Ο Γ. Παπανδρέου και η διαφθορά στην Ελλάδα!..

on .

l Ο Γιώργος Παπανδρέου ξαναχτύπησε. Αντί να κρύβει το πρόσωπο του από αισχύνη, για το κακό που επέφερε στην Ελλάδα, παραδώσας αυτήν στα δεσμά της Τρόικας και του ΔΝΤ και κατηγορήσας ως διεφθαρμένο το λαό που τον εψήφισε, κατά τις ομιλίες του σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, τόλμησε να επανεμφανισθεί, διεκδικών την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ.
Στη σχετική συγκέντρωση του Ιδρύματος του Ανδρέα Παπανδρέου, που οργάνωσε με τα αδέλφια του και με προσκεκλημένους της επιλογής του, ακούσθηκαν τα εμετικά συνθήματα «Γιώργο μπροστά να φύγει η δεξιά» και «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό». Τα συνθήματα αυτά εκραύγαζαν εγκάθετοι οπαδοί του Γιώργου, οι οποίοι και απεδοκίμασαν αγενέστατα τον σημερινό Αρχηγό του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελο Βενιζέλο.
Το λυπηρό και απίστευτο είναι ότι ο Γιώργος Παπανδρέου απελάμβανε σιωπηρώς τις αποδοκιμασίες αυτές του διαδόχου του, αποδεικνύων έτσι ότι είναι της απολύτου εγκρίσεώς του. Παρόμοια συμπεριφορά μόνον ένας εμπαθής, κακός και στερούμενος νοημοσύνης είναι δυνατόν να επιδείξει. Και το χειρότερο είναι ότι ο άνθρωπος αυτός έπεισε το 44% των Ελλήνων να τον ψηφίσει το 2009 ως Μεσσία της αλλαγής, την οποίαν ονειρεύονται. Ήτοι να έχουν σίγουρες αμοιβές και εργασία, όταν και όση θέλουν. Αυτό που ο απλός λαός απέδιδε με τη φράση «Το φαΐ στην ώρα του και δουλειά όποτε».
Η διαφθορά στην Ελλάδα ήταν γέννημα και θρέμμα της ΠΑΣΟΚοκρατίας, άνθος της οποίας αποτελεί ο Γιώργος Παπανδρέου, που μετείχε και στις περισσότερες Κυβερνήσεις του πατρός του. Αρκεί να συγκρίνει κανείς τα περιουσιακά στοιχεία των περισσοτέρων στελεχών του ΠΑΣΟΚ, που είχαν προ της αναμείξεώς των εις αυτό, με εκείνα που απέκτησαν και είχαν όταν απεχώρησαν των αξιωμάτων, τα οποία τούτο τους προσέφερε.
Η αγορά του αιώνος των αεροπλάνων Μιράζ χωρίς ηλεκτρονικό εξοπλισμό και σε τιμή τριπλασία εκείνης με την οποία επώλησε η Γαλλική Εταιρεία τα αυτά αεροπλάνα με πλήρη εξοπλισμό σε δύο άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ήταν η απαρχή της διαφθοράς. Προηγήθηκε βεβαίως η επίσημη αναγνώριση του δώρου προς εαυτόν κάποιου Διοικητού της ΔΕΗ. Ακολούθησαν τα TOR-M1, τα περιττά άρματα μάχης εκ της Γερμανίας και πολλά άλλα σκάνδαλα, για τα οποία εκτίει ποινή καθείρξεως ένας πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας των Κυβερνήσεων Παπανδρέου και Σημίτη, ενώ όμοιες κατηγορίες αιωρούνται εναντίον και άλλου Υπουργού του ΠΑ ΣΟ Κ.
Αλλά και η δήλωση του Ανδρέα Παπανδρέου ότι τα χρήματα, τα οποία διέθεσε για την αγορά και ανακατασκευή της βίλας της Εκάλης της τρίτης συζύγου του, απέκτησε εκ δανείων από τρεις Υπουργούς του, μεταξύ των οποίων και ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ως και από ένα Λιβανέζο φίλο του, έμπορο όπλων, δεν γνωρίζει προηγούμενο ψευδούς δηλώσεως Πρωθυπουργού χώρας. Ούτε συμβιβάζεται με την νοημοσύνη που απέδιδαν σ' αυτόν οι θαυμαστές του.
Με την αμετροέπεια και την έλλειψη νοημοσύνης του Γιώργου Παπανδρέου η Ελλάδα θεωρήθηκε ως διεφθαρμένη χώρα σε όλη την Ευρώπη, ενώ σοβαρότατα κρούσματα διαφθοράς είχαν ήδη εμφανισθεί και εξακολουθούν να εμφανίζονται σε πολλά κράτη αυτής. Με έκθεσή της η Ομάδα Κρατών κατά της Διαφθοράς του Συμβουλίου της Ευρώπης (GREKO) αναφέρεται στην διαφθορά που υπάρχει σε μέλη του Κοινοβουλίου του Βελγίου και στις τάξεις Δικαστών και Εισαγγελέων. Καλεί δε τις Βελγικές αρχές να εντείνουν τη δράση τους για την διασφάλιση της ακεραιότητος και της διαφάνειας στο Κοινοβούλιο και το Δικαστικό Σώμα.
Ο Ανδρέας Παπανδρέου ανήγαγε σε ανώτατο δικαστήριο τους κραυγάζοντας οπαδούς του στα πεζοδρόμια. Καθιέρωσε τη Βουλή των Εφήβων, με συνέπεια να δημιουργηθεί η τάξη των πολιτικών εκ του κομματικού σωλήνος. Στήριξε δε τους καταληψίες των σχολείων και των πανεπιστημιακών σχολών. Ήδη και σήμερα ακόμη η ελληνική κοινωνία υφίσταται τις συνέπειες της ασυδοσίας του παπανδρεϊσμού.
Κατά τον απολογισμό της πρυτανείας του Θεοδόση Πελεγρίνη και την υποδοχή του νέου πρυτάνεως Θεοδώρου Φορτσάκη, αρίστου επιστήμονος και εκπαιδευτικού, κατά πάντα δε αξίου και ικανοτάτου, ομάδα περίπου τριάκοντα φοιτητών, που είχαν συγκεντρωθεί στην αίθουσα της εκδηλώσεως, άρχισαν να κραυγάζουν συνθήματα κατά της διαγραφής των αιωνίων φοιτητών. Ύστερα από λίγα λεπτά ο κ. Φορτσάκης, βλέποντας ότι οι προσπάθειές του να μιλήσει απετύγχαναν, κατέβηκε από το βήμα και είπε: «Αυτό είναι το πανεπιστήμιο που παραλαμβάνω. Ένας από τους στόχους της πρυτανείας μου θα είναι να μην ξαναζήσει το πανεπιστήμιο μια τέτοια κατάσταση». Και είναι βέβαιον ότι ο κ. Φορτσάκης θα επιβάλλει την τάξη και θα ανυψώσει το κύρος του πανεπιστημίου.