψίες εγκάρδιες, δημοσιευμένες στον παγκόσμιο Τύπο. Παρέλειψα να αναφέρω και συνάντηση και συζήτηση για τα θέματά μας και με την κυρία Λαγκάρντ και με πολλούς άλλους οικονομολόγους και αξιωματούχους της Ε.Ε. και αρχηγούς κρατών.
Το αποτέλεσμα όμως; Πάλι για χρεωκοπία μας μιλούν, πάλι για πτώχευση, πάλι για έξοδο από την Ευρωζώνη, πάλι για επιστροφή στη δραχμή.
Λείπει η γάτα, χορεύουν τα ποντίκια. Στην Κυβέρνηση ασυνεννοησία. Άλλα λέει στο ένα τηλεοπτικό κανάλι ο τάδε Υπουργός, άλλα στο άλλο ο δείνα. Και εκτός αυτού στη χώρα πλήρης αναρχία. Καίγεται η Αθήνα. Οι κουκουλοφόροι εν δράσει. Καταστρέφουν ό,τι έχει απομείνει όρθιο. Καταλήψεις, αναταραχές άνευ προηγουμένου. Και οι μετανάστες... Ενώ είχε περιοριστεί κάπως ο αριθμός πάλι καινούριοι έρχονται. Η πλατεία της Ομόνοιας και η πλατεία Βικτωρίας έγιναν ξενοδοχεία παραμονής και διανυκτέρευσης. Είναι κι αυτοί άνθρωποι. Από καλό τους δεν ξεσπιτώθηκαν. Έλα όμως που η Ελλάδα δεν έχει κατάλληλα καταλύματα για να τους στεγάσει, ούτε οικονομική δυνατότητα για να τους φιλοξενήσει.
Η γενιά μου είμαστε παιδιά της κατοχής και γνωρίζουμε από προσφυγιά και αντιλαμβανόμαστε τις ανάγκες τους, αλλά η εισροή πρέπει να είναι ελεγχόμενη. Ερωτόμενοι οι Αθηναίοι απαντούν: «Είχαμε ησυχάσει κάπως, μπορούσαμε και κυκλοφορούσαμε με μια σχετική μείωση του αριθμού. Τώρα πάλι τα ίδια». Η εικόνα και μόνο σοκάρει και προβληματίζει.
Έβγαλαν τα κάγκελα από το Σύνταγμα, γιατί ήταν αντιδημοκρατικά. Βέβαια ο μεγάλος περιορισμός της ελευθερίας είναι αντιδημοκρατικός και αντισυνταγματικός, αλλά και η αυθαιρεσία και η αχαλίνωτη ασυδοσία δεν συνάδουν με την ομαλή δημοκρατική λειτουργία.
Συγκεντρωθείτε, ομονοείστε κύριοι διοικούντες, κύριοι κυβερνώντες και κύριοι πολιτικοί αρχηγοί, δώστε τα χέρια, συζητείστε, βρείτε λύσεις καταλήξετε σε συμπεράσματα σωστά, να βγει η χώρα μας από το τέλμα, γιατί ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλο. Το φετινό Πάσχα ήταν το πιο φτωχικό απ’ όλα τα προηγούμενα. Τα χωριά άδεια. Τα τραπέζια λιτά. Ως εδώ και μη παρέκει. Λάβετε τα μέτρα σας, πριν να είναι πολύ αργά.