Η ανθρωπότητα σε «τρικυμία»…

on .

ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΣΚΟΠΙΑ

 Γράφει ο ΒΑΣ. Α. ΚΟΚΚΙΝΟΣ, Επίτ. Πρόεδρος του Αρείου Πάγου

* Μετά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, ιδρύθηκε η Κοινωνία των Εθνών, για την διασφάλιση της ειρήνης. Εις μάτην. Επηκολούθησε ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος, που εκόστισε εκατομμύρια ανθρώπινες ζωές. Μετά το πέρας του πολέμου τούτου, ιδρύθηκε ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, με Συμβούλιο Ασφαλείας και πολυτελείς υπηρεσίες. Αλλά οι πόλεμοι εξακολουθούν. Αν εξαιρέσει κανείς τους κατακτητικούς πολέμους στην Αφρική, την Ασία και τις Ινδίες, τα θέατρα του πολέμου εξελίσσονται στην Ευρώπη και τις γειτονικές περιοχές. Εάν δε, δεν υπήρχε ο κίνδυνος της χρήσεως πυρηνικών όπλων και πλήρους καταστροφής του πλανήτου μας, οι πόλεμοι με συμβατικά όπλα θα είχαν γενικευθεί.
Η Ρωσία δεν έχει αποβάλει την επιθυμία της επιρροής της και της ισχύος της σε όλα τα γειτονικά κράτη. Οι επεμβάσεις της στην Ουκρανία και η αιματοχυσία, που εκεί συνεχίζεται, το αποδεικνύουν. Υπενθυμίζουν δε τις παλαιότερες επεμβάσεις των Ρώσων στην Ουγγαρία, την Τσεχία και την Πολωνία. Παράλληλα, τα κράτη της Μέσης Ανατολής, το ένα μετά το άλλο, εξολοθρεύονται. Η Ευρώπη, επί του παρόντος, στηριζομένη στο NATO και ακολουθούσα τις εντολές των Αμερικανών, δεν έχει εμπλακεί ακόμα σε γενικούς πολέμους. Υφίσταται όμως τις συνέπειες της οικονομικής κρίσεως, η οποία έχει αφαιρέσει από τα περισσότερα κράτη κάθε δυνατότητα πολεμικής ισχύος.
Ο Γάλλος πρώην Υπουργός Οικονομικών Αρνό Μοντεμπούρ κατήγγειλε την κ. Μέρκελ για τη σκληρή οικονομική πολιτική λιτότητος που επέβαλε στα ευρωπαϊκά κράτη και επέφερε τον οικονομικό μαρασμό αυτών. Μετά τη δήλωση αυτή, ο Γάλλος Πρόεδρος αναγκάσθηκε να αντικαταστήσει όλη την Κυβέρνηση και να διορίσει Υπουργό Οικονομικών τον 37χρονο Εμανουέλ Μακρόν, στέλεχος της Τραπέζης Ρότσιλντ, εβραϊκών συμφερόντων, με ό,τι αυτό σημαίνει.
Την ώρα που σε όλα τα κράτη καταβάλλεται προσπάθεια μειώσεως της αγρίας φορολογίας, στην Ελλάδα εξακολουθεί η εξοντωτική καταπίεση των φορολογουμένων, ωσάν η Κυβέρνηση να μην έχει άλλη αποστολή, παρά μόνον τη διατήρησή της στην εξουσία δια της ληστρικής φορολογίας και της καταδίκης των λαϊκών τάξεων σε εξόντωση.
Η υγειονομική περίθαλψη στην Ελλάδα έχει φθάσει στο ναδίρ. Όποιος δεν έχει τη δυνατότητα να καταφύγει σε ιδιωτικά θεραπευτήρια και αναμένει νοσηλεία από τα κρατικά, γνωρίζει συνθήκες φρίκης και απελπισίας.
Οι Έλληνες συνταξιούχοι έχουν περιέλθει σε κατάσταση πλήρους απελπισίας. Μειώνονται οι συντάξεις τους και αυξάνεται η φορολογία τους. Έχει εκλείψει η λογική από τους κυβερνώντες. Το μόνο που τους κυριαρχεί, είναι η βουλιμία της εξουσίας. Κατά τα άλλα δεν σκέπτονται πού μπορεί να οδηγήσει το Λαό η σημερινή οικονομική κατάσταση.
Η ιστορία μας έχει διδάξει ότι ο Ελληνικός Λαός όταν αγανακτεί - και αυτό συμβαίνει συχνά - χάνει τον έλεγχο της λογικής και παρασύρεται από κάθε είδους λαοπλάνους. Η αποχή αξιολόγων και αυτοδημιουργήτων πολιτών από την πολιτική έχει ως συνέπεια, αυτή να παραμένει εις επαγγελματίας λαοπλάνους, μόνη ικανότητα έχοντας να ψεύδονται και να γίνονται πιστευτοί.
Η κατάσταση θα ήταν διαφορετική, εάν τις πολιτικές εξελίξεις δεν επηρέαζαν ξένα κέντρα, προωθούντα μόνον τα οικονομικά τους συμφέροντα και μη υπολογίζοντα το κόστος της πολιτικής τους σε ανθρώπινες ζωές.
Οι πλανητάρχες ενίσχυσαν τον Σαντάμ, τον διατήρησαν επί μακρόν στην εξουσία και στη συνέχεια τον ενεφάνισαν στην αγχόνη. Υποστήριξαν αρχικώς τον Μιλόσεβιτς και όταν εκείνος αρνήθηκε τον αποχωρισμό του Κοσσόβου από την Σερβία, δεν εδίστασαν να βομβαρδίσουν αμάχους, να καταστρέψουν τη βιομηχανία της Γιουγκοσλαβίας και να διαλύσουν τη χώρα. Επειδή επίστευσαν ότι τους εξυπηρετούσε η δημιουργία μουσουλμανικού τόξου δια της Θράκης, της Βουλγαρίας, των Σκοπίων, της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, ενίσχυσαν τους μουσουλμανικούς πληθυσμούς, οι οποίοι είναι αδύνατον να αφομοιωθούν με τους Ευρωπαίους.
Ήδη η αποκάλυψη του γεγονότος ότι πολλοί νέοι ισλαμιστές ευρωπαϊκών κρατών έχουν καταταγεί μεταξύ των τζιχαντιστών του Μουσουλμανικού Χαλιφάτου και δεν διστάζουν να εμφανίζονται ως σφαγείς αθώων δημοσιογράφων, έχει θορυβήσει τους ηγέτες του δυτικού κόσμου. Παρά ταύτα, τόσον αυτοί, όσον και οι Αμερικανοί, που αδιαφορούν για την εμπορία ναρκωτικών των ασιατικών κρατών, οφείλουν να αντιληφθούν ότι πρέπει να εξαλείψουν το ταχύτερο τις εστίες των ακραίων ισλαμιστών, που απειλούν να καταστρέψουν την ανθρωπότητα, όπως η σκωρία το σίδερο.