Στη δίνη κρίσιμων εξελίξεων για την Ελλάδα!..

on .

ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΣΚΟΠΙΑ

Γράφει ο ΒΑΣ. Α. ΚΟΚΚΙΝΟΣ, Επίτ. Πρόεδρος του Αρείου Πάγου

* Η Κυβέρνηση ζητεί ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή. Οι σκεπτόμενοι Έλληνες που τη στηρίζουν έχουν αγανακτήσει από τη σκληρότητα των φορολογικών μέτρων. Και πολλοί πολίτες δεν συγχωρούν την παραβίαση από την Κυβέρνηση των δικαστικών αποφάσεων. Ο Αναπληρωτής Υπουργός των Οικονομικών έχει αναγορεύσει εαυτόν σε υπερυπουργό και αρνείται πεισμόνως να εκτελέσει αποφάσεις ανωτάτων δικαστηρίων, που έχουν δικαιώσει προ πολλού ορισμένες κατηγορίες πολιτών.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, που βλέπει την εξουσία ως ώριμο μήλο, εξαγγέλλει τη σύνταξη «Περιουσιολογίου» για την καταγραφή της κινητής και ακινήτου περιουσίας όλων των Ελλήνων. Φαίνεται ότι οι παλαιοαριστεροί της ΕΤΑ (Επιμελητεία του Αντάρτη), πολλοί των οποίων μετά την κατοχή ευρέθησαν με περιουσίες, νοσταλγούν τις γνωστές σ' αυτούς μεθόδους αφαιμάξεως των πολιτών.
Στο μεταξύ, ενώ οι Έλληνες πολιτικοί ανησυχούν για τη μετεκλογική τύχη τους, τα εθνικά θέματα της Κύπρου, του Αιγαίου και των Σκοπίων περιήλθαν σε κρίσιμη καμπή. Όταν ο Ερντογάν επισκέφθηκε τον Γιώργο Παπανδρέου ως Πρωθυπουργό, ο τελευταίος απεμάκρυνε από το γραφείο του τον πίνακα ζωγραφικής με τον τίτλο «Η Ελλάς ευγνωμονούσα»! Χώρισε τη χώρα σε 9 περιφέρειες, μία των οποίων είναι η Θράκη, η περιφερειοποίηση της οποίας εξυπηρετεί τα σχέδια των Τούρκων για αυτονόμηση.
Αν και είχε πληροφορηθεί την επικείμενη αναγνώριση τη Σκοπίων ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας» από τις Η.Π.Α., όπως έγινε γνωστό αργότερα, δεν προειδοποίησε την Κυβέρνηση Καραμανλή για να κινητοποιήσει το Ελληνικό Λόμπι, προς ματαίωση της αναγνωρίσεως αυτής. Κατά τη διάρκεια δε της πρωθυπουργίας του, υπήρξε υποχωρητικός έναντι των Σκοπιανών. Δεν αξιοποίησε ποτέ από την Κυβέρνησή του την με αριθμό 8614/26-12-1944 τηλεγραφική εγκύκλιο του τότε αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών Στετίνιους, προς τις σημαντικότερες αμερικανικές Πρεσβείες και Προξενικές Αρχές, όπου η Αμερικανική Κυβέρνηση απεδοκίμαζε το σχέδιο των Σλάβων, ανεγνώριζε την ελληνικότητα της Μακεδονίας και κατεδίκαζε την πλαστογράφηση της ιστορίας από τους Λαούς.
Ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ο Β', σε συνέντευξή του προς την «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» την 21-6-1992 ανεγνώριζε ότι η Μακεδονία είναι Ελληνική, πατρίδα του Φιλίππου και του Αλεξάνδρου, του Μεθοδίου και του Κυρίλλου και εδήλωσε ότι το Βατικανό καταδικάζει οιαδήποτε πλαστογράφηση της ιστορίας μας.
Οι Ευρωπαίοι, πιεζόμενοι προφανώς από τους Αμερικανούς, ηρνούντο να αναγνωρίσουν την ιστορική αλήθεια. Και όταν η Πορτογαλία είχε την προεδρία της Ε.Ε., ο Υπουργός Εξωτερικών αυτής πρότεινε να ονομασθούν τα Σκόπια, Nova Macedonia.
Στις 18 Μαΐου 2009, τριακόσιοι πενήντα ένας καθηγητές Αμερικανικών Πανεπιστημίων, με επιστολή τους προς τον Μπαράκ Ομπάμα, κατήγγειλαν την αναγνώριση των Σκοπίων από την Αμερικανική Κυβέρνηση, ως πράξη η οποία κατέλυσε τα γεωγραφικά και ιστορικά δεδομένα, αλλά και έδωσε δικαίωμα να ξεσπάσει μια επικίνδυνη επιδημία ιστορικού ρεβιζιονισμού, με κορυφαίο σύμπτωμα την καταχρηστική οικειοποίηση από την κυβέρνηση των Σκοπίων του μεγαλυτέρου και ενδοξοτέρου Μακεδόνα στρατηλάτου, του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Παρέθεσαν δε αδιάσειστα ιστορικά στοιχεία, διαψεύδοντα τον μύθο των Σκοπιανών. Η επιστολή όμως αυτή ουδέποτε αξιοποιήθηκε από την Κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, αλλά ούτε και από αυτές που την διαδέχθηκαν.
Στους χάρτες των συμμαχικών δυνάμεων, που εστάλεισαν στις ανταρτικές ελληνικές μονάδες κατά τη διάρκεια της κατοχής, από το Στρατηγείο της Αιγύπτου, αλλά και σε αυτούς, με τους οποίους κινήθηκαν τα γερμανικά στρατεύματα κατά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, η περιοχή των Σκοπίων ονομαζόταν Vardarska. Όμως οι σημερινοί Γερμανοί εμφανίζονται επιθυμούντες την ένταξη των Σκοπίων στην Ε.Ε. με το πλαστό όνομα.
Η υποχωρητικότητα των Ελλήνων πολιτικών στο θέμα των Σκοπίων παρεκίνησε την Αλβανία να προβάλει εθνικές διεκδικήσεις σε βάρος της Ελλάδος. Όπως κατήγγειλε με ερώτησή του στο Ευρωκοινοβούλιο ο Έλλην Ευρωβουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης, οι Αλβανοί στα σχολικά τους βιβλία αναγράφουν ότι δήθεν η Πρέβεζα, η Ηγουμενίτσα, η Πάργα και η Καστοριά ανήκουν στην Αλβανία!
Οι μετά το 2009 κυβερνήσεις με την πολιτική τους συνέβαλαν στη σοβαρά μείωση του ελληνικού πληθυσμού. Οι ετήσιοι θάνατοι είναι 30.000 περισσότεροι από τις γεννήσεις. Καμμιά άλλη κυβέρνηση δεν ανέχθηκε να θεωρηθεί τεκμήριο ευμαρείας, η γέννηση τέκνου. Όσο κι αν το αξίωναν οι Τροϊκανοί, η Ελληνική Κυβέρνηση όφειλε να το αρνηθεί.
Οι Τούρκοι συμπεριφέρονται ως ηγεμόνες της περιοχής και έχουν καταστήσει, με τη μεταφορά Ασιατών στην Κύπρο, ανέφικτη τη λύση του Κυπριακού. Ο Ερντογάν δεν εδίστασε να δηλώσει ότι επιθυμεί την πληθυσμιακή ισορροπία, δηλαδή να μεταφέρει τόσους Ασιάτες ώστε οι κάτοικοι του νησιού στην πλειοψηφία τους να είναι Τούρκοι. Για τη μεγάλη αυτή εθνική προδοσία καμμία κύρωση δεν επεβλήθη στους υπευθύνους. Οι Λαοί, που αφήνουν ατιμώρητα τα εθνικά εγκλήματα, εισπράττουν τα επίχειρα της ασυγχώρητης επιεικείας τους.
Ήδη οι Έλληνες πολίτες αγανακτούντες από τα κυβερνητικά μέτρα, προσβλέπουν σε ένα καλύτερο μέλλον, πιστεύοντες στις επαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν σκέφθηκαν όμως, πώς και γιατί, τα στελέχη τούτου έχουν αριθμό ακινήτων και καταθέσεις, που δεν δικαιολογούνται. Ούτε αναλογίσθηκαν ποτέ γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αξιώνει να γίνει γνωστός ο πίνακας των Ελλήνων, που έχουν ιδιοκτησίες στο Λονδίνο και σε άλλες πόλεις της Ευρώπης και της Αμερικής.
Έτσι, είναι μοιραίο, αν τελικώς ο Λαός παρασυρθεί και αναδείξει τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, να επαναληφθεί για άλλη μία φορά η διάψευση των ελπίδων, που ακολούθησε το 1981.