Η νέα Κυβέρνηση και το δικό της πρωτόκολλο…

on .

  Γράφει ο ΒΑΣ. Α. ΚΟΚΚΙΝΟΣ, Επίτ. Πρόεδρος του Αρείου Πάγου

  Τα ΜΜΕ διατυμπανίζουν ότι ο κ. Αλέξης Τσίπρας είναι ο νεώτερος σε ηλικία Πρωθυπουργός της Ελλάδος, 41 ετών (γεννήθηκε το 1974). Αλλά όπως επισημαίνει ο εξαίρετος καρδιολόγος και επιμελής ιστορικός ερευνητής κ. Κων/νος Μάλλιος σε επιστολή του προς την ΕΣΤΙΑ, νεώτερος πρωθυπουργός της Ελλάδος υπήρξεν ο Μεσολογγίτης τη καταγωγή και γεννηθείς στην Τρίπολη το 1829, Επαμεινώνδας Δεληγιώργης.
Εξελέγη βουλευτής σε ηλικία 30 χρόνων και στα 36 χρόνια του ανέλαβε (20-10-1865) τη διακυβέρνηση της χώρας, ως 31ος Πρωθυπουργός, με διάρκεια θητείας 14 ημερών. Στη βραχύβια ζωή του (πέθανε σε ηλικία 50 χρόνων) διετέλεσε Πρωθυπουργός άλλες πέντε φορές.
Εκεί που διεκδικεί τα πρωτεία ο κ. Τσίπρας είναι στην εμφάνισή του. Διότι όλοι οι άλλοι Πρωθυπουργοί και Υπουργοί της Ελλάδος, εάν δεν είχαν, έσπευδαν να προμηθευθούν επίσημο ένδυμα - μερικοί μάλιστα είχαν και φράκο - προκειμένου να ορκισθούν.
Για πρώτη φορά ορκίζεται Πρωθυπουργός χωρίς την καθιερωμένη γραβάτα, με ανοικτό υποκάμισο. Με την αυτή δε την ενδυμασία δέχεται και επισήμους Ευρωπαίους στο γραφείο του. Οι Έλληνες αριστεροί ακολουθούν δικό τους πρωτόκολλο, το οποίο διαφέρει εκείνου των Ρώσσων Μπολσεβίκων. Ποτέ δεν παρουσιάσθηκαν σε Διεθνή Οργανισμό ή σε επίσημες συναντήσεις Ρώσσοι Αξιωματούχοι χωρίς την καθιερωμένη ενδυμασία, ακόμη και επί της εποχής του Στάλιν.
Οι κυβερνώντες έχουν προβεί κατά καιρούς σε διάφορες ανατρεπτικές της καθεστηκυίας τάξεως δηλώσεις. Ο Λαός, που τους εψήφισε, δεν αξιολόγησε τις δηλώσεις αυτές, αλλά εξέφρασε την διαμαρτυρία και αγανάκτησή του για την φορολογική επιβάρυνσή του και την απάνθρωπη συνταξιοδοτική μεταχείριση δημοσίων λειτουργών, υπαλλήλων και αξιωματικών.
Η καθημερινή παραχολογία θυμίζει εκείνη του Ανδρέα και Γιώργου Παπανδρέου, οι οποίοι αύξησαν απερισκέπτως το δημόσιο χρέος, χωρίς να υπολογίζουν τις επιπτώσεις των ενεργειών τους επί της οικονομίας. Ο Γιώργος Παπανδρέου, αμέσως μετά την εκλογή του, ικανοποίησε αιτήματα συνδικαλιστών του Λιμένος Πειραιώς και χρηματοδότησε πλουσιοπαρόχως περίεργες και αμφιβόλου χρησιμότητος ΜΚΟ χωρίς να λογοδοτήσει ποτέ γι’ αυτό.
Η σημερινή Κυβέρνηση έσπευσε να ανακοινώσει την επαναπρόσληψη των απολυθέντων υπαλλήλων, χωρίς να λάβει υπόψη τα κριτήρια με τα οποία απελύθησαν ή ετέθησαν σε διαθεσιμότητα.
Άγνωστον με ποια κριτήρια έγιναν οι τοποθετήσεις ορισμένων Υπουργών. Σε δημοσίευμα καθημερινής εφημερίδος της 28-1-2015, για παράδειγμα, αναγράφεται ότι ο τοποθετηθείς στο Υπουργείο Παιδείας ως Αναπληρωτής Υπουργός, μιλώντας σε Συνέδριο με θέμα «Εκκλησία και Αριστερά», στη Θεσσαλονίκη, είχε υποστηρίξει ότι θα πρέπει να επιβληθεί ειδικός φόρος για τη μισθοδοσία των κληρικών, αλλά μόνον σε πολίτες, που οικειοθελώς θα δηλώσουν Χριστιανοί Ορθόδοξοι!
Δεν λαμβάνεται υπόψη βέβαια ότι ο κλήρος οργανώνει συσσίτια και λειτουργεί αρτίως γηροκομεία σε όλη την επικράτεια, που εξυπηρετούν όλους τους πολίτες, ακόμη και τους αριστερούς. Το ίδιο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ είχε δηλώσει, ότι όταν ανέλθει στην εξουσία το κόμμα του, θα παύσουν οι παρελάσεις. Πέρυσι δε, είχε ζητήσει την αλλαγή σχολικών βιβλίων προκειμένου να αποκατασταθεί η «τιμή» του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ.
Διότι στο βιβλίο αυτό αναφερόταν ότι οι οργανώσεις αυτές δημιουργήθηκαν με την ηθική και υλική υποστήριξη της Βρετανίας. Άραγε τα πολεμοφόδια και τα δοχεία με τις λίρες, που έρριπταν στις διάφορες βουνοκορφές και ιδία στο αεροδρόμια του Μέγδοβα, κατόπιν συνεννοήσεως, τα βρετανικά αεροπλάνα, σε ποίους τα έρριπταν; Οι παλαιότεροι ενθυμούνται την αλήθεια και φυσικά εκπλήσσονται με όσα ακούουν σήμερα.
Μάλιστα, το ίδιο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, προ διετίας, είχε καλέσει τα μέλη του κόμματος του, να εμποδίσουν την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των μελών στα Συμβούλια Διοικήσεως των Σχολείων. Όσοι ανέγνωσαν το άνω δημοσίευμα διερωτώνται, πώς θα διοικηθεί σήμερα το Υπουργείο Παιδείας.
Εντύπωση, στο μεταξύ, προξενεί η σιωπή του πρώην Πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή, ενώπιον των όσων ψευδών του καταμαρτυρούσε ο Γ. Παπανδρέου, αλλά και των γεγονότων που επακολούθησαν.
Μετά το αποτέλεσμα των τελευταίων εκλογών και των διατυπωθεισών αιτιάσεων κατά της ηγεσίας της Ν.Δ., εύλογο είναι να ακολουθήσει ένα συνέδριο προς εξέταση των αιτίων της ήττας του κόμματος αυτού, το οποίο δεν ανήκει μόνον εις αυτούς που το διαφεντεύουν αλλά και εις όλη την υγειά αστική τάξη της Ελλάδος, που το ψηφίζει και η οποία τηρεί τις παραδόσεις και τις υποχρεώσεις της έναντι της Πολιτείας και αξιώνει από τους αρχηγούς της μεγαλύτερη υπευθυνότητα, ευπρέπεια και μεγαλοσύνη.