ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ…

on .

 Γράφει ο ΒΑΣ. Α. ΚΟΚΚΙΝΟΣ, Επίτ. Πρόεδρος του Αρείου Πάγου

 Ο κ. Τσίπρας, αντιγράφων την τακτική του Γιώργου Παπανδρέου του 2009, αρνείται να υποδείξει υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για να επισπευθεί η προσφυγή σε πρόωρες εκλογές, αδιαφορών αν αυτές θα βλάψουν την οικονομία της χώρας. Στο μεταξύ οι διάφορες δημοσκοπήσεις πιθανολογούν ότι μόνο το 1/4 περίπου του ελληνικού λαού τον ακολουθεί.
Η μειονότητα επομένως των Ελλήνων θέλει να επιβάλει τη θέλησή της επί της πλειονότητος, δια του εκλογικού δώρου των 50 εδρών που προβλέπει ο εκλογικός νόμος. Ένας νόμος που θα έπρεπε να είχε ήδη μεταβληθεί για την περίπτωση επαναληπτικών εκλογών. Ο Αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ παραπαίων εδήλωσε, εις μεν την Λαμία και το Ηράκλειο ότι «οι αγορές θα χορεύουν σύμφωνα με τον ζουρνά και τον λυράρη» αν αναλάβει την κυβέρνηση. Εις δε την Αθήνα, μετά τα εις βάρος του σχόλια, ότι δεν θα προβεί σε μονομερείς ενέργειες κατά της Ε.Ε.
Δεν μας είπε όμως πόθεν θα εξοικονομήσει τα χρήματα για την πληρωμή των ομολόγων που λήγουν στην αρχή του νέου έτους 2015, ούτε πως θα εκπληρωθούν οι υποσχέσεις του των 100 πρώτων ημερών. Πάντως η επιμονή του ΣΥΡΙΖΑ να επισπευσθούν οι διαδικασίες εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και ενδεχομένως εκλογών, εματαίωσε τα σχέδια πολλών Ευρωπαίων που ήθελαν να περάσουν τις γιορτές των Χριστουγέννων στην Ελλάδα, με πρόδηλη ζημία πολλών επιχειρηματιών.
Μετά το πρώτο αποτέλεσμα της διαδικασίας για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, οι περισσότερες έγκυρες εφημερίδες της Ευρώπης, όπως η GUARDIAN η ΜΟΝΤ, η BUILD και άλλες, εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για τις επιπτώσεις επί της ελληνικής οικονομίας, στην περίπτωση που την διακυβέρνηση της χώρας αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Τα συγκυβερνώντα κόμματα πρότειναν ως υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον κ. Σταύρο Δήμα. Έναν πολιτικό ευφυή, πεπειραμένο και χαμηλών τόνων, ο οποίος υπηρέτησε επιτυχώς ως Επίτροπος της Ε.Ε. με εξαιρετική επιτυχία στην προστασία του περιβάλλοντος. Γνωρίζει τα εθνικά, τα πολιτικά και τα κοινωνικά προβλήματα της χώρας. Ουδεμία εις βάρος του διετυπώθη κατηγορία. Ο δε κ. Κουβέλης εδήλωσε ότι δεν θα θεωρήσει αργυρώνητους ή αποστάτες όσους ψηφίσουν τον κ. Δήμα.
Βεβαίως αντιδρά με ανεξήγητο εκνευρισμό ο αρχηγός της ΑΝ.ΕΛ. κ. Καμμένος, προερχόμενος από αστική οικογένεια, και ανδρωθείς στη συντηρητική παράταξη. Εν τούτοις γίνεται «δεκανίκι» του ΣΥΡΙΖΑ, και σπεύδει να ανταλλάξει απόψεις με τον αρχηγόν του, ο οποίος όμως τον παρέπεμψε στον γραμματέα του! Παρά τούτο λιβανίζει τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ.
Η πολυγλωσσία του κόμματος τούτου είναι εντυπωσιακή. Άλλα διακηρύσσει ο κ. Λαφαζάνης. Άλλα λέγει ο κ. Τσακαλώτος. Άλλα ο κ. Τσίπρας. Άλλα ο κ. Δραγασάκης. Και άλλα διάφορα άλλα στελέχη. Ισως η πολυγλωσσία αυτή να συμβάλλει στην προσέλκυση όλων των αριστερών αποχρώσεων. Οπωσδήποτε όμως δημιουργεί αμφιβολία και αβεβαιότητα σε πάντα σκεπτόμενο άνθρωπο.
Ο ισχυρισμός του κ. Χαϊκάλη ότι έγινε προσπάθεια προς δωροδοκία του, χρήζει αμέσου εισαγγελικής ερεύνης. Οπωσδήποτε όμως πρέπει να εφαρμοσθεί ο νόμος σε κάθε περίπτωση, ακόμη και αν τυχόν αποδειχθεί ότι η κατηγορία είναι ανακριβής.
Χρέος των Βουλευτών που αγαπούν την πατρίδα τους είναι να ψηφίσουν τον υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκειμένου να εξασφαλισθεί η οικονομική σταθερότης και η πρόοδος της χώρας. Έχουμε ήδη αρκετή πείρα των πειραμάτων του παρελθόντος. Ο Γιώργος Παπανδρέου το 2009 έλεγε ότι υπάρχουν λεφτά και ο κ. Τσίπρας το 2014 διατείνεται ότι θα ανεύρει χρήματα χωρίς να εξηγεί πως.
Ορισμένοι πολιτικοί περιφρονούν την κρίση του λαού και πιστεύουν ότι είναι ικανός να ακολουθεί οιοδήποτε κόμμα που επαγγέλλεται την αλλαγή. Δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Γιώργος Παπανδρέου σε πρόσφατη ομιλία του στην Κοζάνη δήλωσε ότι, «Όλοι διψάμε και ελπίζουμε σε ένα καινούργιο ξεκίνημα. Ας ξαναβρεθούμε»! Έκανε επίσης λόγο για ένα κίνημα προοδευτικών αξιών απέναντι στο συντηρητικό κυνήγι της εξουσίας, στον ανορθολογισμό, στον ελιτισμό και τα παιχνίδια κορυφής. Τέλος είπε ότι λαμβάνει το ίδιο μήνυμα στην αναζήτηση μιας νέας αρχής και θα συμβάλλει στην αναγέννηση της χώρας. Αλλοίμονο μας!
Δεν αρκείται δηλαδή εις την περιπέτεια που έβαλε τη χώρα από το 2009 με τις εναντίον της Ελλάδος και των Ελλήνων δηλώσεις του. Επιμένει πάλι να «σώσει» την Ελλάδα ως νέος Παπαδόπουλος. Αν η χώρα βρεθεί στην ανάγκη να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές, το εθνικό συμφέρον επιβάλλει τα συγκυβερνώντα κόμματα με Πρόεδρο τον κ. Σαμαρά και Αντιπρόεδρο τον κ. Βενιζέλο να συγχωνευθούν σε ένα αντίπαλο κεντροδεξιό συνασπισμό του ΣΥΡΙΖΑ με πάντα άλλον ανεξάρτητο βουλευτή που θα ενταχθεί εις αυτόν, προκειμένου να λάβουν το εκλογικό δώρο των 50 εδρών ώστε να αποτραπεί η ακροαριστερά κυβέρνηση.