Επαγγελίες και Μύθοι...

on .

  Γράφει ο ΒΑΣ. Α. ΚΟΚΚΙΝΟΣ, Επίτ. Πρόεδρος του Αρείου Πάγου

  Ο κ. Τσίπρας σε συνέντευξή του προς τον κ. Χατζηνικολάου εδήλωσε ότι θα δεχθεί ψήφο εμπιστοσύνης ή ανοχής μόνο από το ΚΚΕ και από κανένα άλλο κόμμα. Έτσι εγκατέλειψε τον κ. Καμμένο να κομπορρημονεί για «κόκκινες γραμμές» στη συνεργασία τους, τον κ. Κουβέλη να καταφεύγει στους «Πράσινους» και το «Ποτάμι» να κολυμπά στα νερά του.
Η άνω δήλωση του Αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ σηματοδοτεί την πρόθεσή του να επιβάλει αριστερά κυβέρνηση, όμοια με εκείνη που θα επέβαλε ο ΕΛΑΣ, αν νικούσε στον εμφύλιο πόλεμο των ετών 1944-1945. Για το λόγο αυτό ετόνισε με έμφαση ότι δεν είναι επιτρεπτό το ΚΚΕ να μην του δώσει ψήφο έστω ανοχής, όταν ύστερα από 70 έτη η Αριστερά θα αναλάβει την εξουσία της χώρας. Με τα λόγια του αυτά όμως εμφανίζεται ανιστόρητος. Διότι σε παλαιότερους χρόνους οι ηγέτες της αριστεράς, που είχαν μείνει στις φυλακές και είχαν εξοριστεί, όταν το συμφέρον της πατρίδος το απαιτούσε, δεν εδίστασαν να συνεργαστούν ακόμα και με τα αστικά κόμματα.
Στην Κυβέρνηση Ζολώτα διετέλεσαν Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας ο Ιωάννης Δραγασάκης, μέλος αρχικά της Κ. Ε. του ΚΚΕ, και ηγετικό στέλεχος του Συνασπισμού από την ίδρυσή του και Αναπληρωτής Υπουργός Βιομηχανίας, Ενέργειας και Τεχνολογίας ο Γρηγόρης Γιάνναρος του ΚΚΕ Εσωτερικού.
Στην Κυβέρνηση Τζαννετάκη, με ψήφο εμπιστοσύνης του ΚΚΕ υπό τον Χαρίλαο Φλωράκη, διετέλεσαν Υπουργοί Δικαιοσύνης ο Φ. Κουβέλης και Εσωτερικών ο Ν.Κωνσταντόπουλος, αμφότεροι μέλη του Συνασπισμού.
Ο σημερινός αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ όμως, παραβλέπων το εθνικό συμφέρον, να μην γίνουν εκλογές σε κρίσιμη στιγμή για την οικονομία της χώρας, παρά τη βούληση της πλειονότητας του Ελληνικού Λαού, αρνήθηκε να προτείνει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να ψηφίσει τον προταθέντα και με κάθε τρόπο επεδίωξε να επισπεύσει τις εκλογές επιδεικνύων αλαζονεία και ναρκισσισμό.
Ακολουθών την πρακτική του Ανδρέα Παπανδρέου, συμβούλους του οποίου ενδεχομένως να χρησιμοποιεί, υπόσχεται προς όλους τα πάντα. Στους ομογενείς της Βορείου Ηπείρου και τους Ποντίους υπόσχεται συντάξεις. Στους μισθωτούς και συνταξιούχους εξαγγέλλει δέκατο τρίτο μισθό και σύνταξη. Όλα αυτά δε, χωρίς να εξηγεί πόθεν θα εξοικονομήσει τα χρήματα.
Ίσως αυτοί, οι οποίοι θα τον ψηφίσουν εξ αγανακτήσεως κατά της Κυβερνήσεως Σαμαρά-Βενιζέλου, θα κληθούν να πληρώσουν τα σπασμένα. Και θα μετανοήσουν πικρώς. Για να επαληθευθούν ακόμη μια φορά τα λόγια του Διονύσιου Σολωμού: «Δυστυχισμένε μου λαέ, καλέ κι αγαπημένε, πάντοτε ευκολόπιστε και πάντα προδομένε». Πολλοί Έλληνες είναι αμνήμονες, άκριτοι και ευμετάβολοι. Εάν αυτοί που δηλώνουν «κοψοχέρηδες» μετά τις εκλογές, κυκλοφορούσαν πράγματι με ένα χέρι, η Ελλάδα θα ήταν γεμάτη από μονόχειρες!
Ο κ. Τσίπρας τελευταίως εμφανίζεται Ευρωπαίος. Δηλώνει ότι θα σεβασθεί τους Ευρωπαίους και δεν θα πάρει μονομερείς πρωτοβουλίες, παρά μόνον αν εξαναγκασθεί προς τούτο. Το τελευταίο όμως εγκυμονεί πολλούς κινδύνους. Και αυτοί οι οποίοι από οργή θα ψηφίσουν την αριστερά, τί θα πράξουν άραγε, εάν τα μηχανήματα ATM δεν έχουν τους μισθούς και συντάξεις που περιμένουν;
Μεταξύ εκείνων που στελεχώνουν τον ΣΥΡΙΖΑ είναι και ορισμένοι νέοι, οι οποίοι δεν εδούλεψαν ποτέ στη ζωή τους και νομίζουν ότι αποκτούν προσωπικό κύρος, εμφανιζόμενοι ως αριστεροί, αν και είναι μεταξύ των πλουσιοτέρων Ελλήνων.
Μέρος του Τύπου, που έχει ευνοηθεί ποικιλοτρόπως με προνομιακές υπέρ αυτού τροπολογίες, εμφανίζεται σήμερα υποστηρικτής του ΣΥΡΙΖΑ, για να αποκομίσει και από αυτόν ό,τι δεν μπόρεσε να κερδίσει με τη σημερινή Κυβέρνηση. Το ίδιο επιχειρούν και ορισμένοι δημοσιογράφοι δημιουργήματα της αστικής παρατάξεως και σήμερα θιασώτες στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.
Αποκορύφωμα του πολιτικού κυνισμού είναι η συμμετοχή στον πολιτικό ανταγωνισμό και εκείνου, ο οποίος παρέδωσε την Ελλάδα στην Τρόικα και το Δ.Ν.Τ., ενώ ηδύνατο με άλλους χειρισμούς να αποφύγει τις ολέθριες για τον Ελληνικό Λαό συνέπειες. Μάλλον θεωρεί το κόμμα του πατρός του κληρονομιά του και δεν ανέχεται να διαδραματίσει τον πολιτικό ρόλο που αρμόζει στο κόμμα του κ Βενιζέλου, με τα σπουδαιότερα παραδοσιακά στελέχη της παρατάξεώς του.
***
Οι ορθοφρονούντες Έλληνες θα πρέπει να υποστηρίξουν τους πολιτικούς που απέδωσαν και παρέχουν τα εχέγγυα να αποδώσουν. Να δώσουν δε το προσήκον μάθημα σε όσους τους περιεφρόνησαν και επέδειξαν σκληρότητα κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.