Αλήθειες θέλουμε για να εμπιστευθούμε την Κυβέρνηση!

on .

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

 Της ΠΗΝΕΛΟΠΗΣ ΚΥΡΓΙΑΝΝΗ - ΜΠΟΥΡΗ

* Να πιστεύουμε ή να μην πιστεύουμε αυτά που καθημερινά ακούμε στις ειδήσεις από τα κανάλια της τηλεόρασης; Άλλα είναι θετικά κι άλλα αρνητικά. Έρχονται και άλλες περικοπές. Κι άλλα μνημόνια, μας λένε. Όχι, λένε άλλοι. Τέλος σ’ αυτά. Η Ελλάδα μπορεί μόνη της να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της. Τέλος στις περικοπές. Καλή η είδηση. Αρκετό ολίσθημα έχουν υποστεί τα έσοδά μας τα τελευταία χρόνια. Ο κάθε οικογενειάρχης με το ζόρι τα βγάζει πέρα, φράση από τις πιο συνηθισμένες και χιλιοειπωμένες. Μας ησύχασε κάπως η είδηση. Για πόσο όμως; Μέχρι την 30η Ιουλίου τουτρέχοντος έτους που πήγαμε στην Τράπεζα να εισπράξουμε τη σύνταξη του Αυγούστου. Εκεί βρεθήκαμε προ εκπλήξεως. Πενήντα και εξήντα ευρώ η σύνταξη μειωμένη. Η αρνητική είδηση που προανέφερα εν όψει.
Πιστεύουμε λοιπόν ή δεν πιστεύουμε στα καθησυχαστικά που ακούμε; Αλήθειες θέλουμε κ.κ. της Κυβέρνησης, για να σας εμπιστευθούμε. Μην ξεχνάτε ότι οι εκλογές παραμονεύουν. Πολύς λόγος γίνεται γι’ αυτές. Πώς να σας εμπιστευθούμε και να σας δώσουμε την ψήφο μας, όταν δεν μας λέτε την αλήθεια; Την μια μέρα μήλα και την άλλη φύλλα, όπως λέει και ο σοφός λαός. Αυτήν την περίοδο είναι και οι δόσεις της Εφορίας. Τώρα βρήκατε να μειώσετε τις συντάξεις; Δεν βλέπετε που οι πολίτες, οι ψηφοφόροι σας που σας εκλέγουν δεν μπορούν να απολαύσουν έστω και λίγο τις καλοκαιρινές διακοπές; Δεν βλέπετε που οι εκπτώσεις αν και είναι διαρκείς δεν μπαίνει αγοραστής στα καταστήματα; Ούτε τα χωριά τους επισκέπτονται οι νοσταλγοί οι αστοί γιατί τα πενιχρά βαλάντια δεν το επιτρέπουν. Τα χωριά άδεια. Πρωτοφανές το φαινόμενο. Ο αριθμός των μόνιμων κατοίκων να παραμένει σταθερός.
Άλλωστε, βρισκόμαστε και προς το τέλος του καλοκαιριού. Διακοπές να σκεφθούν οι οικογενειάρχες ή τα έξοδα που θα προκύψουν με το άνοιγμα των σχολείων; Με το μολύβι στο χέρι όλα λογαριάζονται κι όλα υπολογίζονται. Συνεχώς προβληματισμένη η χαμηλόμισθη και χαμηλοαμειβόμενη κοινωνία μας. Τα κλεμμένα παραμένουν στις τσέπες και στις τραπεζικές καταθέσεις των κλεφτών. Οι τρύπες όμως οι χρηματικές μ’ αυτά θα μπορούσαν να κλείσουν που είναι πολλά, πάμπολλα κι όχι με τα 50 και 60 ευρώ των φτωχών χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων, τα οποία αφαιρέθηκαν από τις συντάξεις του Αυγούστου. Άλλοι τα λένε περικοπές κι άλλοι παρακράτηση φόρου. Ότι κι αν είναι, ο συνταξιούχος είδε τη μείωση και προβληματίστηκε. Όχι άλλα ψέματα, είπε. Αλήθεια θέλουμε. Πάταξη της φοροδιαφυγής για την οποία πολύς λόγος γίνεται και παραμένει λόγος. Επιστροφή των κλεμμένων. Βαρεθήκαμε να τα λέμε, να τα ακούμε και να τα περιμένουμε.