Χρέος μας να στηρίξουμε την «Κιβωτό» Πωγωνιανής!

on .

➤  Γράφει ο ΝΙΚΟΣ Θ. ΥΦΑΝΤΗΣ

  Όπως είναι γνωστό, από το προηγούμενο σχολικό έτος ολοκληρώθηκαν οι επισκευαστικές εργασίες στη Μαθητική Εστία Πωγωνιανής και ήδη λειτουργεί σ’ αυτήν  Παράρτημα της Κιβωτού του Κόσμου. Από το αρξάμενο σχολικό έτος φιλοξενούνται 35 παιδιά, που φοιτούν στα Εκπαιδευτήρια της Πωγωνιανής (Δημοτικό - Γυμνάσιο).
Η ανακαίνιση της Μαθητικής Εστίας πραγματοποιήθηκε από τον εθελοντικό Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό «Κιβωτός του Κόσμου».
Η λειτουργία και φιλοξενία των παιδιών στηρίζεται αποκλειστικά στην αγάπη του κόσμου και στην ανιδιοτελή προσφορά του. Χωρίς τις προσφορές αυτές η λειτουργία του Παραρτήματος της «Κιβωτού», στην  Πωγωνιανή θα είναι δυσχερής και προβληματική. Τα λόγια περιττεύουν για τη μεγάλη σημασία που έχει η λειτουργία παραρτήματος της «Κιβωτού» στην ακριτική κωμόπολη της Πωγωνιανής, αλλά και για την ευρύτερη ηπειρωτική περιοχή.
Το Παράρτημα της ΚτΚ στην Πωγωνιανή είναι μια «κυψέλη» παιδιών που απολαμβάνουν ουσιαστική εκπαίδευση, σε ένα περιβάλλον πολιτισμένο, έχοντας την αγάπη των κατοίκων του ακριτικού Πωγωνίου και όχι μόνον.
Η ίδρυση του «Παραρτήματος» στην Πωγωνιανή βοήθησε στα εξής και αποβλέπει με εμπιστοσύνη στο μέλλον:
1) Δημιουργήθηκε ένα Πρότυπο Κέντρο Παιδικής Προστασίας.
2) Συνετέλεσε στην ίδρυση του Πρώτου Γεωργικού Σχολείου της «Κιβωτού του Κόσμου» στην  Ήπειρο.
3) Σκοπός του «Παραρτήματος» είναι να συνεχίσει μα προσφέρει την αγάπη, την ασφάλεια και την εκπαίδευση στα παιδιά της Ηπείρου και να συμβάλει στην ανάπτυξη του τόπου.
4) Λειτούργησε και πάλι το Δημοτικό σχολείο Πωγωνιανής που είχε κλείσει από έλλειψη μαθητών.

Όμως, το δύσκολο έργο που ανέλαβε η ΚτΚ να φέρει εις πέρας έχει ανάγκη από την αγάπη και την έμπρακτη υποστήριξη ολόκληρης της Ηπείρου. Οι ανάγκες βασικές και άμεσες είναι τα καθημερινά έξοδα του «Σπιτιού». Η προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα μελισσοκομείο και ένα τυροκομείο, καθώς και η δημιουργία δομών που θα αναλάβουν τη στήριξη εκείνων των οικογενειών οι οποίες έχουν ανάγκη βοήθειας.
Η «Κιβωτός του Κόσμου» μας καλεί να έρθουμε αρωγοί στον καλό αγώνα που ανέλαβε με την δημιουργία του «Παραρτήματος» στην Πωγωνιανή. Με την ίδρυση του «Παραρτήματος» ξαναζωντάνεψε όχι μόνο η Πωγωνιανή αλλά και όλη η επιμεθόριος περιοχή.
Με τη λειτουργία του Δημοτικού σχολείου γέμισε ο τόπος από παιδικές φωνές, που τις έχουμε τόση ανάγκη στους δύσκολους καιρούς που περνούμε.
Μια επίσκεψη θα πείσει τους πολίτες για το τεράστιο, το μοναδικό έργο που επιτελείται από την «Κιβωτό του Κόσμου» στην περιοχή. Το αγροτικό της σχολείο εφοδιάζει τα παιδιά με σχετικές γνώσεις γύρω από αγροτικά  θέματα και τα εκπαιδεύει κατάλληλα στον τομέα της γεωργίας και της κτηνοτροφίας.
Στο αίθριο της Μαθητικής Εστίας υπάρχουν μικροί κήποι που τους φροντίζουν τα παιδιά, φάρμα με λίγα ζώα, μελισσοκομείο και τυροκομείο.
Μας προσκαλούν να συντρέξουμε το έργο με ότι και όσες δυνάμεις διαθέτει ο καθένας, για να συνεχίσουν το όραμά τους, που δεν είναι άλλο από την ασφάλεια και την προστασία των παιδιών.

Προσφορές αγάπης: Κιβωτός του Κόσμου
Επικοινωνία: 26570 – 31251
Τραπεζικοί λογαριασμοί:
EUROBANK: 0026.0178.870.100.872073
Τράπεζα Πειραιώς: 5023.0325.95870