Καμία λογική στην φορολογία ακινήτων!

on .

ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΣΚΟΠΙΑ

 Γράφει ο ΒΑΣ. Α. ΚΟΚΚΙΝΟΣ, Επίτ. Πρόεδρος του Αρείου Πάγου

* Έντονη κριτική στον ενιαίο φόρο ακινήτων ήσκησε η Πανελλήνιος Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων. Χαρακτήρισε τον φόρο αυτόν ως γενοκτονία των ιδιοκτητών ακίνητης περιουσίας. Αφορμή η απόρριψη από την Κυβέρνηση του αιτήματος της ΠΟΜΙΔΑ για μείωση του φόρου στα κενά (ξενοίκιαστα) διαμερίσματα και οικοδομήματα.
Υπολογίζεται ότι ο φόρος των ιδιοκτητών ακινήτων θα ανέλθη σε 5 δις. «Το εξοργιστικό νομοθετικό αυτό πλέγμα της αυτόματης βεβαίωσης ανεξέλεγκτων αυξήσεων φορολογικών επιβαρύνσεων μέσω του ΕΝΦΙΑ, εν πλήρει γνώση των φορολογικών αρχών ότι είναι αδύνατον να πληρωθούν, και των εξοντωτικών συνεπειών της μη πληρωμής τους, δεν έχει πλέον τα χαρακτηριστικά της υπερφορολογήσεως αλλά κατά κυριολεξία του εξανδραποδισμού και της γενοκτονίας των ιδιοκτητών ακίνητης περιουσίας και των οικογενειών τους».
Συνήθως για την απόκτηση ενός σημαντικού ακινήτου έχουν μοχθήσει πολλές γενεές. Τώρα καλείται η τελευταία να πληρώσει τα «σπασμένα» στο Κράτος, δηλαδή τα δάνεια, τις σπατάλες και τις κλοπές των πολιτικών,  αυτό δε είναι όχι μόνο άδικο αλλά και εξοργιστικό. Κατά την φορολογία των ακινήτων και των εισοδημάτων το Κράτος δεν τηρεί καμία λογική. Και όταν η λογική παραβιάζεται, η αγανάκτηση των θιγομένων πολιτών και όσα ήδη αυτοί υφίστανται, οδηγούν μοιραίως σε πράξεις βίας, από τις οποίες τελικώς όλοι ζημιούνται.  
Ο μήνας Αύγουστος χαρακτηρίζεται από «τα μπάνια του λαού». Η έκφραση είναι μεταπολεμική. Αποδίδεται εις τον αείμνηστο Γεώργιο Παπανδρέου, ιδρυτή της δυναστείας Παπανδρέου.  Οι Έλληνες προ του πολέμου, ως γνωστόν, δεν γνώριζαν θερινές διακοπές. Οι καλλιέργειες του αραβοσίτου, των καπνών, η συλλογή των σταφυλιών, των σύκων,  η παραγωγή του οίνου, η συγκέντρωση των εφοδίων για τον χειμώνα, ήσαν κυρίως οι προτεραιότητες του αγροτικού πληθυσμού. Αν μεταξύ των διαφόρων εργασιών εξοικονομούσαν κανένα πενθήμερο για μπάνια, ήταν μέγα επίτευγμα.  
Η δυσχέρεια  των εργαζομένων στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και τις άλλες μεγάλες πόλεις να μεταβούν για διακοπές στις ιδιαίτερες πατρίδες των, απεικονίζει την πενία των περισσοτέρων Ελλήνων, οι οποίοι με γλίσχρα ποσά μισθών και συντάξεων, καλούνται να πληρώσουν φόρο εισοδήματος με χρήματα που δεν έχουν, δεδομένου ότι τα εισοδήματα των οικογενειών τους δεν επαρκούν για την κάλυψη της δαπάνης διαβιώσεώς τους, πολύ περισσότερο δε δεν επαρκούν για την πληρωμή των υπερβολικών φόρων. Εξαιρούνται βεβαίως οι φοροφυγάδες, οι τοκογλύφοι που οργιάζουν και αυτοί που νέμονται τις κυβερνητικές θέσεις, διότι έχουν την τύχη να κατάγονται από ορισμένες περιφέρειες, που έχουν προτεραιότητα έναντι όλων των άλλων Ελλήνων.
Ο ελληνικός λαός, από το 2009 έως σήμερα, δεινοπαθεί μετά την εγκληματική διακυβέρνηση του τόπου από τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος κατόρθωσε να μετατρέψει πόλεις και περιοχές που έσφυζαν από το εμπόριο, σε ερειπωμένες συνοικίες με ατέλειωτες σειρές κλειστών καταστημάτων. Και όχι μόνο δεν λογοδότησε ποτέ αλλά ούτε καν μάθαμε πόσα χρήματα, από τον ιδρώτα του λαού, διετέθησαν σε «Μη κερδοσκοπικές οργανώσεις (ΜΚΟ)», τις οποίες προστάτευε και χρηματοδοτούσε.  
Ο Πρωθυπουργός υπεσχέθη ότι δεν θα γίνουν άλλες περικοπές συντάξεων. Όμως τα «φορομπηχτικά» όργανα  της κυβερνήσεως εφευρίσκουν άλλους τρόπους για να μειώνουν συνεχώς τα εισοδήματα των συνταξιούχων!