Η ανακύκλωση συσκευών...

on .

Κύριε Διευθυντά,
• Με ιδιαίτερη προσοχή και έκπληξη διάβασα στο φύλλο της 15ης Δεκεμβρίου της εγκρίτου Εφημερίδας σας, την είδηση -  ενημέρωση – που αναφέρει κάτι που αμφιβάλλω αν το γνωρίζει το ευρύ κοινό της πόλης και προβάλλεται σαν επίτευγμα της νέας Δημοτικής Αρχής.
Αφορά την ανανέωση σύμβασης με εταιρεία ανακύκλωσης «ειδών ηλεκτρισμού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού» και προτρέπει τους Δημότες που έχουν κάτι ν’ ανακυκλώσουν να το πηγαίνουν στο εργοτάξιο του Δήμου και να το τοποθετούν στο ειδικό κοντέινερ που υπάρχει εκεί!
Εδώ θα μου επιτρέψετε να ρωτήσω ποιος είχε αυτή τη φαεινή ιδέα να ξεκινάνε οι πολίτες από το άκρο της πόλης και να πηγαίνουν στο εργοτάξιο για να πετάξουν κάποια συσκευή και από πού την αντέγραψε.
Μια και επελέγη αυτή η ...ρηξικέλευθη φόρμουλα, δεν θα μπορούσε να επιλέξη ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος καθαριότητας τη λύση της συγκέντρωσης  αυτών των αντικειμένων σε ορισμένα σημεία της πόλης και να υποχρεώσει μέσω της σύμβασης  τον εργολάβο να τα αποσύρει σε τακτά χρονικά διαστήματα;
Άλλωστε, σήμερα οι καλύτεροι συλλέκτες τέτοιων αντικειμένων είναι οι περιφερόμενοι αθίγγανοι, τους οποίους θα πρέπει να ευγνωμονούμε γιατί μας απαλλάσσουν πολλές φορές αδαπάνως από κάποια τέτοια.
Συνεπώς η σύναψη μιας τέτοιας σύμβασης είναι – κατά τη γνώμη μου – εντελώς περιττή και δεν εξυπηρετεί  σε τίποτε το ευρύ κοινό της πόλης.
Κάντε το πείραμα, αφήστε κάποιο μεταλλικό αντικείμενο δίπλα στους κάδους και θα δείτε σε πόσο χρόνο θα έχει ως δια μαγείας εξαφανιστεί. Επομένως, ποιος ο λόγος να μεταβεί ένας δημότης στο εργοτάξιο του Δήμου για να εναποθέσει κάποιο ανακυκλώσιμο αντικείμενο που θέλει να ξεφορτωθεί;
Ας βρεί λοιπόν ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κάποια λύση για τα καταστήματα ώστε να μην αφήνουν τις μαύρες σακούλες σκουπιδιών εκτός των κενών κάδων και μετά ας λύσει και το θέμα των ανακυκλώσιμων!
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία
Κων/νος Ζήκος
E-mail  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.