Ο Ανδρέας Παπιγκιώτης και το «ξήλωμα» των ικανών...

on .

 ➤  Του ΓΙΑΝΝΗ ΚΕΪΣΟΓΛΟΥ

  Η είδηση της αποστρατείας ενός ικανότατου και έμπειρου ανώτατου αξιωματικού της Ελληνικής Αστυνομίας, του Ταξιάρχου Ανδρέα Παπιγκιώτη που υπηρετούσε ως Αστυνομικός διευθυντής στα Γιάννενα, κάνει το γύρο της Ελλάδος και δεν περιορίστηκε μόνο σε τοπικό επίπεδο!
Τα αρνητικά σχόλια για την απόφαση της ΕΛΑΣ να αποστρατεύσει τον Ταξίαρχο που στο ενεργητικό του είχε δεκάδες επιτυχίες και που χειριζόταν την υπόθεση της εξαφάνισης του νεαρού σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής με σοβαρότητα, δουλεύοντας 24 ώρες το 24ωρο με τους συνεργάτες του, απασχόλησε το σύνολο σχεδόν του έντυπου Τύπου αλλά και δεκάδων μεγάλων και έγκυρων ενημερωτικών ιστοσελίδων.
Στα δε κοινωνικά δίκτυα, εκατοντάδες χρήστες αναφέρονταν στην άδικη απόφαση, τονίζοντας ότι τελικά κυριάρχησε για μια ακόμη φορά ο έντονος κομματισμός και μάλιστα από μια κυβέρνηση αριστερή, που διακήρυττε ότι δεν έχει καμία διάθεση ρεβανσισμού και πως θα αξιοποιούσε τους ικανούς και έντιμους δημόσιους λειτουργούς.
Πολλοί ήταν μάλιστα αυτοί που σχολίαζαν την αναντιστοιχία της απόφασης αποστρατείας του κ. Παπιγκιώτη με την τοπική κοινωνία την οποία υπηρέτησε πολλά χρόνια με αυταπάρνηση και ζήλο, εις βάρος ακόμη και της πολυμελούς οικογένειάς του.
Η παρουσία του στο Αστυνομικό Μέγαρο ήταν συνεχής και αδιάλειπτη από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ και ήταν παρών σε όλα τα μεγάλα γεγονότα που συγκλόνισαν την πόλη και την περιοχή, συντονίζοντας ενέργειες που έφερναν γρήγορα αποτελέσματα, είτε επρόκειτο για την εξιχνίαση εγκλημάτων, είτε για υποθέσεις κλοπών, ληστειών, ναρκωτικών και λαθρομεταφοράς.
Πολύ σημαντικός, άλλωστε, ήταν ο πυροσβεστικός του ρόλος στο εσωτερικό του Μεγάρου, αφού στα χρόνια της θητείας του κατάφερε να εξισορροπήσει καταστάσεις και να αμβλύνει το κλίμα μεταξύ των αστυνομικών.
Δεν έδωσε το δικαίωμα όλα αυτά τα χρόνια ούτε για ένα επικριτικό σχόλιο, είτε από υφισταμένους, είτε από ανωτέρους του. Υπήρξε ο εμπνευστής της εμπέδωσης του αισθήματος ασφαλείας μεταξύ των πολιτών και κατάφερε να μειώσει σημαντικά τα ποσοστά εγκληματικότητας σε μια περιοχή με έντονη παραβατικότητα λόγω και της γείτονος χώρας. Όλοι θυμούνται ότι ακόμη και σε πορείες και διαμαρτυρίες στους δρόμους της πόλης μας ποτέ δεν σημειώθηκαν επεισόδια και, όπως λένε, «δεν άνοιξε μύτη»!
Γι’ αυτό δεν είναι τυχαίο και είναι από τις ελάχιστες περιπτώσεις που σύσσωμος ο Τύπος αναφέρθηκε εκτενώς στην αποστρατεία του Ανδρέα Παπιγκιώτη, επισημαίνοντας τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας και δίνοντας έμφαση στην απόφαση της ηγεσίας της ΕΛΑΣ η οποία αποδόθηκε στον κομματισμό με αναφορά στις παρεμβάσεις των συνεταίρων της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς επίσης και στην αδυναμία του αρχηγού Δ. Τσακνάκη, που, ενώ συνεργάστηκε άριστα μαζί του ως Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου τα προηγούμενα χρόνια, δεν αντέδρασε σε πρακτικές «ξηλώματος» ή «ξεκαθαρίσματος» άξιων και ικανών αξιωματικών, δίδοντας την αίσθηση στην κοινωνία και τους πολίτες της αδικίας και της κομματοκρατίας που εμφορεί δυστυχώς και αυτή την κυβέρνηση…