Προς τον Πρόεδρο Κάρολο Παπούλια…

on .

 ➤  Του ΔΗΜΗΤΡΗ Θ. ΜΠΑΛΑΜΑΤΣΙΑ

 Αξιοσέβαστε Kύριε Πρόεδρε,
Με περίσσιο σεβασμό, απόλυτη ειλικρίνεια και φιλική διάθεση, απευθύνομαι σε σένα, σε πρώτο πρόσωπο –αν και κατά πολύ μικρότερός σου ηλικιακά και σε επίπεδο γνώσεων– γιατί θεωρώ ότι ο πληθυντικός είναι πράξη απόμακρη και ο τρόπος υποκριτικός, όταν αυτό που θέλω να σου εκφράσω βγαίνει από τα εσώψυχά μου…
Αυτό που συμβαίνει εδώ και αρκετό καιρό, από υπεύθυνους, υποτίθεται, πολιτικούς,  τόσο εντός του Κοινοβουλίου όσο και εκτός, πολύ δε περισσότερο σε συζητήσεις στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας (τηλεοράσεις - ραδιόφωνα), αλλά και κατ’ ιδίαν, δεν είναι πολιτισμός. Είναι κατάντια! Φρασεολογία πεζοδρομίου, υβρεολόγιο χαμαιτυπείου και αλληλοκατηγορίες αβάσιμες, έχουν προβληματίσει εκατομμύρια συμπατριωτών μας, που –ουαί κι αλλοίμονο– αν η οργή τους ξεσπάσει πάνω στους πολιτικούς!
Στο «χέρι» σου είναι, αξιοσέβαστε Κύριε Πρόεδρε, να μείνεις στην ιστορία ως ο πιο δυναμικός Πρόεδρος όλων των μεταπολιτευτικών χρόνων. Και σου το προτείνω εγώ, ένας ταπεινός συνταξιούχος τυπογράφος (παλιάς κοπής), που χρόνια τώρα παρακολουθώ την πολιτική σου πορεία, η οποία έφθασε στο ύψιστο πολιτικό αξίωμα. Μάζεψε –τόσο απλή είναι η λέξη που χρησιμοποιώ– «μάζεψε» τους 300 της Βουλής και συνέτισέ τους προειδοποιώντας:
«Εάν μέσα σε 24 ώρες δεν βρείτε λύση στα προβλήματα που απασχολούν την  Ελληνική Κοινωνία και ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, τα εθνικά μας  θέματα,  τον  άμεσο  κίνδυνο  στον  οποίο  μπορεί  να  βρεθεί  το  Έθνος μας εντελώς ξαφνικά και ανεπάντεχα, ΕΓΩ, ο Κάρολος Παπούλιας, παραιτούμαι του ύπατου αξιώματός μου και αναλάβετε όλοι σας και ο καθένας σας ξεχωριστά, τις ευθύνες που σας αναλογούν. Σε μια τέτοια περίπτωση, θα είστε υπεύθυνοι και υπόλογοι απέναντι στον Ελληνικό Λαό και, αλλοίμονο, δεν θα βρίσκετε τόπο να κρυφτείτε, αν –ό μη γένοιτο– προκύψουν απρόβλεπτα γεγονότα…»!
Κάνε το, σεβαστέ μου Κύριε Πρόεδρε, έστω για την υστεροφημία σου. Μη χάνεις αυτή την ευκαιρία, γιατί σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύεις από τον Ελληνικό Λαό να σου… κολλήσει τη «ρετσινιά» ότι το μόνο που σε ενδιαφέρει είναι η απώλεια κάποιων δεκάδων χιλιάδων ευρώ, που τυχόν θα χάσεις στο διάστημα που απομένει μέχρι τη λήξη της προεδρικής σου θητείας και τίποτε παραπάνω!
Με απεριόριστο σεβασμό και συγγνώμη για τον Ενικό…